GÜNDEM - 05 Kasım 2024 Salı 13:56

Yaptığı yemekler çok beğenilince kendi lokantasını kurdu: İlçedeki kadınların da gelir kapısı oldu

A
A
A
Yaptığı yemekler çok beğenilince kendi lokantasını kurdu: İlçedeki kadınların da gelir kapısı oldu

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde evinde yaptığı yemeklerin çok beğenilince kendi lokantasını kuran kadın, ilçedeki kadınları da istihdam ederek gelirlerine katkı sağlıyor.


Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde ikamet eden Cemile Karasülüman, 15 yıl boyunca bir tekstil firmasında çalıştıktan sonra kendi iş yerini açma kararı verdi. Evinde yaptığı yemeklerin komşuları ve ailesi tarafından çok beğenilmesi üzerine Cemile Karasülüman, yöresel yemeklerin yapılacağı lokanta açma kararı aldı. Kendisi gibi kadın girişimcileri de yanına alan Cemile Karasülüman, keni işinin patronu oldu. İlçe halkı, esnaf ve öğrencilerden büyük ilgi gören Karasülüman, işlerini daha da büyüttü. 9 yıldır kendi iş yerini işleten Cemile Karasülüman, ilçedeki ev hanımları ile üniversite öğrencilerini istihdam etmeye başladı. Ev hanımları ve üniversite öğrencileri, iş yerinde ev ekonomilerine katkı sağlıyor.



“Ev yemekleriyle memleketimizde güzel tutunduk”


Yıllarca tekstil firmalarında çalıştığını söyleyen Cemile Karasülüman, “1998 yılında İstanbul’a gittim. 7 yıl boyunca İstanbul’da tekstil firmasında çalıştım. 2002 yılında İnebolu’ya tekrar geri gelip memleketime yerleştim. Burada da 8 yıl bir tekstil firmasında çalıştım. Çalıştığım sürece hep kendi işimin olmasını istedim. 2016 yılında çok şükür kendi lokantamızı kurduk. 9 yıldır da lokanta işini yapıyoruz. Ev yemekleriyle memleketimizde güzel tutunduk. Esnaflarımız, halkımız bizleri destekledi. Bugünlere kadar geldik, ev yemeklerimizde kadın arkadaşlarımızla birlikte 9 yıldır lokantamızı işletiyoruz” dedi.


Her gün yöresel yemekler yaptıklarını anlatan Karasülüman, “İnebolu, sevdiğimiz bir ilçemiz. İnebolu’da çaba göstermeden bir yerlere gelmek kolay değil ama mücadele ettikten sonra Rabbim herkesin rızkını veriyor. Mücadele etmek gerekiyor. Yöresel mantımız, etli ekmeklerimiz, yöresel tarhana çorbamız, ev yemeklerimiz, her gün sulu yemeklerimizle müşterilerimize hizmet veriyoruz” diye konuştu.



“Elim lezzetli olduğundan ötürü lokanta açmaya karar verdim”


Lokanta işletmeye başlamadan önce de yaptığı yemeklerin çok beğenildiğini söyleyen Karasülüman, “Benim, bu işe başlama noktam evde yaptığım yemekleri genellikle çocuklarım, evimize gelen misafirler çok beğenmesi oldu. Komşularımız sürekli elimin lezzetli olduğunu söylerdi. Ben de tekstil firmasında çalışırken yöresel ev yemekleri tarzında bir yerin İnebolu için gerekli olabileceğini düşündüm. Bu düşünce ile başladık, gerçekten de tutunduk. Öğretmen arkadaşlarımız, işçilerimiz, öğrencilerimiz, esnaflarımız, herkes memnuniyetlerini bizlere dile getiriyorlar” şeklinde konuştu.



“Daha büyük bir restoran sahibi olma hayalim var”


Kadınlarla birlik olmaya çalıştıklarını kaydeden Karasülüman, "Amacım İnebolu kadını çok mücadeleci, genellikle kadın olarak hep birbirimize destek oluyoruz. İnebolu’da birkaç tane sadece işletmeyi kadınlar işletiyor. Birlik olalım, birbirimize destek olalım, kadınlarımız bir yere gelsin artık istiyoruz. Bizlerde kadın girişimci olarak kadın çalışan arkadaşlarımızla birlikte birbirimize destek olarak bu işi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.



