ASAYİŞ - 07 Eylül 2024 Cumartesi 17:04

Kayseri’deki kadın cinayetinde yeni detaylar

A
A
A
Kayseri’deki kadın cinayetinde yeni detaylar

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde erkek arkadaşı tarafından tüfekle vurularak öldürülen kadın son yolculuğuna uğurlanırken, katil zanlısı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.


İlçeye bağlı Mimarsinan Mahallesi’nde Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi 5. Cadde üzerinde bulunan bir fabrikanın bahçesinde iddiaya göre, Hatice Gül ile erkek arkadaşı M.B. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.B. yanındaki tüfek ile Hatice Gül’e ateş açtı. M.B. olayın ardından kaçarken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalede, Hatice Gül’ün yaşamını yitirdiği belirlendi. Hatice Gül, Hulusi Akar Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze namazına Hatice Gül’ün yakınları, iş arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.


Uzaklaştırma kararı alınmış


Öte yandan, katil zanlısı M.B.’nin daha önceden tehdit ve ısrarlı takipten dosyalarının olduğu, Hatice Gül tarafından uzaklaştırma kararı bulunduğu ve uzaklaştırmasının kısa bir süre önce bittiği bilgisi edinildi.



Kayseri’deki kadın cinayetinde yeni detaylar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Otizmli bireyler doğayla iç içe eğitim alarak gelişimlerine katkı sağlıyor DÜZCE(İHA) – Düzce’de otizmli bireylerin doğayla iç içe eğitim alarak gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan sürdürülebilir bahçe temelli tarım ve doğa uygulamalarının, otizm spektrum bozukluğu olan bireyler ve bireylerin ebeveynleri üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi projesi hayata geçti. TÜBİTAK 4008 programı dahilinde Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu ev sahipliğinde, Düzce ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitelerinin yanı sıra İl Milli Eğitim ile Tarım ve Orman İl Müdürlüklerimizin katkılarıyla hazırlanan ‘Sürdürülebilir Bahçe Temelli Tarım ve Doğa Uygulamalarının, Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireyler ve Bireylerin Ebeveynleri Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi II’ projesi, otizmli bireylerin doğayla iç içe eğitim alarak gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamakta. Türkiye genelinde seçilen 68 projeden biri olan bu çalışma ile hem özel bireylerin hem de ailelerinin sosyal uyum ve bağımsız yaşam becerilerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Vali Selçuk Aslan, projeye ev sahipliği yapan Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret ederek, özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalığın artırılmasının, onlara eğitim ve bağımsız yaşam desteği sunulmasının önemini vurguladı. Aslan, Düzce’de özel öğrencilerin eğitimi noktasında iyi örgütlenildiğini, konunun sıkı takibinin yapıldığını ve hiçbir özel öğrencinin eğitime erişim noktasında sıkıntı yaşamadığını belirterek, projenin Düzce’ye, öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.
Kütahya Kütahya’da ’Siyasi Hayatımızda İdamlar’ konulu panel Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), ’Siyasi Hayatımızda İdamlar: Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ konulu panele ev sahipliği yaptı. DPÜ Uygulama ve Araştırma Merkezleri Koordinatörlüğü tarafından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleştirilen panele Kütahya Valisi Musa Işın, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, il protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı. "27 Mayıs darbesi, ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir lekedir" Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "27 Mayıs darbesi, ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir lekedir. Darbeciler, Adnan Menderes’i kendisini meclise gönderen Kütahya’da tutuklama cüreti göstermiştir. Ardından da bu ülkeye en çok hizmet eden devlet adamlarından Adnan Menderes, aziz milletimizin yüce gönlünde asla kabul görmeyecek şekilde cezalandırılmış ve idam cezasıyla hayatını kaybetmiştir. Demokrasimiz, bu üzücü olayların bir daha yaşanmaması için acı hatıralarından ders almasını bilmiş ve 15 Temmuz’daki darbe girişimi bu bilinçle engellenmiştir" dedi. Rektör Kızıltoprak’ın konuşmasının ardından moderatörlüğünü Doç. Dr. Eray Acar’ın yaptığı panele geçildi. İhsan Tunçoğlu, Menderes’in yakalanma sürecini anlattı Gazeteci İhsan Tunçoğlu, 27 Mayıs darbesinin ardından Kütahya’da bulunan Adnan Menderes’in yakalanma sürecini anlattığı konuşmasında Başbakan Menderes’in Kütahya için yaptığı hizmetlere de değindi. Panelistlerden Prof. Dr. Esra Sarıkoyuncu Değerli ise, "Menderes’in Kütahya’da Başlayan ve Biten Hayatı" başlıklı konuşmasında 1950-1960 yıllarında başbakanlık yapan Adnan Menderes’in siyasi hayatındaki dönüm noktalarını anlattı. Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, konuşmasında 1876-1961 döneminde Türk siyasi tarihindeki idamları ele alarak, bu dönemde öldürülen siyasetçilerin yaşamlarından kesitler sundu. Dönemin tanıklarından Adil Özkan ise Adnan Menderes’in Kütahya’ya gelişi ve tutuklanma sürecinde yaşananlarla ilgili ayrıntıları katılımcılarla paylaştı.