ASAYİŞ - 01 Ekim 2024 Salı 11:39

Drift atan sürücülere ceza yağdı

A
A
A
Drift atan sürücülere ceza yağdı

Kayseri’de drift yaparak kamu huzurunu bozan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; 3 aracın sürücüsüne toplam 96 bin 699 TL ceza yazıldı.


Edinilen bilgiye göre Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde; ’Kamunun Huzurunu Bozacak Şekilde Saygısızca Drift Atmak’ suçunu 2 farklı yerde gerçekleştiren 3 araç tespit edildi. Yakalanan araçlar otoparka çekilirken, araç sürücülerine ise ayrı ayrı 32 bin 233’er TL olmak üzere toplamda 96 bin 699 TL idari para cezası uygulandı.


Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; "Halkımızın huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç kullanarak trafiği tehlikeye düşüren, drift atan, çevreye rahatsızlık veren araç ve sürücülerle mücadelemiz devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Başkan Çelebi, Oltu’da 200 kişilik erkek yurdunu hizmete aldı Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Oltu’daki yükseköğrenim yurt sorununa yönelik önemli bir adım attı. Başkan Çelebi, 200 öğrenci kapasiteli özel bir erkek yurdunu kiralayarak, üniversite eğitimi için ilçeye gelen öğrencilerin barınma sorununu çözmeyi başardı. Belediye’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, "Belediyemizin imkanlarıyla 200 öğrenci kapasiteli yükseköğrenim yurdu erkek öğrencilerimizin hizmetine alınmıştır. İlçemize ve öğrenci kardeşlerimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verildi. Başkan Çelebi, yurt açılışıyla ilgili yaptığı konuşmada, gençlerin eğitimine verdikleri önemi vurguladı. "Çağımız bilgi, teknoloji ve her anlamda eğitim çağıdır. Bütün öğrencileri kendi çocuğum gibi önemsiyor, onların sorunlarını gidermek için gece gündüz çalışmaktayız. Kişi ancak eğitim görürse hayatı kolaylaşır ve güzelleşir," dedi. Oltu’daki yükseköğrenim yurt sorununu çözmenin kendileri için bir öncelik olduğunu belirten Çelebi, özellikle üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Ayrıca, önümüzdeki yıl için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeni bir erkek yurdunun inşa edilmesi için girişimlerde bulunduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çelebi, bu sürecin de takipçisi olacaklarını kaydetti. Oltu’daki öğrenciler, yeni yurdun açılışı ile birlikte barınma sorunlarını çözmenin yanı sıra, daha rahat bir eğitim hayatı sürdürebilecekleri bir ortama kavuşmuş olacaklar. Başkan Çelebi’nin bu girişimi, Oltu’daki eğitim olanaklarını artırmak ve gençlerin daha iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Antalya Hırsızları kovalayan resepsiyonist aldığı yumruk darbesi ile hayatını kaybetti Antalya’da hırsızlık amacıyla bir otelin duvarından içeri girmek isteyen yabancı uyruklu 3 kişiyi kovalayan resepsiyonist yediği yumruk darbesi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Zanlılar olaydan 4 saat sonra Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Antalya’nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi’nde önceki gün meydana gelen olayda, gece saatlerinde iddiaya göre otel duvarından girmek isteyen 3 kişiyi fark eden güvenliklerin bağırması üzerine yan otelde resepsiyonist olarak görev yapan Hilmi Çelik (67) duyduğu sesler üzerine dışarı çıktı. Biri kadın 3 kişinin koşarak araca gittiği gören Çelik, şahısları kovalamaya başladı. Araca binen şahısları durdurmak isteyen Hilmi Çelik ile yabancı uyruklu oldukları öğrenilen şahıslar arasında arbede yaşandı. Yumruk darbesi ile yere yığıldı Yaşasan arbede sırasında Çelik, boksör olduğu iddia edilen