ASAYİŞ - 31 Ocak 2025 Cuma 14:54

Sokak köpekleri park halindeki kamyoneti parçaladı: O anlar kamerada

A
A
A
00:00
00:00
HD

Kastamonu’nun Cide ilçesinde sokak köpekleri park halindeki kamyonetin plastik parçaları ve elektrik tesisatını parçaladı. Kamyonette 200 bin TL’lik hasar oluşurken, köpeklerin araca saldırma anı kameraya yansıdı.

Cide ilçesinde çatı işleri ile uğraşan Ünal Demir’e ait kamyonet park halindeyken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Bir kediyi kovaladıkları değerlendirilen köpekler, aracın altındaki plastik parçalar ve elektrik tesisatını parçaladı. Sabah saatlerinde aracın altındaki kablo ve plastik parçalarını gören Ünal, güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Ünal, kayıtlardan, bir süre önce satın aldığı kamyonete köpeklerin saldırdığını gördü. Çekici ile tamir edilmek üzere servise götürülen araçta yaklaşık 200 bin liralık bir hasarın oluştuğu belirtildi.

Sokak köpekleri park halindeki kamyoneti parçaladı: O anlar kamerada

"Aracın yanına geldiğimde yerdeki parçaları gördüm"

Yaşananları anlatan Ünal Demir, köpeklerin başka esnafın araçlarına da zarar verdiğini belirterek, "Her akşam olduğu gibi aracımızı iş yerimizin önüne park etmiştik. Sabah geldiğimizde aracı çalıştırmak istedim. Aracın yanına geldiğimde yerdeki parçaları gördüm. Aşağı bakınca tüm plastik ve kablo aksamında hasar olduğunu gördüm. İlk başta insanların yaptığını düşündüm. Köpeklerin araçlara saldırması garip bir şey. İlk kez başımıza geliyor. Başka esnafların araçlarının da aynı şekilde zarar gördüğünü öğrendik" dedi.

Sokak köpekleri park halindeki kamyoneti parçaladı: O anlar kamerada

Öte yandan, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, grup halindeki köpeklerin aracın etrafında koşup altına girdiği ve bir süre sonra da uzaklaştığı görülüyor.

Erdem Demirci

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin gastronomi turizmi geliştirilecek Sürdürülebilir Gastronomi Turizm ve Kalkınma Derneği; Niğde’nin gastronomi turizmini geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerine başladı. Gastro Nığde 2024 Derneği yönetim kurulu ve üyeleri düzenledikleri basın toplantısında derneğin amacını anlattı. Akademisyenler, turizmciler, işletmeler ve şeflerin yer aldığı dernek, yerel lezzetleri ve yöresel mutfağı ön plana çıkararak kentin gastronomi turizminde önde gelen bir destinasyon haline gelmesi için çaba gösterecek. Genel kurul sonrası başkan seçilen Rıdvan Toprak, Niğde’yi gastronomi alanında layık olduğu yere taşımak için faaliyetlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Toprak; "Güneş Aladağlar’dan doğuyor, kadim lezzetler turizmle buluyor" sloganı ile yola çıktık. Niğde’de bu amaçla 2 kez dernek kuruldu yani çıraklık ve kalfalık denendi şimdi ustalık dönemindeyiz. Sizlerin de desteği ile Niğde’nin gastronomisini geliştirmek için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi. Derneğin 76 üyesi ile faaliyetlerine başladığını söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi İsa Serhan Cihangir, Niğde’nin değerlerini ortaya koymak için çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Cihangir; "Niğde 10 bin yıllık geçmişe, çok önemli turizm kapasitesine ve gastronomi değerlere sahip olmasına rağmen ancak biliyorsunuz ki, istenilen düzeyde hak ettiği yerde değil. Bu nedenle, yerel yönetimlerimizin ve siz basın mensuplarının da desteği ile Niğde’nin hem turizm, hem kültür, hem de gastronomi noktasında hak ettiği yere adım adım ilerleyebilmesi noktasında bizler bir araya geldik. 76 üyeyle, bir aile bütünlüğüyle bu yolda hem Türkiye’nin gastronomi değerini hem de bize Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan da günümüze kadar miras kalan kentin gastronomi değerlerini ortaya koymak için adımlar atacağız" diye konuştu. "Coğrafi işaretli ürünlerin sayısını arttıracağız" Niğde’nin 5 yerel lezzetinin coğrafi işaretle tescillendiğini söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi, Gastro Niğde Derneği Üyesi Şinasi Özmen ise kente özel ürünlerin coğrafi işaretle tescillenmesi için dernek olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını aktardı. Niğde Turizm Otelcilik Lisesi Yiyecek İçecek ve Mutfak Bölümü Öğretmeni Mustafa Salman ise amaçlarının öğrencilerine temel eğitimleri verdikten sonra küçük yaştan itibaren staj çalışmaları ile sektöre hazırlamak ardından ise dernek bünyesinde kurulacak akademide daha kapsamlı eğitimler alması olduğunu ifade etti.