GÜNDEM - 09 Mayıs 2024 Perşembe 10:15

Özdoğan: "Doğa dostu bir turizm devrini başlatıyoruz"

A
A
A
Özdoğan: "Doğa dostu bir turizm devrini başlatıyoruz"

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ve Hacılar Belediyesi arasında imzalanan "Erciyes Titrek Kavak Ekoturizm Projesi İş Birliği Protokolü" ile Ortaseki Ormanları’nın sorumluluğu Hacılar Belediyesi’ne devredildi. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Hacılar’da çevreyi koruyan, yerel kalkınmayı destekleyen ve doğa dostu bir turizm devrini başlatıyoruz” dedi.


Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ile Hacılar Belediyesi tarafından imzalanan "Erciyes Titrek Kavak Ekoturizm Projesi İş Birliği Protokolü" ile yılın her mevsiminde doğa etkinliklerinin yapılabileceği Ortaseki Ormanları’nın sorumluluğu Hacılar Belediyesine devredildi. Protokole imzaları; Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın attı.


“Yeni dönemde çağımızın gereklerini karşılayan, doğa dostu turizm projeleri ile ilçemiz canlanacak” diyerek imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özdoğan, “Yeni dönemde Ortaseki bölgesinde yapacağımız ‘Doğa Karavan Kamp Alanı Projesi’ ile hem doğa hem de kamp tutkunları için bir dizi yeni fırsat sunacağız. Turizm alanında birçok projemizi bir araya getirerek sunuyoruz. “Ortaseki Karavan Kamp Alanı - Kilitli Parke Yolu” projeleri ile doğayla buluşmak isteyen herkesin beklentilerini karşılamayı amaçlıyoruz” dedi.


Ortaseki Ormanlarına ulaşımı kolaylaştırmak adına kilitli parke yol çalışmalarını da başlatacaklarını söyleyen Başkan Özdoğan, “Biz belediye olarak yaptığımız farklı etkinliklerle bu bölgemizi gerek Kayseri gerekse tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Bu bölgeye son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin geldiğini biliyoruz. Doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir konuma sahip olan Ortaseki’miz özellikle fotoğraf çekimi, doğa yürüyüşü ve kamp kurmaya uygun bir alan. Bu eşsiz doğal güzelliğe tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" ifadelerini kullandı.



Özdoğan: "Doğa dostu bir turizm devrini başlatıyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Açıldığında protokol camisi olacaktı, 7 yılda tamamlanamadı İzmir Konak’ta bulunan ve yapımına 2017’de başlanılan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin inşaatı aradan geçen 7 yılda tamamlanamadı. Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan ibadethanenin inşaatı uzun süredir yerinde sayarken, bölge esnafı yetkililerin duruma el atarak bir an önce caminin tamamlanmasına destek olmalarını istedi. İzmir’in Konak ilçesi Mersinli bölgesinde 14 bin metrekarelik alanda yer alan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin yapımına, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından 2017 yılında başlandı. 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip, Osmanlı ve modern mimari izlerini taşıyan caminin 2022’de ibadete açılması hedefleniyordu. Ancak Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan 15 bin kişi kapasiteli camide uzun süre önce inşaat çalışmaları durdu. Yapılan onca masrafın ve milli servetin ziyan olduğunu belirten bölge esnafı, yetkililerin duruma el atarak caminin tamamlanmasına destek olmaları gerektiğini söyledi. “Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz” Kaba inşaatı 2019 yılında tamamlanan camiyle ilgili görüşlerini dile getiren bölge esnaflarından 37 yaşındaki Zeynel Akçam, “Buranın 2017 yılında temeli atıldığında bölge esnafı olarak çok sevinmiştik. Neden çok sevindik; dibimizde bir cami olsun istedik. Burada bize en yakın cami 500 metre ileride. Biz çok uğraştık burası yapılsın 5 vakit namazımızı kılalım orada ama bir türlü nedense tamamlanamadı bu cami. Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın projeyi bitirmiş olduğunu öğrendik sonradan. Esnaflar olarak Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz. Müslüman bir ülkede yaşayan vatandaşlar olarak bu camiyi böyle görünce vicdan azabı çekiyoruz. 2020 yılında Diyanet’e ‘bu cami neden tamamlanmıyor’ içerikli dilekçe yazdım, cevap gelmedi. Bölge esnafı olarak bu caminin bir an önce tamamlanmasını istiyorum” dedi. Caminin aynı zamanda bir yaşam alanı olarak tasarlanması, içerisinde sosyal donatı alanları, konferans salonları, kütüphaneler, etüt merkezleri gibi birçok bölümün olması planlanıyordu. 2017 yılında yapımına başlanılan ve 2022 yılında ibadete açılması planlanan Ulu Cami üzerinden geçen 7 yılda tamamlamadı.