GENEL - 17 Kasım 2022 Perşembe 11:46

Kocasinan Belediyesi’nden bitkisel atık yağa, temizlik seti hediye

A
A
A
Kocasinan Belediyesi’nden bitkisel atık yağa, temizlik seti hediye

Kocasinan Belediyesi, 2019 yılında atık yağların ayrı toplanması için ilçenin farklı noktasına yerleştirdiği; ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Kutusu’ hizmetini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan lisansını almış atık işleme şirketiyle geri dönüşüm çalışmalarını yürütüyor.

Kocasinan Belediyesi, 2019 yılında atık yağların ayrı toplanması için ilçenin farklı noktasına yerleştirdiği; ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Kutusu’ hizmetini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan lisansını almış atık işleme şirketiyle geri dönüşüm çalışmalarını yürütüyor. Bu doğrultuda yeni bir örnek çalışmaya daha imza atan Kocasinan Belediyesi, doğayı korumak ve geri dönüşüme daha fazla katkı sağlamak için başlattığı ‘4 litre atık yağa, temizlik seti hediye’ uygulaması vatandaşların büyük beğenisini kazanıyor.


Çevre dostu belediyecilik anlayışıyla projeleri hayata geçiren Kocasinan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen kampanya ile evlerinde atık yağlarını biriktiren vatandaşlara; her 4 litre atık yağa, temizlik seti hediye ediliyor. Kocasinan Belediyesi, bakanlık lisanslı Habitat geri dönüşüm şirketi işbirliğiyle bitkisel yağları evlerden teslim alıyor. Habitat ekibi tarafından toplanan atık yağlar ise geri dönüşüm tesislerinde biodizele dönüştürülüyor. Geri dönüşüme teşvik için başlatılan yeni uygulama ile evsel atık yağlar toplanmasıyla birlikte hem atık yağın çevreye verebileceği zararların önüne geçilmesi, hem de ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlanması hedefleniyor. Uygulamadan faydalanan Rüveyda Doğa, doğanın ve insanlığın geleceği için geri dönüşüme büyük önem verdiğinden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a ve ekibine teşekkür ederek; “Kocasinan Belediyesi’nin geri dönüşüm çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Ülkemizin bazı şehirlerinde geri dönüşüm konusunda maalesef hiçbir çalışma yok. Elbette ki bu dünya sadece bizim değil, gelecekte de çocuklarımıza emanet olarak bırakacağız. O yüzden bu tur uygulamalar çok güzel. Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların devamını diliyorum. Herkesi, geri dönüşüm olan ürünleri çöpe değil de geri dönüşüme kazandırılması konusunda katkı sağlamasına davet ediyorum” şeklinde konuştu.


Ufuk Korkmaz ise bitkisel atık yağların doğaya zarar verdiğini belirterek; “Atık yağların tehlike olmasının sebebi ise 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kullanılamaz hale getiriyor. Bundan dolayı özellikle Kocasinan Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu gibi yağları belediyenin güvenli lisanslı firmalara vererek, hem doğamıza hem de bizlere katkı sağlıyoruz. Bu hediyenin de toplumu teşvik etme noktasında çok değerli ve önemli olarak düşünüyorum” diye konuştu.


