GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 18:23

41 milyon liralık araç yatırımı 2 yılda kendini amorti edecek

A
A
A
41 milyon liralık araç yatırımı 2 yılda kendini amorti edecek

Kırıkkale Belediyesi, 41 milyon liralık yatırımla filosuna kattığı 23 yeni araçla şehirde hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Özel sektörden hizmet alımını sonlandırmak amacıyla alınan bu araçların 2 yıl içinde maliyetini amorti etmesi bekleniyor.


Kırıkkale Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için araç filosunu genişletti. Belediyenin filosuna 41 milyon liralık yatırımla 23 yeni araç eklenirken, bu hamleyle özel sektörden hizmet alımının önüne geçildi. Belediye Başkanı Ahmet Önal, doğru yöntem ve metot izleyerek bu araçları şehre kazandırdıklarını ifade etti. Başkan Önal, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Toplam 41 milyon TL’lik bir ödeme yapıldı. Yaklaşık 2 yılda araçlarımızın tamamını amorti etmiş olacağız. Çok kârlı bir anlaşma oldu. Bu süreci, kendi öz kaynaklarımızı kullanarak, dışarıdan hizmet alımı gerçekleştirmeden başardık. Kendi araç filomuzu güçlendirmiş olduk. Bu önemli bir hizmetti ve doğru bir metottu. Allah hayırlı uğurlu etsin" dedi.


Yeni araçların birçok belediye müdürlüğünün çalışmalarını kolaylaştıracağını vurgulayan Önal, "Verdiğim bir sözü daha tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum" diyerek belediyenin vatandaşlara verdiği hizmetlere olan bağlılığını yineledi.


Araç alımına yönelik vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdi. Mustafa Yılmaz, "Allah razı olsun, ne güzel bir hizmet ayağımıza kadar geliyor. Her şeyimiz var, çok şükür" ifadelerini kullanırken, Haydar Çiftçi de, "Alınan araçlar çok güzel. İnşallah vatandaşa hizmet olarak da çok güzel olacak" şeklinde konuştu.


Nurseven Erkal ise, "Biz belediye başkanımızla çok gurur duyuyoruz. Seve seve, gurur duya duya seçtik. Her yaptığı hizmette de yanındayız" diyerek Başkan Önal’a destek verdi.



