Kayseri Kent Konseyi Kadın Meclisi, “Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı” nda geçen ’aile’ yerine ’kadın’ ibaresi kullanılması gerektiğine dikkat çekti.
Kayseri Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pembegül Selman 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili yazılı açıklamasında yeni kabul edilen Şiddet Yasa Tasarısı ve 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kadına karşı şiddetin dünyada en yaygın cezalandırılan suç türü olduğunu ifade eden Selman, şiddete yönelik yasaların yeterli olmadığını savundu. Meclis’te de tartışılan Yeni Şiddet Yasası’ndaki ’aile’ ibaresine atıfta bulunan Selman şunları söyledi: “Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı’nda ailenin korunması ifadesine yer verilmiş olup, kadının korunmasına yönelik bir düzenlemeye yer verilmemiştir. Şiddet uygulanan kişi çoğu zaman korku, eğitim yetersizliği ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle kendisine şiddet uygulayan kişiyi ihbar etmediği düşünülünce; şiddet gören kişinin haricindeki kişilerde yetkili mercilere ihbarda bulunabilmelidir. Suçu ihbar etmemenin cezai müeyyidesinin olduğu Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesine yeni yasada atıfta bulunulması ve kadının korunmasına yönelik düzenlemelerin yer almasını önermekteyiz.”
Selman, 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili olarak da, Türkiye’deki mevcut okul, derslik ve öğretmen sayısının gözden geçirilerek, sistemle ilgili pedagoglardan destek alınması gerektiğini ifade etti. Selman “Burada önemli olan eğitim sisteminin ne şekilde bölünmesinden çok, nitelikli içi doldurulabilen eğitim sistemidir. Ek destekler almadan öğrenci eğitimini sadece okulda alabiliyorsa veya almasına imkan sağlanıyorsa, eğitim kesintiye uğramıyor ve öğrenci doğru hedefe yönlendirilebiliyorsa, asıl başarılı eğitim sistemi o zaman sağlanmış olabilir.” dedi.