Tunus vatandaşı Wassim Taunsi’nin (30) yumruk darbesi ile yere yığıldı. Başını kaldırıma çarpan ve olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi tarafından hastaneye kaldırılan Hilmi Çelik tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan ve otopsi işleminin ardından oğlu tarafından teslim alınan Hilmi Çelik’in cansız bedeni toprağa verilmek üzere memleketi Serik’e götürüldü. Jandarma 4 saatte zanlıları yakaladı Öte yandan olayın zanlıları olan yabancı uyruklu Wassim Taunsi ve beraberindeki biri kadın iki kişi Jandarma ekipleri tarafından olaydan 4 saat sonra yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişiden Tunus vatandaşı Wassim Taunsi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Taunsi’nin savcılık ifadesinde animatör olarak çalıştıklarını ve iş çıkışı alkollü olduklarını, yanında bulunan arkadaşı ile duvarda barfiks çekmek için iddiaya girdiklerini, hırsızlık amaçları olmadığını söylediği öğrenildi.
Samsun İlkadım’ın 2025 tahmini bütçesi 2,2 milyar TL SAMSUN (İHA) – Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 2025 mali yılı bütçelerini 2 milyar 247 milyon TL olarak belirlediklerini açıkladı. İlkadım Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı, belediye binasındaki meclis toplantı salonunda İhsan Kurnaz başkanlığında yapıldı. Gündemde yer alan 6 maddeden SGK borçlarının kapatılması ile ilgili arsa satışı ile mahsuplaşma maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Kalan 5 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi. 2025 mali yılı bütçesini tek tek inceleyerek yaptıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Bütçe konusunu müdürlerimizle birlikte çalıştık. Bu belediyemizde ilk defa yapıldı. İlk defa tüm müdürlüklerin bütçesini birlikte hazırladık. Daha önce yapılan taslak proje çok daha yukarıdaydı. Maalesef alışılagelmiş bir şey var. Bugüne kadar yapılan bütçeler, tahmini bütçe üzerinden yapılmış. Benim mesleğim de en iyi bildiğim konu da bu. Bütçe nasıl planlanır? Geçmiş yıla bakılır, içinde bulunulan aya kadar cari gerçekleşmişe bakılır, sene sonuna kadar gerçekleşebilecek tahmin ilave edilir ve gelecek yılın enflasyon tahmini eklenerek artı gelecek yıl yapılacak projeler ve planlanan yatırımların maliyetleri hesaplanıp, bunlara ilave edilir. Bütçe böyle hazırlanır ve biz de revize ederek projeyi hazırladık. Bütçeyi makul, gerçekleşebilir şekilde yaptık” dedi. “Bütçemiz 2 milyar 247 milyon TL” Bütçeyi 2 milyar 247 milyon TL olarak hesapladıklarının altını çizen Başkan İhsan Kurnaz, “Geçen sene hazırlanan tahmini bütçe bu yıl için 1 milyar 800 milyon TL. Bir önceki yıl yaklaşık 900 milyon TL. Yani yüzde 100 arttırılmış. Bu aslında bir veriye dayanarak yapılmamış. Nasıl yapılmış? Bir önceki yılın tahmini bütçesi belli bir oranda tüm müdürlükler arttırılarak yapılmış. İçi de bomboş. Bizim bütçemiz 2 milyar 247 milyon TL. Yani 1 milyar 800 milyondan çıkartırsak 400 milyon TL gibi bir artış var. Niye? Biz 1 milyar 800 milyon yapmışız ama bu sene gerçekleşecek 1 milyar 100 milyon TL bile değil. Bu kadar sapma olamaz. 700 milyon TL bütçe sapamaz. Bu yüzden çalıştık, komisyonda da detaylarını göreceksiniz” diye konuştu. Belediye personeline ikramiye müjdesi Personele verilecek ikramiye konusunda da sözünün arkasında olduğunu ifade eden Başkan Kurnaz, çek yükünü rahatlattıklarını, 10 milyon TL civarında bir çek ödemeleri kaldığını, Ekim ayında da bu çekleri ödedikten sonra Kasım ayında işçilerin ikramiyesinin hatırı sayılır bir bölümünü ödeyeceklerini, kalan kısmını da Aralık ayında tamamlayacaklarını söyledi.