SAĞLIK - 24 Eylül 2024 Salı 12:44

Bağışıklığa bitkisel takviye

A
A
A
Bağışıklığa bitkisel takviye

Aktar Muhammed Hanzala Altun, mevsim geçişlerinde adaçayını tavsiye ettiklerini ve ekinezya ve narçiçeğinin C vitamini yönünden zengin olduğu için bağışıklığa da iyi geldiğini söyledi.


Kış çayının isteğe göre malzemesinin azaltılıp çoğaltılabildiğini söyleyen Muhammed Hanzala Altun, “Bizim şu anki mevsim geçişlerinde yoğun olarak gelen müşterilerimize tavsiye ettiğimiz kış çayı oluyor genelde. Kış çayının içinde de zaten kişiye göre değişen karışımlar oluyor. İsteğe göre içindeki karışımı azaltıyoruz ya da ekliyoruz. İçinde ıhlamur var, tarçın var, zencefil var, adaçayı var, narçiçeği var. Yine farklılık olarak içine isteyenler olursa karanfil atıyorlar, karabiber atıyorlar vücudu ısıtsın diye. Ekinezya da bulunabilir içinde ki çok yüksek derecede bağışıklık güçlendiricidir. Bunları tavsiye ediyoruz. Bunları ayrı ayrı alanlar da oluyor. Sadece kuşburnu demleyip içenler de oluyor. Bağışıklık sistemine de yoğunlukla zencefil öneriyoruz. Balla beraber tüketilmesi iyi oluyor. Bunun yanı sıra propolis, arının yapmış olduğu polenin de bağışıklığı güçlendirdiğini biliyoruz. Yine saydığımız çayların içerisinde ekinezya, narçiçeği C vitaminidir. Vücudun bağışıklığını güçlendirmek için bunları da tavsiye ediyoruz” dedi.


Altun, mevsimsel olarak ortaya çıkan eklem ağrılarından dolayı bol sıvı tüketimini tavsiye ettiklerini söyleyerek, “Şu an havadan dolayı bundan öncesinde mesela bahar nezlesi vardı. Ondan sonrasında yazın polenlerin dökülmesi ve yaprak dökülmesiyle ortaya çıkan tozlar var. Bu rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Eklem ağrıları oluşuyor şu an. Salgın gibi çoğu insanda kas ağrıları ve eklem ağrıları oluşuyor. O da havaların bir an kapalı ve bir an açık olmasından kaynaklı oluyor. Biz bol miktarda sirke tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Sirke de mesela hem antibakteriyeldir hem vücut direncini arttırmada veya hastalık oluşumunu engellemede kullanılır. C vitamini olacak şekilde de ürünler tavsiye ediyoruz. Bol miktarda sıvı tüketilmeli” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale 8 asırlık Ahilik geleneği tiyatro oyunu ile canlandırıldı Kırıkkale’de düzenlenen 37. Ahilik Haftası etkinliklerinde, asırlık ahilik kültürü tiyatro oyunu ile canlandırıldı. Ahilik geleneğini ve ahlaki değerleri aktarmak amacıyla organize edilen etkinlik büyük ilgi gördü. Kırıkkale’de 37. Ahilik Haftası etkinlikleri, mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Programa, Vali Mehmet Makas, Belediye Başkanı Ahmet Önal, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı, il müdürleri, esnaf ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş sonrasında İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda, 8 asırlık Ahilik geleneği tiyatro sahnesiyle izleyicilere aktarıldı. Oyuncuların sergilediği performans, özellikle gençlerin dikkatini çekerken, izleyicilerden tam not aldı. Programda "Yılın Ahisi" oto elektrikçisi Yusuf Ersan, "Yılın Kalfası" oto tamircisi Ali Uyanık ve "Yılın Çırağı" kuaför Mine Bilge Kesici’ye geleneksel "şed kuşatma" töreni yapıldı ve plaketleri takdim edildi. Vali Makas, yaptığı konuşmada Kırıkkale esnafının dürüst ve misafirperver olduğunu belirterek, "Helal kazançla işlerini sürdüren tüm esnafımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Yılın Ahisi oto elektrikçisi Yusuf Ersan, onurlu bir iş hayatına sahip olmanın önemine vurgu yaparak, "Dürüstlük her şeyden önemli. Herkes işini hakkıyla yapmalı" diye konuştu. Yılın kalfası oto tamircisi Ali Uyanık, ustasının ve kendi çabalarının sayesinde işini severek yaptığını belirtti. Kuaförde çalışan Mine Bilge Kesici de patronuna ve iş arkadaşlarına teşekkür ederek, "Bana verdikleri emeklerinden dolayı herkese minnettarım" dedi. Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin tanıtımı yapıldı ve belediye tarafından da vatandaşlara "Ahilik pilavı" ikram edildi. Program yoğun ilgiyle sona erdi.
Erzurum Ziraat fakültesinde 5 bölüm daha akredite oldu Atatürk Üniversitesi, eğitim kalitesini artırma ve uluslararası standartlarda mezunlar yetiştirme hedefi doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attı. Ziraat Fakültesinin Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ile Zootekni Bölümleri, Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) tarafından ilk kez akredite edildi. Bu başarıyla birlikte, üniversitenin toplam akredite edilen program sayısı 68’e ulaştı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Çalmaşur, ZİDEK’in titiz değerlendirme süreçlerinden geçerek akreditasyon elde eden bu 5 bölümün, fakültenin eğitim kalitesini tescillediğini ifade etti. Dekan Çalmaşur: “Daha önce Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği ile Gıda Mühendisliği bölümlerimiz de akredite olmuştu. Bugün bu sayıyı 7’ye çıkarmış bulunuyoruz. Bu gelişme, fakültemizin eğitimdeki niteliğini ve uluslararası kabul edilebilirliğini ortaya koyan önemli bir adımdır” dedi. Rektör Hacımüftüoğlu: "Üniversitemizin Başarısı Güçlenerek Devam Ediyor" Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Ziraat Fakültesinin bu başarısını tebrik ederek, üniversitenin akredite programlar açısından Türkiye’de lider konumda olduğuna dikkat çekti. Rektör Hacımüftüoğlu: “Üniversitemiz, ülkemizde en fazla akredite programına sahip eğitim kurumu olma unvanını sürdürmektedir. Bu başarıyı daha da ileri taşıyarak, uluslararası arenada rekabet edebilir bir eğitim sistemi inşa ediyoruz” şeklinde konuştu. Akreditasyon süreçlerinin öğrenciye sağladığı faydaların yanı sıra, akademik kadro ve eğitim altyapısının geliştirilmesine de büyük katkı sunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: “Ziraat Fakültesindeki bu önemli gelişmenin, hem öğrencilerimizin kariyerlerine hem de akademik başarılarına olumlu yansıyacağı inanıyorum. Bu doğrultuda programlarımızın akredite edilmesi, eğitimdeki kalite çıtasını sürekli olarak yükselttiğimizin bir göstergesidir. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik kadroyu kutluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.