“Yemek yapmak çok hoşuma gidiyor, çok mutlu oluyorum”


Aile bütçesine destek vermek için restoranda çalışan Nermin Sönmez ise, “Burada yemek yapmak çok hoşuma gidiyor, çok mutlu oluyorum. Bu iş yerinde olmak sevindiriyor. Ayrıca bazen toplu yemekler alıyoruz. Evlerinde boş kalan hanımlar iş yerine geliyor ve bizlere yardım ediyorlar. Severek yapıyoruz, çayımızı ve kahvemizi içerken yemeklerimizi hazırlıyoruz. Üniversite öğrencileri, dışarıdan ilçemize geliyorlar. İnebolu da küçük bir ilçe, iş arayanlar oluyor. Cemile hanım da, ’gelin bize yardım edin, harçlığınızı çıkartın’ diyor. Gelip burada bizlere yardımda bulunanlar oluyor. Onlar bize yardım ediyor, bizler de onlara imkan sunmuş oluyoruz" dedi.



“Uygun ve ekonomik şartlarda bu lokantada karnınızı doyurabilirsiniz”


Lokanta müşterilerinden Nurhayat Ergün de, “Cemile hanımın yemeklerini ben çok beğeniyorum. Bu lokanta muhteşem, herkesi buraya yemek yemeye bekliyoruz. Elinin lezzeti çok güzel" diye konuştu.


Lokanta müşterilerinden Ramazan Kabahaliloğlu yemekleri çok beğendiğini söyledi.



Yaptığı yemekler çok beğenilince kendi lokantasını kurdu: İlçedeki kadınların da gelir kapısı oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi rezervasyonlu sisteme geçti Osmangazi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve hizmete açılmasının ardından kitapseverler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gören Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, rezervasyonlu çalışma sistemine geçti. Tasarımı, mimari dokusu ve sahip olduğu kitap koleksiyonu ile dikkat çeken Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, açıldığı günden itibaren kitapseverlerin buluşma noktası haline geldi. İçerisinde Türk klasikleri, dünya klasikleri ve modern edebiyat eserlerinden oluşan 10 bin kitaplık bir kültür hazinesi barındıran kütüphane, rezervasyonlu çalışma sistemine geçti. Kütüphaneden faydalanmak isteyenler, bundan böyle https://kutuphane.osmangazi.bel.tr adresinden üye olup online rezervasyon yaptıktan sonra kütüphanedeki yerini alabilecek. Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, haftanın yedi günü 08.00-20.00 saatleri arasında kitap tutkunlarına ve ders çalışmak isteyen öğrencilere hizmet veriyor. Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi’nde misafirlere konforlu bir ortam sağlamayı hedeflediklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, ders çalışmak, kitap okumak ve araştırma yapmak isteyenlere birbirinden güzel çalışma alanları ile hizmet veriyor. Bunun yanı sıra kütüphanenin üst katında yer alan Genç Kafe sayesinde Osmangazili gençler, kütüphaneden aldıkları eserleri okurken kahvelerini de yudumlayabiliyor. Hizmete girdiği tarihten itibaren ziyaretçi akınına uğrayan merkezimiz için rezervasyon sistemi getirdik. Kütüphaneden faydalanmak isteyen yurttaşlarımız, kütüphaneye gitmeden önce https://kutuphane.osmangazi.bel.tr adresinden online rezervasyon yapabilir” dedi.
Eskişehir ESOGÜ Hastanesi’nde Organ Bağışı Standı kuruldu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla hastalar ve hasta yakınlarına yönelik bilgilendirme standı kuruldu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla, ESOGÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Transplantasyon Ünitesi tarafından hastalar ve hasta yakınlarına yönelik bilgilendirme standı kuruldu. Organ bağışı hakkında bilgilendirmede bulunularak broşür dağıtımı yapılan stantta aynı zamanda, organ bağışı yapmak isteyen vatandaşların form doldurmaları sağlandı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Yıldız, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Ulaş, Hastane Başmüdürü Ayşe Kırcı ve organ nakil koordinatörleri Tarık Uca ile Elif Hiçyılmaz etkinliğe katılarak hastanede yapılan nakiller hakkında bilgi verdiler. Etkinlikte yapılan açıklamada, ESOGÜ Hastanesi’nde 2017 yılından bu yana karaciğer ve böbrek nakillerinin gerçekleştirildiği, hastaların şifa ile taburcu edildiği ve kontrollerinin düzenli olarak yapıldığı belirtildi. Açıklamada organ bağışı konusunda toplumsal bilinçlenmenin önemine dikkat çekilerek, her geçen gün daha fazla bağış beklendiği ve bir organın bir hayat olduğu ifade edildi.