EKONOMİ - 05 Şubat 2025 Çarşamba 13:30

Pastırmacıların işi sömestirde yüzde 35 arttı

A
A
A
Pastırmacıların işi sömestirde yüzde 35 arttı

Pastırmacı Yasin Güzel, sömestir tatilinin Kayserili pastırma esnafı için güzel geçen 15 gün olduğunu belirterek, tatil sürecinde işlerinin yüzde 35 oranında arttığını söyledi.


Turizm canlandıkça mutlu olduklarını söyleyen Pastırmacı Yasin Güzel, "Sucuk ve pastırmada şu an fiyat değişikliği yok. Sucuklarımız 500 TL’den başlıyor 850 TL’ye kadar değişiklik gösteriyor. Pastırma fiyatlarımız da bin 200 TL’den başlıyor bin 600 TL’ye kadar değişiklik gösterebiliyor. Sömestir bizim için çok iyi oldu. Bu 15 günlük süreç esnafa biraz yaradı diyebiliriz. İşlerimiz yaklaşık yüzde 30-35 bandında artış gösterdi. Biz de bu durumdan memnunuz tabi ki. Turizm canlandıkça tabi bizler daha mutlu oluyoruz. Çünkü bizler esnafız. Dışarıdan yerli turistlerimiz geliyor. Özellikle de Erciyes’e kayak yapmaya geliyorlar. Bunlar bizim için bir can suyu diyebilirim" dedi.


Güzel, 15 günlük tatilin esnaf için güzel geçtiğini söyleyerek, "Bu yüzden de Kayserililere seslenmek istiyorum. Erciyes Dağımıza sahip çıkalım. Yerel turistlerimizi buraya çekmeye çalışalım elimizden geldiği kadarıyla. İşlerdeki artışta yabancı turistlerin payı daha büyük oluyor. Çünkü dışarıdan gelen de çok oluyor. Gurbetçilerimiz de geliyorlar kayak yapmaya. Sömestir tatili için gelenler oldu. Yılbaşı tatiline gelen gurbetçi vatandaşlarımız oldu. Onların da bizlere katkısı büyük. Tabi yurt içinden ve çevre illerden de gelenler oldu. Bu 15 günlük tatil esnaf için güzel günler oldu" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de konut satışları arttı Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı konut satış istatistiklerine göre, Denizli’de geçen yıl Şubat ayında konut satışı bin 216 adet iken, bu yıl aynı ayda 260 adet artarak bin 476 adet oldu. Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında artarak 112 bin 818 oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 19 bin 347 ile İstanbul, 10 bin 791 ile Ankara ve 6 bin 899 ile İzmir olurken, en az olduğu iller sırasıyla 24 ile Ardahan, 70 ile Tunceli ve 73 ile Bayburt olarak gerçekleşti. Yabancılara Şubat ayında bin 457 konut satışı gerçekleşti Yabancılara yapılan konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,1 oranında azalarak bin 457 oldu. Şubat ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,3 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 539 ile İstanbul, 503 ile Antalya ve 89 ile Mersin oldu. Denizli’de konut satışları azaldı Türkiye genelinin ortalamasında olduğu gibi Denizli’de de konut satışları geçen yılın Şubat ayına göre artış gösterdi. Denizli’de 2024 yılının Şubat ayında konut satışı bin 216 adet iken, bu yıl aynı ayda 260 adet artarak bin 476 adet oldu. Ege Bölgesi’nin diğer illerinden Manisa’da satışlar 2024 yılının Şubat ayına göre bin 534 iken bu yıl bin 827, Afyonkarahisar’da 673 iken bu yıl 834, Aydın’da bin 941 iken bu yıl 2 bin 77, Uşak’ta 407 iken bu yıl bin 372, İzmir’de 5 bin 168 iken bu yıl 6 bin 899, Kütahya’da 469 iken bu yıl 592, Muğla’da bin bin 529 iken bin 698 adet olarak gerçekleşti.
Düzce Vali Aslan’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı Düzce Valisi Selçuk Aslan bir canı kurtarmanın tüm insanlığı kurtarmakla eşdeğer olduğu bilinciyle fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Bir toplumun gelişmesi ve refahı için kaliteli bir sağlık sisteminin olmazsa olmazlar arasında yer aldığının savunan Vali Selçuk Aslan 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajında "Ülkemizde, devletimiz ve Sağlık Bakanlığımızın liderliğinde hayata geçirilen modern hastaneler ve sağlık hizmetleri, değerli sağlık çalışanlarımızın fedakar çalışmalarıyla bir araya gelerek ülkemizi sağlık alanında önemli bir konuma taşımaktadır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket eden devletimiz, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla birlikte insan hayatının kıymetini her zaman en üst düzeyde tutmaktadır. Onlar, bir canı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmakla müsavi olduğunu bildikleri için, gündüz ve gece fark etmeksizin fedakarca çalışmaktadırlar. Sağlık çalışanlarımızın değerli hizmetleri için içten bir minnet duymaktayız. Bu vesileyle, ülkemizde tıp eğitiminin yıldönümünde 1919’da işgal altındaki İstanbul’da, mekteb-i tıbbiye öğrencilerinin Tıbbiyeli Hikmet önderliğindeki vatanperver davranışlarını saygıyla yâd ederken; insani değerleri her zaman önde tutan, çetin şartlarda bile özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek diliyorum" dedi.
Erzurum Başkan Turan’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı; "Sağlık çalışanlarımız umut ve güven aşılar" Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Erzurum Şube Başkanı Yavuz Selim Turan,14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda: "14 Mart sağlık çalışanlarımızın emeklerinin, özverilerinin ve insanlık adına verdikleri mücadelenin takdir edildiği çok özel bir gündür" dedi. Başkan Turan, mesajında: "Sağlık, insan hayatının en temel ve en kıymetli değerlerinden biridir. Bu değeri korumak için gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarımız, toplumumuzun en büyük kahramanlarıdır. Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, sadece hastalarımızı iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda insanlığa umut ve güven aşılar. Özellikle pandemi gibi zorlu süreçlerde gösterdikleri özveri, onların mesleklerine duydukları derin bağlılığın ve insana verdikleri değerin en güzel göstergesidir. Bugün, modern tıp eğitiminin temellerinin atıldığı ve tıp biliminin gelişimine adanmış bu özel günde, başta şehrimizde görev yapan tüm sağlık çalışanlarımız olmak üzere, ülkemizin dört bir yanındaki doktor, hemşire, sağlık teknisyeni ve diğer sağlık personellerinin Tıp Bayramı’nı kutluyor; görevleri başında şehit düşen sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum" görüşlerine yer verdi.