ÇEVRE - 01 Ekim 2024 Salı 14:48

8 kilometrelik kanal gizemini koruyor

A
A
A
8 kilometrelik kanal gizemini koruyor

Kayseri’de 8 kilometre uzunluğunda, bazı bölgelerde 3 metre derinliğe ve 7 metre genişliğe ulaşan su kanalını kimin açtığı halen belirlenmedi. İşin peşine düşen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin; kanalı kimin açtığını ve neye hizmet ettiğini bulamadıklarını söyleyerek, "8 kilometrelik bir havuz açtık deseler rekorlar kitabına girerler" dedi.


Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Sarımsaklı Mahallesi’nin sınırında sona eren ve kimin açtığı belirlenemeyen 8 kilometre uzunluğunda, 3 metre derinliğinde ve 7 metre genişliğindeki su kanalı gizemini koruyor. Kanalın açıldığı günden beri konuyu takip eden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bölgede tarımı ve hayvancılığı da tehdit eden kanalı kimin açtığını halen bulamadıklarını söyledi.



"Bu kanalın akılla, mantıkla izah edilebilir bir durumu yok"


Şahin; kanalın akılla ve mantıkla izah edilebilir olmadığını söyleyerek; "Bu arazi tam ortasından bir kanalla ikiye bölünüyor. Sağındaki alanda, solundaki alanda aynı kuruma ait. O kurumda mera müdürlüğü. Bizim devletimizin tam ortasından bir kanal geçiyor. Bu kanal 8 kilometre uzunluğunda bir kanal. Bu kanal içerisinden 5 bin kamyon toprak çıkmış ve nereye gittiyse toprağı götürmüşler. Bu kanalın bir sahibi yok. Mera sorumlusuna kanalın kime ait olduğunu soruyoruz, “bize ait değil” diyor. Bu kanalın akılla, mantıkla izah edilebilir bir durumu yok. Mera arazisinin tam ortasından bir kanal geçiyor ama kime ait olduğunu bilinmiyor. Ne mera biliyor ne DSİ ben açtım diyor ne de başka bir kurum. Bu kanal kime ait, uzaylılara mı ait. Bu kadar basit bir şeyin izahı yapılamaz mı? Aylardır peşindeyiz ama bu kanalı kimin açtığı halen meçhul. Resmi olarak kimse bunu üstlenmedi. Tarım il müdürlüğüne gidiyoruz, “bize ait değil” diyorlar. “Ortadan bir kanal açılmış, bu mera arazisine zarar veriyor” diyoruz, “bize bir zarar vermiyor” deniliyor. Bu arazi sağlı ve sollu olarak il tarım ve orman müdürüne ait olsaydı ve ortasından bir kanal geçirilseydi kıyameti koparırdı. Devlete ve millete ait olunca, milletin hayvanlarının beslenmesi için olunca kimsenin umuru duymuyor. Kamu kurumları devlete ve millete gelecek zararda hiç umursamıyorlar" ifadelerini kullandı.



"8 kilometrelik bir havuz açtık deseler rekorlar kitabına girerler"


"Bu kanaldan sonra burada hayvancılık bitecek ve hayvanlar burada yayılamayacaklar" diyen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin; "Hayvancılığa şöyle destek veriyoruz, böyle destek veriyoruz diyorlar. Bırakın bu lafları, burada hayvancılık bitecek işte. Vatandaşlar burada hayvanlarını otlatamayınca yem alacaklar, maliyet artacak ve hayvancılık bitecek. Bize mertçe “biz karbon ayak izi safsatasıyla hayvancılığı bitireceğiz, biz bunun alt yapısını yapıyoruz” diyemiyorlar. Yoksa bir kanal 8 kilometre getirip bir yerleşkenin girişinde bitirilir mi? 8 kilometrelik bir havuz açtık deseler rekorlar kitabına girerler. Burada ne milletin ne de devletin menfaatine bir iş var. Devletin ve milletin aleyhine bir işlem yapılmış. Kimse sahiplenmiyor. Güzel bir şey olsaydı hepsi öne çıkardı. Tarım il müdürü, bu araziyi kendi arazin gibi göreceksin kardeşim. Bu arazinin etrafına bir zarar gelmişse bu zararı hemen durduracaksın. İlgili kurumlara yazacaksın ve burayı kapattıracaksın. Buralar kurumuş. Birkaç sene sonra burada hayvancılık yapılamaz olur. Bunun vebali de tarım il müdürlüğünün ve bu kanalı açıp da sahiplenmeyen DSİ’nindir" diye konuştu.



8 kilometrelik kanal gizemini koruyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Emine Erdoğan, CMI Martti Ahtisaari Barış Vakfı temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, CMI Martti Ahtisaari Barış Vakfı CEO’su Janne Taalas ve Kıdemli Yöneticisi Saana Keskitalo ile görüştü. Emine Erdoğan, Devlet Konukevi’nde gerçekleşen kabulde, CMI Martti Ahtisaari Barış Vakfı CEO’su Janne Taalas’tan vakfın faaliyetleri, Filistin konusunda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldı. Görüşmede, Finlandiya’nın eski Cumhurbaşkanı, Nobel Barış Ödülü sahibi Martti Ahtisaari tarafından 25 yıl önce kurulan vakfın, dünyanın farklı bölgelerinde yürüttüğü barışı destekleme çalışmaları hakkında Emine Erdoğan’a bilgi veren Taalas, bugüne kadar 50’den fazla barış, çatışma çözümü sürecine bağımsız ve güvenilir taraf olarak dahil olduklarını anlattı. Taalas, Avrasya bölgesinde, Ukrayna, Moldova, Güney Kafkasya ve Batı Balkanlarda faaliyet gösterdiklerini, Orta Doğu’da ise Libya, Filistin, Kızıldeniz Bölgesi, Yemen ve Irak’ta çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Emine Erdoğan, vakfın Filistin’de yürüttüğü faaliyetler ve ortak yapılabilecek çalışmaların ele alındığı görüşmede, Filistin’de bilhassa kadınların barış sürecine aktif dahil olabilmesi için özel çalıştıklarını aktardı, Filistin’de sürdürülebilir barış için ulusal birliğin sağlanmasının önemini vurguladı. Martti Ahtisaari Barış Vakfı CEO’su Janne Taalas da Emine Erdoğan’ın başarılı çalışmaları ve çabalarıyla tüm dünya kadınları için anlamlı bir örnek teşkil ettiğini vurguladı. "Filistin’de kadınların barış sürecine aktif katılımı için gösterilen çabaları öğrenmekten memnuniyet duydum" Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından kabule ilişkin yaptığı açıklamada da CMI Martti Ahtisaari Barış Vakfı İcra Kurulu Başkanı Janne Taalas ile bir araya geldiklerini belirtti. Finlandiya’nın eski Cumhurbaşkanı ve Nobel Barış Ödülü sahibi Martti Ahtisaari tarafından 25 yıl önce kurulan vakfın, dünyanın farklı bölgelerinde barışı destekleme faaliyetleri hakkında bilgi aldığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti: "Görüşmemizde, vakfın Filistin konusundaki çalışmalarını ele aldık ve bu alandaki işbirliği imkanlarımızı değerlendirdik. Bilhassa Filistin’de kadınların barış sürecine aktif katılımı için gösterilen çabaları öğrenmekten memnuniyet duydum. Filistin’de sürdürülebilir barışın sağlanmasında ulusal birliğin önemine dair hemfikiriz. Nazik ziyaretleri için Sayın Taalas’a teşekkür ediyorum."