ASAYİŞ - 04 Ekim 2024 Cuma 14:18

Kaçakçıların bu kurnazlığını polisler yutmadı: Lastik içinde kaçak sigara ve parfüm ele geçirildi

A
A
A

Kırklareli’nde polis ekipleri düzenledikleri kaçakçılık operasyonunda, aracın lastiğinin içinde gizlenmiş gümrük kaçağı sigara ve parfüm ele geçirdi.

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri ülkeye kaçak sigara getirildiği bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, Eski Sanayi Sitesi'nde 2 aracı aldı. Araçlarda yapılan aramada stepnenin içine gizlenmiş 472 gümrük kaçağı sigara ve parfüm ele geçirildi.
Olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyette işlemleri sürüyor.

Hüseyin Çanlı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Malazgirt’te “Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla sağlıklı yaşam bilincini artırmak için yürüyüş yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 3-4 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Malazgirt İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürüyüş etkinliği düzenlendi. “Her Gün 10 Bin Adım” temasıyla Sağlık Bakanlığının desteklediği bir organizasyon olarak Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkında start alan yürüyüşe Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram ve eşi Nebahat Er Bayram da katıldı. Yürüyüş sonunda açıklamalarda bulunan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ekin Topuz, “Bugün 4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü. Tüm dünyada aslında ekim ayında kutlanan bir etkinlik. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığımız tarafından 3-4 Ekim’de kutlanıyor. Biz de bugün Malazgirt Milli Park’ta, bu güzel havada bu etkinliği düzenlemek istedik. Etkinliğimize Malazgirt halkından, kamu kurumlarımızdan, özellikle öğrencilerimizden çok sayıda katılım oldu. O yüzden sevinçliyiz. Çünkü bu etkinliklerin sağlığımız için, sağlıklı beslenme ile beraber düzenli sporun en önemli ikinci faktör olduğuna inanıyoruz. Bütün çalışmalar da bunu gösteriyor. Bu sebepten Kaymakamımız Göksü Bayram ve diğer kurum amirleri ve kamu çalışanlarımızın katılımıyla, hem Malazgirt’te hem de tüm ülkemize örnek olacak şekilde bir etkinlik hazırlamak istedik” dedi.
Konya Böcek ilacıyla 8 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan kiracı ve ilaç satısına 2 yıldan 15 yıla kadar hapis talebi Konya’da kiracı olarak oturduğu daireye döktüğü böcek ilacı nedeniyle üst kattaki 8 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesine, 6 kişinin de zehirlenmesine sebep olan kiracı ve ilacı satan şüpheli hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edildi. Olay, 31 Ocak 2024 günü akşam saatlerinde merkez Meram ilçesi Uluırmak Mahallesinde bulunan 2 katlı kerpiç bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kerpiç evin alt katında kiracı olarak oturan A.E.A., evdeki böcekleri öldürmek için daireyi ilaçladıktan sonra pencere ve kapıyı bantlayarak evden ayrıldı. Böcek ilacının kokusunun ikinci katta N.D.’nin oturduğu daireye sızmasının ardından evde bulunan N.D.’nin kızı ve torunları kokudan etkilendi. Ertesi gün sabah saatlerinde rahatsızlanan N.D.’nin kızı A.T. (40) ve çocukları F.T. (18), Y.T. (15) ile yeğenleri S.G.B. (21) ve M.B. (17) mide bulantısı şikayetiyle hastaneye giderken, anneanne N.D. ile 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel evde kaldı. Bir süre sonra anneanne N.D., torunu Ahmet Enes Temel’in hareketsiz olduğunu fark etmesi üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Adrese sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesine kaldırılan Ahmet Enes Temel kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay sonrası Suriye uyruklu kiracı A.E.A. ve ilacı satan A.E.M. (32) gözaltına alındı. Kiracı A.E.A. ifadesinde böcek ilacını sosyal medyadan tanıştığı A.E.M.’den 800 lira karşılığında aldığını, evi de onun ilaçladığını, ’3 gün evde oturmayın’ uyarısının ardından çocukları ile beraber bir akrabasına gittiğini söyledi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanırken, hazırlanan iddianamede tutuklu 2 sanık hakkında ’taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, şüphelilerin gerekli özeni ve dikkati göstermedikleri, A.E.A.’nın evi ilaçlandıktan sonra kapı ve pencerelerini sıkı bir şekilde kapattığı, evde oluşan zehirli gazların üst katta oturan N.D.’nin evine sızdığı, bu sızan gazlar nedeniyle Ahmet Enes ve evdeki diğer kişilerin zehirlendiği belirtildi. Öte yandan, iddianamede yer alan toksikoloji raporuna göre de küçük Ahmet Enes’in kanında ve midesinde çinko ve alüminyum maddesine rastlanıldığı, 8 yaşındaki çocuğun ise alüminyum ve çinko içeren böcek ilacı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.
Karabük Gençler arıcılıkla istihdama katılıyor Karabük’ün Eflani ilçesinde "Kaliteyi Geliştir Genç Arıcılar Yetiştir" projesi çerçevesinde verilen eğitimle gençler hem arıcılığın püf noktalarını öğreniyor hem de istihdam için önemli bir adım atıyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının desteğiyle Eflani ilçesinde 2 yıl "Kaliteyi Geliştir, Genç Arıcılar Yetiştir" projesi başlatıldı. Projeyle ilçenin bal üretim potansiyelinin artırılması hedeflenirken bölgeye katkı sağlayacak yeni arıcılar yetiştiriliyor. Proje Koordinatörü Zerrin Yılmaz, 4 milyon 235 bin TL bütçeyle hayata geçirilen proje çerçevesinde ilçede 18-34 yaş aralığındaki gençlere yönelik arıcılık eğitimleri düzenlendiğini belirterek 100’ü aşkın genç eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldığını söyledi. Eflani Belediyesi’ne ait 9 dönümlük arazinin arılık kurulması amacıyla projeye tahsis edildiğini ifade eden Yılmaz, “Burada kurulan 50 kovanlık eğitim arılığı, genç arıcıların uygulamalı eğitimlerini yapmaları için güvenli bir alan olarak düzenlendi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 73 kişiye ise üretime geçmeleri için gerekli arıcılık setleri ve arılı kovan hibe edildi. Projede üretilen ballar, Eflani Belediyesi’nin Küçük Sanayi Sitesi’ndeki üretim merkezinde işlenip paketleniyor. Ayrıca, Tarihi Taşhan’da kurulan satış noktası sayesinde genç arıcıların ürettikleri bal ve arı ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşuyor. Eflani balının markalaşması yolunda önemli adımlar atılıyor. Kalite analizleri yapılarak coğrafi işaret tescili için hazırlıklar sürdürülüyor” dedi.