YEREL HABERLER - 05 Kasım 2012 Pazartesi 09:35

OTELCİLERLE İSTİŞARE TOPLANTISI

A
A
A
OTELCİLERLE İSTİŞARE TOPLANTISI

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında satışı yapılan 21 parsel otel yeri arsasını alan turizm yatırımcılarıyla istişare toplantısı yapıldı.
Erciyes Kardan Adam Tesisleri`nde gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç`ın yanı sıra Erciyes`ten otel yeri satın almış olan Türkiye`nin önde gelen otel ve turizm yatırımcıları ile meclis üyeleri ve ilgili belediye yetkilileri katıldı.
Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında yapılacak otel yerlerinin imar ve planlama açısından konumunu anlatan teknik bilgilerin sunumundan sonra söz alan otel ve turizm yatırımcıları konuya ilişkin görüşlerini ve sorularını aktardı.
Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Serdar Altuntuğ ve Büyükşehir Belediyesi Teknik Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Tekinsoy`un turizmcilerden gelen soruları yanıtladığı toplantıda imar yönetmeliğine uygunluk, otel konseptleri ve otellerin mimari yapıları gibi konular üzerinde duruldu.
"TURİZMCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin Erciyes`te önemli altyapı hizmetlerini yerine getirdiğini ve turizmciler için çok büyük imkanlar sunduğunu belirten otel yatırımcıları, Erciyes`in Türkiye`nin Davos`u olabilecek bir konuma sahip olduğunu kaydederek yaz ve kış aktivitelerinin bir bütün olarak planlanması ve otellerin iç mimarisinden çalışan personele kadar tam teşekküllü olarak düzenlenmesi halinde bunun gerçeğe dönüştürülebileceğini ifade ettiler.
"BİZ BU PROJEYE İNANDIK, HER TÜRLÜ KÜLFETE RAZIYIZ"
Konuşmaların ardından bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes`te işlerin doğru ve hızlı geliştiğini söyleyerek, "İspanya Andora Bölgesi`nden bir işletmeci, 50 yıldır kendi ülkesinde bu işi yaptığını belirtti ve buradaki projenin her yönüyle mükemmel olduğunu söyledi. Birkaç değişik önemli turizmciden de buna benzer olumlu tepkiler aldık. Bunlar bizim için ayrı bir moral oldu. Planlama ve altyapı hizmetlerini eksiksiz olarak tamamlamaya gayret ediyoruz. Oteller bitmeden önce bu işlerin hepsini tamamlamak istiyoruz. Belediye olarak biz işin nimet değil külfet tarafına talibiz. Burada amacımız üzüm yemek, bağcıya her imkanı sağlamak. Erzurum`da Sağlık Bakanı ile yaptığımız bir gezide otelcilerden çeşitli sıkıntılar duyduk. Karla kaplı 3 km.lik yolu bile açtıramadıklarını ifade ettiler. Burada biz işin her türlü külfetine, ortaya çıkabilecek problemlere hazırız. Biz zaten bu iş için varız. Otelcilerin işlerini kolaylaştıracak her türlü ortak çalışmaya da varız. Ufak tefek değişiklikler, küçük problemler karşılıklı görüşmelerle ortadan kaldırılabilir. Gerek belediye meclisini gerekse de Turizm Bakanlığı`nı ilgilendiren konularda işlerin takibini yaparız. Bu ilk toplantıda amacımız doğru başlayıp işi doğru şekilde götürmek" dedi.
Devam eden çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Özhaseki, her türlü alt ve üstyapıyı komple olarak bitirmek amacında olduklarını ifade ederek, "Doğalgaz döşeme çalışmaları sürüyor. Yolun şehir merkezinden Hacılar-Hisarcık yol ayrımına kadar olan kısmını biz tamamlamak üzereyiz. Buradan Develi`ye kadar olan bölüm için de Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışma yapacak. Yürüyen bant yapımı için de çalışmalarımız sürüyor. Havaalanı`nın arkasında askeriyenin koruma bandı olarak ayırdığı yerin de havaalanına dahil olması sözkonusu. Buradaki Askeri Yetkililer de konuya olumlu yaklaştı ve üst makamlara bu konuda olumlu rapor verdi. Yetersiz olarak görülen terminal binası da yenilenecek. Oteller bölgesindeki teleferiklerin inşaatı devam ediyor. Pist düzenleme çalışmaları da 2 aydan hizmete açılır. Jeotermal enerji için de bir firma çalışma yapıyor. Burada sıcak su çıkarsa oteller bölgesine vereceğiz. Bu da proje için ekstra bir katkı olacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Özhaseki ve beraberindekiler devam eden çalışmaları yerinden görmek amacıyla kısa bir Erciyes turu yaptı. Bitmek üzere olan yol çalışmalarını inceleyen ve ardından da Hacılar Kapı`da gondola binen heyet ayrıca oteller bölgesindeki teleferik yapım çalışmalarını da yakından görme imkanı buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Kamyonetten yola düşen "Mor Karaman" ırkı koyunlar kaderine terk edildi Aksaray’da kamyonetten karayoluna düşen ve kaza riski oluşturan koyunlar araç sürücüleri tarafından refüje alınırken, vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulmasına rağmen saatlerce hiçbir kurumun gelip sahip çıkmadığı koyunlar çöp konteynerine bağlanarak adeta kaderlerine terk edildi. Olay, gece saat 00.30 sıralarında Aksaray E-90 Karayolu Makas Kavşağı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Bayburt ilinden başka bir ile sevk edilen S.F.B. isimli üreticiye ait "Mor Karaman" ırkı 2 koyun bilinmeyen bir nedenle taşındıkları kamyonetten yola düştü. E-90 karayolunda seyreden sürücüler koyunları fark edip kaza riski yaşarken, sürücüler 2 koyunu alarak refüje çıkardı. Ardından 112 Acil Çağrı Merkezini arayan vatandaşlar hayvanların düştüğü ve sahipsiz olduğu ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine yetkili ekiplerin gönderildiği söylense de yaklaşık 3 saat geçmesine rağmen hiçbir yetkili kurum ya da kuruluş olay yerine gelmedi. İnsanlık namına koyunları refüje çıkarıp ekiplerin gelmesini bekleyen vatandaşlar yetkililerin gelmemesi üzerine çaresiz olarak koyunları çöp konteynerine iple bağlayarak olay yerinden ayrıldı. Vatandaşların gitmesinin ardından da saatlerce sahipsiz kalan 2 koyun adeta kaderlerine terk edildi. Koyunları karayolunda yakalayıp refüje çıkaran ve yetkililerin gelmesini bekleyen Musa Özkök (35), "Biz buradan geçiyorduk, koyunlar arabadan yola düşmüş. Biz de insanlık namına aldık kenara. Kaza olacaktı, tırlar birbirine çarpacaktı. Biz de burada ekipleri bekliyoruz, teslim edeceğiz" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Hayvan Kayıt Sistemi "TÜRKVET" üzerinden koyunların kulaklarındaki küpe numaralarıyla kimlik bilgilerine ulaşan vatandaşlar, koyunların Bayburt ili Merkez ilçesi Taşçılar Mahallesi’nde hayvancılık yapan S.F.B. isimli kişiye ait olduğunu belirledi. Yaklaşık 3 kez aranıp ihbarda bulunulmasına rağmen hiçbir yetkili kurum ya da kuruluşun gelmemesi üzerine vatandaşlar da çaresiz koyunları çöp konteynerine bağlayarak olay yerinden ayrıldı. Adeta kaderlerine terk edilen koyunların akıbeti henüz çözüme ulaşamadı.
Bursa Meclis üyesi adayı silahlı saldırıda öldürüldü Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde köy kahvehanesinde yaşanan silahlı saldırıda tüfekle ağır yaralanan Ceyhun Avcı kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ölen Ceyhun Avcı’nın 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Orhangazi Belediye Meclis üyesi adayı olduğu belirlendi. Olay gece saat 23.00 sıralarında Orhangazi’ye bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre daha önce köy kahvehanesini işleten Onur E. ile aralarında husumet olduğu belirlenen Ceyhun Avcı, kendisine ait otomobil ile köy kahvehanesinin önüne geldi. İddiaya göre elinde tornavida ile kahveye girip işletmeci Onur E. ile tartışmaya başladı. Tüfekle ağır yaralandı Tartışmanın büyümesi üzerine Onur E. tüfekle Ceyhun Avcı’ya ateş etti. Göğsünden yaralanan Ceyhun Avcı, olay yerine çağrılan ambulans ile Gemlik Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ceyhun Avcı’yı tüfekle yaralayan Onur E. ise olay yerinden kaçtı. Talihsiz adam kurtarılamadı Göğsünden yaralanan Ceyhun Avcı ise kaldırıldığı Gemlik Devlet Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Meclis üyesi adayı olmuştu Olayda hayatını kaybeden Ceyhun Avcı 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Orhangazi Belediye meclis üyesi adayı olmuştu.