Öte yandan Kocasinan Belediyesi’nin geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi almak ve atık yağları teslim etmek isteyen vatandaşların 0(352) 222 70 00’ nolu Çözüm Merkezini aramaları yeterli olacağı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Yetişkin, görevi başındakileri unutmadı Ramazan Bayramı’nın ilk gününde görev başında olan personelleri unutmayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, gün boyu sokakların yanı sıra hastane, itfaiye ve belediye tesislerini de gezerek vatandaşlara şeker ikram edip bayramlarını kutladı. Ramazan Bayramı dolayısıyla saha faaliyetlerine hız kazandıran Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in ilk gün bayram mesaisi yoğun geçti. İlk önce bayramlaşma programı kapsamında resmi törene katılan Başkan Yetişkin, ardından hastanede tedavi gören vatandaşları ve sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Belediye personeli ve itfaiye ekipleriyle de bir araya gelerek emekleri için teşekkür eden Başkan Yetişkin, ziyaretlerinde birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bayramın, toplumsal dayanışmayı ve kardeşliği pekiştiren en önemli zamanlardan biri olduğunu söyleyen Başkan Yetişkin, tüm Aydınlılara huzurlu bir bayram diledi. Hastaları ve sağlık çalışanlarını unutmadı Güne hastaneleri ziyaret ederek devam eden Başkan Yetişkin, tedavi gören vatandaşlarla ve özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarıyla bayramlaştı. Hastalara acil şifalar dileyen Başkan Yetişkin, sağlık emekçilerinin fedakarlıklarını vurgulayarak, "Onların emeği paha biçilemez. Her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik" diyerek bayram şekeri ikram etti. Belediye çalışanları ile bayramlaştı Efeler halkına hizmet için görev yapan ve ’mesai arkadaşlarım’ dediği belediye personellerini de unutmayan Başkan Yetişkin, belediye işletmelerinde ve şantiyelerde çalışan personeli ziyaret etti. Bayram tatiline rağmen özveriyle çalışan personellere teşekkür eden Başkan Yetişkin, "Efeler için emek veren çalışma arkadaşımızın yanındayız. Onların çabası, ilçemizin gelişimi için çok kıymetli" ifadelerini kullandı. İtfaiye ekiplerini ziyaret etti Görevleri başında bayram geçiren itfaiye personelini de ziyaret eden Başkan Yetişkin, "Ateş savaşçılarımız, her an görevlerinin başında, canlarını ortaya koyarak vatandaşlarımızın güvenliğini sağlıyor. Hepsine minnettarız" diyerek itfaiye çalışanlarının bayramını kutladı. Bayramın ilk gününü yoğun bir programla geçiren Başkan Yetişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda işe Efeler halkına bir kez daha iyi bayramlar dileyerek, "Nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Bursa Başkan Bozbey’den bayramda çalışan ekiplere ziyaret Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ramazan Bayramı’nda görevinin başındaki Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından bilgi alan Başkan Bozbey, telsizle anons geçerek sahada mesaisini sürdüren çalışanların bayramını tebrik etti. BURULAŞ, Zabıta, İtfaiye ve Mezarlık Hizmetleri’nde Ramazan Bayramı’nda görev yapan çalışanlara bayram ziyaretinde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, görev başındaki personele bayram şekeri ikram etti. Başkan Mustafa Bozbey’e Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altınsoy ve daire başkanları eşlik etti. Görevi başındaki çalışanlardan yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Bozbey, Büyükşehir Belediyesi personelinin bayramda da özveriyle çalıştığını söyledi. Çalışanlara vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür eden Bozbey, "Bu Ramazan ayında kurum olarak iyi bir süreç yaşadık. Dayanışmanın, paylaşmanın güzelliklerini Ramazan ayı boyunca birçok yerde sergiledik ve hep birlikte yaşadık. Çalışma arkadaşlarımızın özverileri sayesinde önemli hizmetlerimiz oldu. Ben tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Bayramda ulaşımın ücretsiz olduğunu da hatırlatan Başkan Bozbey, "Şu anda ulaşım sistemimiz ücretsiz. Vatandaşlarımız bir yerden bir yere rahatlıkla gitsinler ve yakınlarına kolayca ulaşarak bayramlaşsınlar istiyoruz. Sizlerin sayesinde hemşehrilerimiz daha huzurla, daha güvenle ziyaretlerini gerçekleştirip evlerine dönmüş olacaklar" ifadelerini kullandı. Ziyaret sırasında Başkan Mustafa Bozbey, telsizle anons geçerek sahada çalışmalarını sürdüren personelin de Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.