41 milyon liralık araç yatırımı 2 yılda kendini amorti edecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Bu çorbacı elinin lezzeti kadar kravatlarıyla da dikkat çekiyor Yozgat’ta ‘kravatlı çorbacı’ olarak da bilinen işletme, çorbalarının lezzeti kadar ustanın kravatlarıyla da dikkat çekiyor. Yozgat’ta senelerdir aile mesleği olan lokanta işletmeciliğini sürdüren Mahmut Okhan, elinin lezzeti kadar iş yerinde sergilediği kravatlarıyla da ilgi çekiyor. Sürekli kravat takan Okhan, “6 kardeşiz, hepimiz de bu şekilde lokanta işletiyoruz. Duvarda fotoğrafları bulunan kişiler atalarımız. Tarihi resimlere, Yozgat tarihine ve Osmanlı Devleti’ne karşı da büyük bir ilgim var. Böyle bir yer açmak senelerdir hayalimdi. Allah nasip etti. Çok da mutluyum böyle bir iş yerim olduğu için. İş yerimizde ezogelin, mercimek, kelle paça gibi çorba çeşitlerimiz ve sulu yemek çeşitlerimiz var” ifadelerini kullandı. “Kravatımı bir tek uyurken çıkarıyorum” Okhan, “Kravatı ortaokuldan beri çoğu öğrenci takmayı sevmez ama ben büyük bir özenle takarım. Kendi ütümü kendim yaparım. Temizlik, titizlik hastalığı var bende. Evimde gardırobumda sakladığım kravatlarım da var. Buraya ancak bu kadarı sığdı. Temiz ve titiz çalışmak benim prensibim. Kravatlının çorbacısına gidelim, diyerek benim iş yerimi tavsiye ederler. Kravatımla temizliğimi bağdaştırırlar. Duvarda asılı olan kravatlarım müşterilerimizin de dikkatini çekiyor. Fotoğraf çektirenler oluyor. ‘Kravatla çorba mı yapılırmış’ diyenler oluyor. Ben de bu ilgiden çok memnunum” dedi. Müşterilerden Abdurrahman Erdoğan, “İşletme sahibi arkadaşımdır. Öncelikle tercih etme nedenim bu. Arkadaşım işini severek yapıyor, müşterilerine karşı güler yüzlü. Bu giyim kuşamından da anlaşılıyor. Fırsat buldukça geliriz. Hizmetlerinden memnunuz” diye konuştu.
İzmir İlaçlama faciası sonrası 1 yaşındaki Altay Toprak bebeğe acı veda: “Oğlumu öldürdüler” İzmir’in Konak ilçesinde, bir apartmanda tahta kuruları nedeniyle yapılan ilaçlama sonrası fenalaşan ve sonrasında hayatını kaybeden 1 yaşındaki Altay Toprak Kınalı, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazede dakikalarca minik tabuta sarılan anne Raziye ve baba Recep Kınalı gözyaşlarına boğuldu. Acılı baba, “Oğlumu öldürdüler. O bir melekti, toprak geldi, toprak gidiyor” dedi.Konak ilçesi Kahramanlar Mahallesi’nde, 12 Kasım 2024 Salı günü bir binanın 3. katında tahta kuruları nedeniyle ilaçlama yapılmış, 1 yaşındaki Altay Toprak Kınalı isimli bebek hayatını kaybetmiş, anne ve baba ile bazı vatandaşlar ise hastanelik olmuştu. Minik Altay Toprak bebek için Kahramanlar Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.Baba ve anne dakikalar boyunca tabuta sarıldı: “Oğlumu öldürdüler”İlaçlama sonrası fenalaşarak hastanede tedavi gören ve taburcu edilen anne Raziye Kınalı ve baba Recep Kınalı, dakikalarca bebeklerinin minik tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Acılı baba Recep Kınalı, “Oğlumu öldürdüler. O bir melekti, toprak geldi, toprak gidiyor” dedi. Cenazede acıya daha fazla dayanamayan anne Raziye Kınalı ise baygınlık geçirdi.Minik bebeğin cenazesi, kılınan cenaze namazını ardından toprağa verildi.Öte yandan, ilaçlama firmasından 3 kişinin ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Sakarya Atıklar ilham veren ellerde ‘sanat’ olarak hayata dönüyor 2025 eğitim yılında çevre dostu bir projeye daha imza atıyor. ‘Geri Dönüşüm Atölyesi’ adı altında yürütülen sıfır atık projesi, kağıt atıkları birer sanat eserine dönüşmesini sağlıyor. 60 kursiyer bu atölyede kağıt ve ambalaj çöplerini sepet, saksı, abajur gibi eserler olarak hayata geri kazandırıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SAMEK ‘Geri Dönüşüm Atölyesi’ ile geri dönüşüm ve sıfır atık bilincini yayarak kursiyerlere atık malzemeleri sanatsal ve pratik ürünlere dönüştürme fırsatı sunuyor. Atölye, kaynakların verimli kullanılmasını ve atık miktarının azaltılmasını hedefleyen derslerle hem çevreye hem de topluma katkı sağlıyor. Kağıt atık ve ambalaj yapımı üzerine gerçekleştirilen bu derslerde, toplamda 60 kursiyer gazetelerden sepet, saksı, abajur gibi çeşitli ev dekorasyon ürünleri tasarlıyor. Böylece kağıt atık, işlevsel ve estetik değeri olan eşyalara dönüştürülerek yeniden hayat buluyor. “Keyifle faydalanıyorlar” Atölye eğitmeni Meral Erdem, “Atık gazete ve kartonları yeniden işleyerek saksı, sepet, supla gibi evde kullanılabilecek pek çok ürün üretiyoruz. Atölyemize katılan öğrenciler hem bütçe dostu olduğu hem de sosyalleşme fırsatı sunduğu için bu çalışmalardan keyifle faydalanıyorlar” dedi. “Yeteneklerimi keşfediyorum, güzel ürünler ortaya çıkarıyoruz” Ev hanımı Ceyda Çelik, “Evde oturup televizyon programları izleyerek boş vakit geçireceğime buraya gelerek yeni arkadaşlıklar kuruyor yeteneklerimi keşfediyorum. Buradaki hocalarımız çok yetenekli boş zamanlarımızı çok iyi bir şekilde değerlendirmemizde yardımcı oluyorlar” derken 65 yaşındaki İlknuz Özoğlu, “3 yıldır SAMEK kurslarına geliyorum. Burada benim için en önemlisi, kağıtlardan elde ettiğimiz, dönüştürdüğümüz ürünlerin çevremiz tarafından beğenilmesi. Kurslar sayesinde çok fazla arkadaş edindim. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” diye konuştu. 57 yaşındaki kursiyer Filiz Kömürcü ise, “Burada çevremiz büyüyor yeni arkadaşlıklar kuruyoruz. Sosyalleşmenin yanı sıra burada atık malzemelerden çok güzel ürünler ortaya çıkartıyoruz. SAMEK kurslarını açarak kendimizi geliştirmemizi, meslek edinmemizi ve sosyalleşmemizi sağladığı için belediyemize ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. “Değer katacak” Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sıfır atık bilincini tüm topluma yaymak ve geri dönüşümün güzel bir yanını ortaya çıkarmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. SAMEK bünyesindeki Geri Dönüşüm Atölyesi, kaynakların sürdürülebilirliğine katkı sağlamak adına önemli bir adım. Kursiyerlerimizin hem çevreye hem de kendilerine yeni değerler katacak bu sürece ilgi göstermesinden mutluyuz,” denildi. Ortaya çıkarılan eserlerin dönem sonunda bir sergiyle Sakaryalıların beğenisine sunulması hedefleniyor.