EĞİTİM - 16 Ekim 2024 Çarşamba 15:36

Rektör Topal, TEKNOFEST’ten büyük başarı ile dönen ekibe tebrik

A
A
A
Rektör Topal, TEKNOFEST’ten büyük başarı ile dönen ekibe tebrik

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, TEKNOFEST 2024’te büyük başarı elde eden Blue Inventor Team ve ISIF’24’te madalya kazanan akademisyenler ve öğrencileri tebrik etti.


Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, TEKNOFEST 2024’te büyük bir başarıya imza atan Blue Inventor Team (BIT) ekibini ve TEKNOFEST 2024 kapsamında düzenlenen 9. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’24’te iki altın ve üç bronz madalya kazanan akademisyenler ve öğrencileri makamında ağırladı. Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2024’te, "2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nın makine imalatı ve otomotiv kategorisinde Türkiye ikincisi olan ekip, Rektör Topal tarafından tebrik edildi.


Rektör Topal, danışmanlığını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in üstlendiği ve takım kaptanlığını İİBF Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencisi Buğra Çelebi’nin yaptığı ekibe başarılarından dolayı teşekkür etti. Takım üyeleri Tuğçe Kızılkoca, Yunus Emre Almaoğlu, Orhan Yardım, Beyzanur Tekahlat ve Halil İbrahim Şanal da makamda hazır bulundu.


9. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’24’te altın ve bronz madalya alan patent buluşçuları Doç. Dr. Mehmet Akkaş, Doç. Dr. Erol Tekin, Buğra Çelebi, Doç. Dr. Kemal Akyol ve Dr. Öğretim Üyesi Erman Zurnacı’yı da makamında ağırlayan Rektör Topal, bu başarıların Kastamonu Üniversitesi’nin bilimsel ve teknolojik hedeflerine önemli katkılar sunduğunu belirterek projeleriyle fark oluşturan akademisyen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.


Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Alperen Kaymakcı ve buluşların patentlenmesine katkı sunan Patent Destek Ofisi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mehmet Fırat Olgun da yer aldı. Öğrenciler, projeleri hakkında Rektör Topal’a detaylı bilgi vererek yarışma süreci ve gelecek hedefleri ile ilgili sohbet etti.


Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğrencilerin kazandığı bu başarının Kastamonu Üniversitesi’nin bilimsel ve teknolojik hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bu tür organizasyonlarda elde edilen tecrübeler, öğrencilerimizin akademik ve profesyonel hayatlarında önemli bir rol oynayacaktır. Sizleri üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiğiniz için tebrik ediyor ve başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum” dedi.


Ziyaret, hediye takdiminin ardından sona erdi.



Rektör Topal, TEKNOFEST’ten büyük başarı ile dönen ekibe tebrik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Saraköy Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesinde 7 sera parselinde üretim başladı Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden Denizli’nin Sarayköy ilçesinde Türkiye’nin ilk jeotermal kaynaklı bölgesi olarak planlanan Sera Organize Tarım Bölgesi’nde yatırımlar devam ederken üretim de artıyor. 12 sera parseli ile 2 sanayi parselinin yer aldığı bölgede 7 serada domates üretiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, yüksek teknolojinin kullanılacağı, kesintisiz üretim ve yüksek verimin hedeflendiği organize tarım bölgeleri kurmayı sürdürüyor. Denizli Sarayköy Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi’nde sebze-meyve üretimi artarak devam ediyor. Denizli Sarayköy Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi Denizli Valiliği, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası ortaklığında kuruldu. Tarım ve Orman Bakanlığının günümüz fiyatlarıyla 200 milyon TL’lik kredi desteğiyle alt yapı inşaatları tamamlanan bölge 729 dekar alan üzerine kuruldu. Toplam 12 sera parseli ve 2 sanayi parseli bulunan Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi’nde 7 sera parselinde domates üretimine başlandı. Diğer parsellerin tamamı ise yatırımcılara tahsis edildi. Bu alanlarda sera kurulum çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, jeotermal enerji ile yüksek teknolojinin kullanılacağı, kesintisiz üretim ve yüksek verimin hedeflendiği, çevreye uyumlu, yeterli büyüklükte ve güçlü altyapısı olan Denizli Sarayköy Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi’nin sıfır atık ilkesine dayalı üretim yapacağını belirtti. OTB’nin aynı zamanda sanayi bölümündeki tesislerde tarım ürünlerine değer kazandırarak ülke tarımına büyük katkı sağlayacağına dikkati çeken Yumaklı, bölgenin kurulduğunda Türkiye’nin ilk jeotermal ısıtmalı OTB’si olduğunu hatırlattı. Yumaklı, yılda 15 bin ton sebze-meyve üretimi yapılması planlanan OTB’de yüzde 75’i kadın olmak üzere bin kişiye istihdam sağlanacağı bilgisini verdi. OTB ‘nin tamamen faaliyete geçtiğinde ülke ekonomisine yılda 1 milyar TL katkı sağlayacağının altını çizen Bakan Yumaklı, şunları kaydetti: “Güncel fiyatlarla 200 milyon TL’lik altyapı desteğiyle faaliyete geçen Denizli Sarayköy Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi, modern tarımsal üretim yöntemlerinin uygulandığı ve jeotermal enerjiyle ısıtılan seralarda, yüksek kalite ve verimlilikte yaş meyve sebze üreten bir tarım üssü olarak hizmet veriyor. Bu bölge, hem Denizli’nin hem de çevre illerin yaş meyve ve sebze ihtiyacını karşılamayı hedefleyerek, tarımsal arz güvenliğini güçlendirmekte ve yerel ekonomiye de önemli katkılar sağlamaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ‘üretimin ve üreticinin yüzyılında’ şehirlerimizin ve ülkemizin kalkınmasında öncü rol oynayacak Organize Tarım Bölgelerine yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Güçlü ülkenin güçlü tarımdan geçtiği bilinciyle üreticilerimizin daima yanlarında olacağız. Bölgemiz başta Denizli olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olsun.”