ÇEVRE - 05 Nisan 2025 Cumartesi 14:46

43 ilin geçiş güzergahında sağanak yağış etkili oldu: Yola çıkan tatilcilere uyarı

A
A
A
43 ilin geçiş güzergahında sağanak yağış etkili oldu: Yola çıkan tatilcilere uyarı

Ramazan Bayramı tatilinden dönen sürücüler, 43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale’de kuvvetli sağanak yağışla karşılaştı. Akıcı ilerleyen araç trafiğinin olduğu "kilit kavşak" havadan görüntülendi. Emniyet, dönüş yolundaki sürücülere ’dikkatli olun’ çağrısı yaptı.


Ülkenin dört bir yanından bayram tatilinden dönen vatandaşların büyükşehirlere yolculuğu devam ederken, 43 ilin geçiş güzergâhı olan ve "kilit kavşak" olarak bilinen Kırıkkale’de sağanak yağış etkili oldu. Araç trafiğinin yoğun olduğu bazı karayolları havadan görüntüledi. Öğle saatlerinde etkisini artıran yağış, özellikle Kırıkkale-Ankara ve Kırıkkale-Kayseri kara yollarında sürücülere zor anlar yaşattı. Kuvvetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde trafik akışı yavaşladı; ıslanan yolların kayganlaşmasıyla birlikte zaman zaman maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Yağmurla birlikte artan trafik riski karşısında polis ekipleri güzergahlarda görev alarak ulaşımın aksamaması için yoğun çaba harcadı.


Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü, tatil dönüşü trafiğinin artmasıyla birlikte sürücülere sosyal medya platformları üzerinden dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Yapılan paylaşımda, dönüş yolculuklarının devam ettiğine dikkat çekilerek, sürücülerin hem kendi can güvenlikleri hem de trafikteki diğer bireylerin güvenliği için trafik kurallarına uymaları gerektiği vurgulandı. Açıklamada, "Kurallara uymak hayat kurtarır. Dönüş yolculuğu başladı. Yolda sevdiklerimize kavuşmanın heyecanı kadar trafikteki sorumluluğumuzu da unutmayalım. Birkaç dakikalık dikkat, bir ömrü değiştirebilir. Güvenli yolculuklar" ifadelerine yer verildi.



43 ilin geçiş güzergahında sağanak yağış etkili oldu: Yola çıkan tatilcilere uyarı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa MÜSİAD İzmir’den Marble Fuarı’nda Cemar Mermer’e ziyaret Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Gökhan Temur ve yönetimi, bu yıl 30. kez düzenlenen Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın ikinci gününde Cemar Mermer ve Traverten’in standını ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl 30. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Dün gün geniş bir katılımla resmi açılışı yapılan Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’ndaki Cemar Mermer ve Traverten standında, fuara katılan protokol üyeleri ve sektör temsilcilerine traverten ve mermerlerin çeşitleri anlatılıyor. MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Gökhan Temur ve yönetimi ise, fuarın ikinci gününde fuarda çeşitli incelemeler yaparak Cemar Mermer ve Traverten’in standını ziyaret etti. Burada firmanın Genel Müdürü Yusuf Yalçın ile bir süre sohbet eden İzmir Şube Başkanı Temur ve yönetimi, firma yetkililerinden üretim ve ihracat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sektörün en büyük küresel buluşması olan Marble İzmir’e bir kez daha katılmanın gururunu yaşadıklarının altını çizen Cemar Mermer ve Traverten’in Genel Müdürü Yusuf Yalçın, dünyanın dört bir yanından katılacak olan ziyaretçiler sayesinde firmaların ticaret hacimlerinin artacağını söyledi. Her geçen yıl gelişen teknolojiye ayak uydurulan yeni tasarımlar ile Kula’nın adını da dünyaya duyurmaya devam ettiklerini söyledi.
Uşak Öz İplik İş, Uşak’ta işten çıkartılan 4 üyesi için eylem yaptı Öz İplik İş Sendikası, Uşak’ta sendikaya üye oldukları için Balta Floorcovering tarafından işten çıkartılan 4 üyesi için fabrika önünde eylem yaptı. Uşak’ta faaliyet gösteren Balta Floorcovering Yer Döşemeleri A.Ş.’de çalışan işçiler, bir süre önce işçi sendikası Öz İplik İş’e üye oldu. İşverenlikçe çeşitli sebepler bahane gösterilerek, sendikaya üye olan 4 işçi işten çıkarıldı. Yaşananların ardından Öz İplik İş Genel Merkezi, Uşak’ta işten çıkartılan 4 üyesi için fabrika binası önünde eylem yaptı. Eyleme, Öz İplik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Birdoğan, Öz İplik İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Erkan, Öz İplik İş Sendikası Uşak İl Başkanı Deniz Turan, sendika üyeleri ve işten çıkartılan işçiler katıldı. İşçilere destek vermek için Uşak’a gelen HAK-İŞ’e bağlı Öz İplik İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Erkan gazetecilere açıklamalarda bulunarak, "Uşak’ta faaliyet gösteren Balta Floorcovering çalışanları, sendikamız Öz İplik İş’e üye olmuşlardır. İşçilerin sendikamıza üye olmasından haberdar olan işveren ve vekilleri işçilere baskı yapmışlardır. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlüklerini engellenmiştir. Sendikaya üye olan 4 işçi arkadaşımız, İş Kanunu’nun 25’e 2 maddesinden, haksız yere tazminatsız bir şekilde işten çıkartılmıştır" dedi. Erkan, "Balta yetkilileri, Anayasa ve sendikalar kanununa göre, işçilerin sendikaya üye olma özgürlüğünü ihlal ediyorlar. Şirket yetkilileri kamu davasına dahi konu olabilecek suç işliyorlar. Balta Floorcovering, dünyaca ünlü markalara üretim yapmaktadır. Önemli markalara üretim yapan fabrika, sendikal özgürlüklere saygı duymuyor. Emeği hiçe sayan, emekçinin haklarını gasp eden bu zihniyet, daha da ileri giderek, işveren vekilleri, güvenlikler ve birim amirleri aracılığıyla, sendikamız yetkililerine hakaret ve fiziksel saldırı girişiminde bulunmuşlardır. Bu saldırı girişimi, bizlere değil emeğe, emekçiye, alın terine yapılan büyük bir saldırıdır" dedi. Erkan sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’nin, İkinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesine giren, İngiliz Victoria Gruba ait Balta Floorcovering iş yerine bu tutum yakışmıyor. Övünerek bahsettiğiniz büyüklüğünüzün, önemli bir parçası emekçilerdir arkadaşlar emekçilerdir. Bu fabrika büyüdüyse, üretim arttıysa, marka güçlendiyse bunda en büyük pay, alın teri döken emekçilerimizindir. 140 ülkede 50 milyon işçiyi temsil eden Industriall Küresel sendika genel sekreteri ve 39 Ülkede 7 milyon işçiyi temsil eden IndustriAll Avrupa sendikalar federasyonu genel sekreteri, dayanışmamıza destek veriyor. Markalardan sipariş alabilmek için, küresel çerçeve sözleşmelerini imzalayan, masada işçi hak ve özgürlüklerine saygı göstereceğini beyan eden Balta yetkilileri, fabrikada işçilerin sendikalaşma hakkına karşı çıkmaktadır" dedi. Öte yandan, Öz İplik İş Sendikası yetkileri işçinin ve emekçinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.