Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, "4 kıta olmak üzere 15 ülkede faaliyetimiz var. Yılda 1 milyar dolar ciro elde ediyoruz" dedi.
Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nin İşletme Bölümü tarafından Rektörlük Kültür Merkezi salonunda düzenlenen "Kişisel Girişimcilik" konferansında yaptığı konuşmada, girişimciliğe ilk olarak Almanya`da başladığını söyledi.
Bir iş yapan kişi veya kurumda mutlaka vizyon olması gerektiğini belirten Kemal Şahin, "En zor şartlarda bile başarılı olmak mümkün. Seçim yapabilirsiniz. Başarmada kural, işi müşteri ve pazara odaklı yapabilmek, çalışanların eğitimini ve motivasyonunu sağlamak, en iyi teknolojiyi kullanmak. Girişimci olduğunda her şey ile kendin ilgileniyorsun. Eğer düzgün iş yaparsan para kazanıyorsun. Başarıyı elde etmek için bir taşı kaldırmamız lazım. Sonra diğer taşları teker teker kaldırabilirseniz piramit olur.
İlk önce harekete geçerek bir şeyler yapmak istemeniz lazım. Bu düşündüğünüzü icraata sokmanız lazım. Yapmak istediğinizi düşünerek yola koyulmanız lazım. İşte buna vizyon diyoruz. Yapacağınız işi mutlaka kafanızda tasarlamanız lazım. Bu işin başlangıcıdır. Bir vizyonu koyarken bir şey daha olması lazım. Ben tekstil işine Almanya`da başladım. Daha sonra 2004`te Türkiye`de İstanbul Zeytinburnu`nda bir atölye açtım. Küçük bir mağaza ile işe başladım, günümüzde 4 kıta olmak üzere 15 ülkede faaliyetimiz var
ve yılda 1 milyar Dolar ciro elde ediyoruz. Türkiye`deki birçok tesis dünyanın en gelişmiş tesisleri arasında yer alıyor şeklinde konuştu.
"BEN OKUYARAK KARİYERİME BAŞLADIM"
Kendi hayat hikayesini öğrenciler ile paylaşan Kemal Şahin, "Ben fakir bir ailenin çocuğum, Anadolu`da babam yarım bardak çay içer, yarısını bir gün bana verir, diğer gün kardeşime verirdi, çok zor günler geçirdik" dedi.
Konya`nın Beyşehir ilçesine bağlı Taşlıpınar köyünde doğduğunu belirten Kemal Şahin şunları söyledi:
"Yaşadığımız köyün kaderini değiştirmek için ilk önce ilkokul öğretmeni olmak istedim. Bize eğitim veren asker çavuş beni yönlendirdi. Ben okuyarak kariyerime başladım. İlkokuldan ortaokula geçtim. Sonra yatılı liseyi kazandım ve bitirdim. Konya Lisesini birinci olarak bitirdim ve Almanya`ya burs kazandım. Almanya`da üniversite okudum. Mühendislik bölümü mezunu oldum ama çalışmama izin vermediler. O yıllar Türkiye`de darbe olmuştu, bende Almanya`da yaşamaya karar verdim. Ama beni çalıştırmadılar,
çalışabilmek için uğraştım, didindim olmadı. En sonunda bana `sen serbest çalış` dediler. Mağaza kurdum ve işe atıldım. Mağazanın her kısmında görev aldım. 6 sonra baktım ki bir mühendis parası kazanıyorum. İşletmelerde olması gereken bazı değerler vardır, güvenilirlik, adalet, şeffaflık, verimlilik, inisiyatif almak, yaratıcılık, sosyal sorumluluk ve çevre bilinci, bu değerlerin hepsi bir bütündür. Bu değerlere sahip olan işletmeler her zaman başarıya doğru koşarlar. Bu değerle büyük teşkilatlar
kurarak, o teşkilatları yaşatmak için çok önemlidir."
Konferansa Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan ve öğrenciler katıldı.