GÜNDEM - 29 Mart 2025 Cumartesi 14:15

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’dan bayram öncesi denetim

A
A
A
Kastamonu Valisi Meftun Dallı’dan bayram öncesi denetim

Ramazan Bayramı dolayısıyla polis kontrol noktasında vatandaşların bayramını kutlayan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, sürücülerden dikkatli olmalarını istedi.


Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Ramazan Bayramı dolayısıyla trafik yoğunluğunun yaşandığı Kastamonu-Ankara karayolu üzerindeki polis kontrol noktasını ziyaret etti. Vali Yardımcısı Aydın Ergün, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ve İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Özden’in de eşlik ettiği denetimlerde Vali Meftun Dallı, ekiplerden çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.


Yol kontrolünde durdurulan araçlardaki sürücülere ve yolculara da ‘hoş geldiniz’ dileklerini ileten Vali Dallı, vatandaşların bayramını tebrik etti.


Vali Dallı, sürücülerle yaptığı konuşmada, "Yolun sonu bayram olsun" vurgusu yaparak, vatandaşların güvenli bir şekilde gidecekleri yerlere ulaşmaları için her türlü gayreti gösterdiklerini istedi.



"Güvenli ulaşım için her türlü tedbirimizi aldık"


Vali Dallı, bayram dolayısıyla alınan tedbirlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tedbirler kapsamında emniyet müdürlüğümüzce 63 ekip 247 personel, jandarma komutanlığımızca 19 tim 57 personel olmak üzere günlük toplam 82 trafik ekibi 304 personelimizle vatandaşlarımızın güvenlik bir şekilde gidecekleri yere ulaşmaları için her türlü gayreti gösteriyoruz" dedi.


Kazaların önüne geçmek için ekiplerin her türlü gayreti gösterdiğini aktaran Vali Dallı, "Özellikle kazaların yoğunlaştığı bölgeleri ve saat aralığını tespit ederek bu bölgelerde radar uygulaması, resmi ve sivil trafik ekiplerince sabit ve seyir halinde uygulamalar ile insansız hava aracı denetimler yaparak kazaları önlemek için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Vatandaşlarımıza şunu ifade etmek istiyorum, lütfen trafik kurallarına uyalım. Hız yapmayalım ve dikkatli olalım. İçişleri Bakanımızın mesajında belirttiği gibi yollarımız bizleri sevdiklerimizden ayırmak için değil bir araya getirmek için var. Sevdiklerimizle kavuşturmak için var. İnşallah hiçbirimizi üzecek kazalar olmadan bu bayramı geçirmeyi Cenabı- Hak hepimize nasip etin. ‘1 kural, 1 ömür’, ‘Yolun sonu bayram olsun’ diyoruz ve tüm hemşehrilerimizi saygı ve muhabbetle selamlayarak Ramazan Bayramlarını tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Kastamonu Valisi Meftun Dallı’dan bayram öncesi denetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta polis ve jandarmanın denetimleri sürüyor Zonguldak’ta İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından 24-30 Mart 2025 tarihleri arasında geniş çaplı uygulamalar ve denetimler gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda birçok suç unsuru ele geçirilirken, aranan şahıslar da yakalandı. Ekiplerin yaptığı denetimler kapsamında hapis cezası bulunan 40 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında 5 yıla kadar hapis cezası olan 16 kişi, 5-10 yıl cezası olan 1 kişi ve 10 yıl üzeri cezası bulunan 23 kişi yer aldı. Ayrıca ifadesi alınmak üzere aranan 14 kişi de gözaltına alındı. Böylece toplam 54 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Zonguldak’ta maden ocaklarına yönelik yapılan 12 denetimde kaçak işletmeler mercek altına alındı. Bu denetimler sonucunda 7 ihbar değerlendirilerek 6 ocak kapatıldı. Yapılan aramalarda şu malzemeler ele geçirildi: "5 adet dinamit, 7 adet vagon, 1 adet hava pompası, 190 metre ray, 4 adet vinç." Uyuşturucuya yönelik gerçekleştirilen 14 operasyonda birçok madde ele geçirildi. Operasyonlarda 2 kişi tutuklandı, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler arasında şunlar yer aldı: "4,36 gr metamfetamin, 1,26 kg kokain, 98,59 gr bonzai, 6 gr kenevir tohumu, 19,33 gr esrar, 103 gr kubar esrar, 27 adet ecstasy, 12 adet uyuşturucu hap (Papp), 2 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız silah, Nakitte 15.700 TL." Öğrencilerin güvenliğinin sağlanması adına 110 okul çevresinde denetim yapıldı. Denetimler kapsamında 567 kişi sorgulandı, 26 metruk bina incelendi ve 82 umuma açık yer kontrol edildi. 125 servis aracı da denetimden geçirildi. Trafik güvenliği için yapılan 681 uygulamada, 20 bin 308 araç denetlendi. Ekipler tarafından 14 bin 154 kişi sorgulandı ve kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı. Son bir hafta içinde yapılan çalışmalarda 11 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 4 yivli-yivsiz tüfek ve 12 tüfek fişeği ele geçirildi. Düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen 2 uygulamada toplam 175 kişi sorgulandı. Bunların 20’sinin yabancı uyruklu olduğu belirlendi ve gerekli işlemler yapıldı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, kentte huzur ve güvenliği sağlamak için denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini vurguladı.