ASAYİŞ - 25 Eylül 2024 Çarşamba 20:00

Kırıkkale’de uyuşturucuyla yakalanan şahıs gözaltına alındı

A
A
A
Kırıkkale’de uyuşturucuyla yakalanan şahıs gözaltına alındı

Kırıkkale’de üzerinde uyuşturucu maddeyle yakalanan bir şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.


İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslara yönelik çalışmalar sürüyor. Edinilen bilgiye göre, sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar sonucu İ.B. isimli şüphelinin üzerinde 188 adet ecstasy maddesi ele geçirildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe ve Galatasaray’ın rakipleri AZ Alkmaar - Elfsborg maçında gol düellosu Fenerbahçe ve Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri AZ Alkmaar ve Elfsborg, ilk haftada karşı karşıya geldi. 5 golün atıldığı mücadelede Hollanda temsilcisi 3 puana uzandı. UEFA Avrupa Ligi’nin yeni formatının ilk haftasında Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar, sahasında İsveç ekibi Elfsborg ile karşılaştı. Arnavut hakem Juxhin Xhaja’nın düdük çaldığı müsabakada Elfsborg, 23. dakikada Timothy Ouma’nın golüyle 1-0 öne geçti. 44. dakikada ev sahibi ekibin atağında kaleci Pettersson’un büyük hatasında Ruben van Bommel ile takımı adına eşitliği sağladı. İlk yarı da 1-1’lik skorla tamamlandı. Kırmızı-beyazlılar, 50. dakikada Ruben van Bommel ile bir gol daha bularak 2-1 öne geçerken, 3 dakika sonra İsveç temsilcisi Simon Hedlund’in golüyle skoru 2-2’ye getirdi. 74. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Troy Parrot, AZ Alkmaar’ı yeniden öne geçiren golü kaydetti. 86. dakikada hızlı gelişen Alkmaar atağında Parrot, Sebastian Holmen tarafından düşürülürken, hakem Xhaja, direkt kırmızı kart gösterdi. Elfsborg, son dakikaları 10 kişi oynarken, kaleci Pettersson yaptığı kurtarışlarla farkın açılmasını önledi. Karşılaşmayı 3-2 kazanan AZ Alkmaar, Avrupa Ligi’nde ilk maçında galibiyet elde etti. Hollanda ekibi, 7 Kasım’da Fenerbahçe, 28 Kasım’da Galatasaray’ı konuk edecek. Elfsborg ise 23 Ekim Çarşamba günü İstanbul’da Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.
Antalya Antalya’da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı Antalya’da aynı istikamette giden iki aracın karıştığı kazada 4 kişi yaralandı. Kaza, saat 18.30 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi, Mehmet Fatin Gökmen Caddesi ile 6244 sokak kesişiminde meydana geldi. Hakan Ç. idaresindeki 34 KKF 892 plakalı Cupra marka otomobile 6244 sokak istikametine dönmek üzereyken aynı istikametten gelmekte olan Umut K.’nin kullandığı 07 ENU 86 Hyundai marka araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Umut K’nın kullandığı araç karşı şeride geçerek yol kenarındaki şarampole uçtu. Bu sırada karşı şeritten gelen bir araç olmaması büyük bir facianın önüne geçti. Yaralıları vatandaşlar araçtan çıkardı Kazayı gören diğer araç sürücüleri ve vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Vatandaşların yardımıyla bulundukları yerden çıkartılan Hakan Ç., Umut K. ve isimleri öğrenilemeyen yolcu konumundaki 2 kişi olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere sevk edildi. Kazayı gören Necmettin Öner isimli vatandaş, "Balkonda oturuyorduk, bir çarpışma sesi geldi. Birbirlerine vurmuşlar, birisi çukura gitti. Diğeri burada yolun ortasında kaldı. 4 kişi yaralandı ama durumları ağır değildi" dedi. "Bir yılda 4-5 tane ölümlü kaza oldu" Caddenin birkaç yıl önce trafiğe açıldığını ve süratli araç kullanan sürücüler nedeniyle hemen hemen her gün kazalar yaşandığını belirten Öner, “Çok aşırı hız yapıyorlar burada. Bir sene içerisinde 4-5 tane ölümlü kaza oldu. Bir ışık veya bir kasis yapılması lazım. Daha geçen hafta burada bir kişi hayatını kaybetti. Komşumuzun kızı burada hayatını kaybetti" diyerek önlem alınması istedi.
Trabzon Trabzon’da selin bilançosu netleşiyor Trabzon’da 20 Eylül 2024 Cuma günü Arsin, Yomra, Araklı ve Sürmene ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar sonrası yaşanan sel ve heyelanların neden olduğu ağır bilanço netleşiyor. Konuyla ilgili Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, sel ve heyelan bölgesinde 705 personel ve 373 iş makinesi ile kapanan yol güzergahlarında ve dere yataklarında rüsubat temizleme çalışmalarının devam ettiği hatırlatıldı. Şu ana kadar belirlenen zarar 205 milyon TL üzerinde Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerinde toplamda 36 mahallenin heyelan, sel ve su baskınından etkilendiği belirtilen açıklamada "Bu mahallelerde 25 konut ve 1 işyeri, 1 ahır boşaltılmıştır. Diğer mahallelerde çalışmalar devam etmektedir. Zarar tespit çalışmalarına başlanılmış olup Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerimizde 128 iş yeri, 122 konut ve 81 araçta çalışmalar tamamlanmıştır. Toplam maliyet 205 milyon 526 bin 31 TL olarak tespit edilmiştir. Hasar tespit çalışmalarında 36 hasarsız, 27 az hasarlı, 6 ağır hasarlı, 1 yıkık olmak üzere toplamda 70 yapıda inceleme yapılmıştır. Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde 504 üreticiye ait toplam 276 bin 898 metrekare tarım arazisi ve 65 bin 700 depo ürün zarar görmüştür" denildi. Yollardaki hasar tespit çalışmaları sürüyor Açıklamada, yol ağlarındaki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Büyükşehir ve ilçe belediyelerin ağındaki yol ve sanat yapılarında meydana gelen yıkımlara ilişkin hasar tespit ve onarım çalışmaları devam etmekte olup şimdiye kadar 195 noktada 166 istinat duvarı ve 42 adet menfez, 2 büz, 1 açık kanal, 150 metre beton yol yapılması gerektiği tespit edilmiştir. İlçelerimizdeki tüm abonelere ait telefon ve internet hatlarındaki sorunlar giderilmiş olup hat onarım çalışmaları devam etmektedir. Enerji nakil hatlarındaki tüm arızalar giderilmiş, enerji verilemeyen mahalle kalmamış olup hatlardaki bakım ve onarım çalışmaları devam etmektedir. 10 ilden gelen 110 AFAD gönüllüsü ile 4 okul, 2 cami ve Araklı Devlet Hastanesinde temizlik çalışmaları tamamlanmıştır. Bölgede heyelan ve sellerin etkilerini bertaraf etmek üzere ilgili tüm kurumlarımız çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir."