EĞİTİM - 04 Eylül 2023 Pazartesi 13:34

Deprem bölgesi Kilis’te ilk ders zili çaldı

A
A
A
Deprem bölgesi Kilis’te ilk ders zili çaldı

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen Kilis’te, okul öncesi, ilkokul 1’inci sınıf ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri uyum eğitimleri çerçevesinde bugün okula başladı. Tüm kademelerde ise 11 Eylül’de zil çalacak.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesi ilkokul 1 ve liselerin 9’uncu sınıf öğrencileri için hazırlanan okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları tüm Türkiye’de olduğu gibi Kilis’te de bugün başladı. 8 Eylüle kadar sürecek uyum programı dahilinde okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri okulları, öğretmenler ve arkadaşlarıyla bir araya geldi.


Kilis merkez Afife Keçik İlkokulunda ‘uyum programı’ çerçevesinde minik öğrenciler velileriyle birlikte okula geldi. İlk günün heyecanını yaşayan minikler, arkadaşları ve öğretmenleriyle tanıştı. Öğretmenler ise veli ve öğrencileri uyum konusunda bilgilendirdi.


İlk ders zilinin çalmasının ardından heyecanın da birlikte geldiğini söyleyen veli Yusuf Akkurt, "Çocuğumun ilk okul günü ve eşimle ben çok heyecanlıyız. Çocuğum öğretmeniyle tanışmak için çiçek aldık ve okula çiçekle geldik. Ben okula giderken ailem de bana çiçek almıştı ve öğretmenime vermişti o şekilde anım kalmıştı ve hiç unutmadım o anımı. Kendimde gördüğüm şeyleri çocuklarıma aktarmaya çalışıyorum’’ dedi.



‘‘Sabah okula geç kalırım diye gece kahvaltımı yaptım’’


Okulların açılmasını iple çeken öğrenci Nisa, ‘‘Öğretmenime şarkı besteledim. Onunla birlikte makarna, resim, kuşlar ve ağaçlar yapacağım. Ben çok mutlu oluyorum çünkü hep öğretmenimle ve arkadaşlarımla birlikte olacağım. Onlarla çok güzel zaman geçireceğim’’ diye konuştu.



Deprem bölgesi Kilis’te ilk ders zili çaldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Kütahya’da ’Türkiye Yüzlü Maarif Modeli’ni tanıttı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Taşpınar, çeşitli etkinliklere katılmak üzere Kütahya’ya ziyarette bulundu. Prof. Dr. Cihad Demirli, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen konferanslarda konuşmacı olarak yer aldı. Bu etkinliklerde, Türkiye Yüzlü Maarif Modeli’ni tanıtan Demirli, modelin sunduğu yenilikleri ve eğitime getirdiği dönüşümleri katılımcılarla paylaştı. DPÜ Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta, Türkiye Yüzlü Maarif Modeli detaylı bir şekilde ele alındı. Programa, Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Taşpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Demirli, konuşmasında Türkiye Yüzlü Maarif Modeli’nin, öğrencilerin akademik başarılarını artırırken onları çağın gerektirdiği becerilerle donatmayı amaçladığını belirtti. Modelin, fiziksel altyapının geliştirilmesi, teknolojik imkanların artırılması ve insan kaynağının niteliklerinin yükseltilmesi gibi temel hedeflere odaklandığını vurguladı. Eğitimde yeni ufuklar Demirli, modelin bireyleri akademik bilgiyle donatmanın yanı sıra milli ve manevi değerleri ön planda tutarak geleceğe hazırlamayı amaçladığını söyledi. Öğretmenlerin, öğrencilerin ilgisini çeken ve yeteneklerini geliştiren eğitim ortamları tasarlamalarının önemine dikkat çekti. Konferansın sonunda, Türkiye Yüzlü Maarif Modeli’nin eğitim sistemine getireceği köklü değişiklikler detaylı şekilde anlatıldı. Prof. Dr. Demirli, Kütahya’da olmaktan ve modelin tanıtımını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.