YEREL HABERLER - 01 Nisan 2012 Pazar 15:09

SELÇUKLU DÖNEMİNDEN KALMA 700 YILLIK CAMİ YANARAK KÜL OLDU

A
A
A
SELÇUKLU DÖNEMİNDEN KALMA 700 YILLIK CAMİ YANARAK KÜL OLDU

Kastamonu`nun Taşköprü ilçesine bağlı Doymuş köyünde Selçuklu döneminden kalma 700 yıllık cami çıkan yangında kül oldu.
Doymuş köyündeki Selçuklu döneminden kalma tarihi ahşap camide yangın çıktı. Kısa sürede caminin tamamını kaplayan yangına Taşköprü Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti ancak köyün ilçe merkezine 30 kilometre uzakta olması yangının kontrol alınamamasına neden oldu. Tarihi cami çıkan yangında yanarak kül oldu.
1325 yılında yapıldığı rivayet edilen caminin kim tarafından yaptırıldığı bilinmiyor.
Köy Muhtarı Osman Özcan, caminin yandığı sırada ilçe merkezinde olduğunu haberi alır almaz köye geldiğini, köyün sembolü olan tarihi caminin yanmasına çok üzüldüğünü ifade etti. Cuma günü İlçe merkezinde olduğunu anlatan Özcan, şöyle konuştu: "Bir evladımı kaybetmiş gibi üzüldüm, ben kaç defa kendi imkanlarımla camiyi tadilat yaptırdım 100 yıl daha kullanılabilirdi çok sağlam bir yapıydı çok üzgünüm"
Yangının itfaiye raporunda elektrik kontağından çıkmış olduğu sonucuna varıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde 11. Örgütsel Davranış Kongresi yapıldı Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen kongrede örgütsel davranış konusundaki yeni yaklaşımlar ele alındı. Kastamonu Üniversitesi’nde 11. Örgütsel Davranış Kongresi’nin açılışı Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda alanında uzman akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kongrenin dönem başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aysun Kanbur, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a kongreye sağladığı desteklerden ötürü teşekkür etti. Prof. Dr. Kanbur, Kastamonu Üniversitesi’nin organizasyona sunduğu katkılar ve TÜBİTAK’ın desteği sayesinde kongrenin daha da güçlendiğini belirtti. Kongrenin örgütsel davranış alanındaki güncel gelişmelerin paylaşılması açısından taşıdığı önemi vurgulayan Prof. Dr. Kambur, bu alandaki bilgi alışverişinin önemine dikkat çekti. Kongrenin açılışı Danışma Kurulu adına Prof. Dr. Azmi Yalçın’ın konuşmasıyla devam etti. Prof. Dr. Yalçın, kongrenin önemine ve örgütsel davranış alanındaki güncel gelişmelere vurgu yaptı. Akademik dünyada önemli bir yere sahip olan Prof. Dr. Dursun Bingöl’ü de anan Prof. Dr. Yalçın, 2023 yılında vefat eden Prof. Dr. Bingöl’ün katkılarının unutulmayacağını belirtti. Kongreye katılan Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı ise Kastamonu’nun doğal güzelliklerine dikkat çekerek, şehrin turizm potansiyeli ve kültürel zenginliklerinden bahsetti. Kastamonu’nun hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Vali Yardımcısı Kubalı, yerel değerlerin korunması ve tanıtılması gerektiğini dile getirdi. Örgütsel Davranış Kongresi, açılışın ardından panel oturumuyla devam etti. İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Paksoy, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkın Keser ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli’nin katıldığı panelde, örgütsel davranış konusundaki güncel meseleler ve yenilikçi yaklaşımlar ele alındı. 11. Örgütsel Davranış Kongresinde panelistler, alanlarındaki deneyimlerini ve bilgilerinin yanı sıra katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak interaktif bir tartışma ortamı sağladılar. Farklı salonlarda gerçekleştirilen oturumlarda katılımcılara katılım belgeleri, oturum başkanları tarafından verildi.
Sinop Sinop’ta doğanın renk cümbüşü mest etti Türkiye’nin en kuzeyi Sinop’ta sonbaharda denizle kesişen eşsiz ormanların oluşturduğu renk cümbüşü, kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Karadeniz’in gözde kenti Sinop’ta sonbaharın gelmesiyle ağaçlar yeşil rengini sarı tonlarına bıraktı. Yüzölçümünün yüzde 64’ü ormandan oluşan Sinop’ta Boyabat ve Erfelek bölgesindeki ormanlarda oluşan kartpostallık manzaralar dron ile havadan görüntülendi. Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, Sinop’un sonbahar turizmine uygun olduğunu belirterek, “Sonbahar, Sinop’un bence en güzel zamanlarından birisi. Biz genellikle yaz turistlerini bekliyoruz ama aslında sonbahar ve ilkbahar da çok özel. Şu anda sonbahar yaprakları ve renkleri, bütün ormanlarımızı sardı. Sinop, ormanlarla çevrili bir şehir. Çünkü, hem batıya doğru olan yollarında, yani Ayancık-Erfelek tarafında, hem de Gerze yolunda çok güzel manzaralar var. Bir tarafı deniz, diğer tarafı ormanla çevrili bu yollar, harika doğa görüntüleri sunuyor. Yürüyüş yollarımız da oldukça fazla. İnceburun, Akliman, Erfelek ve Ayancık gibi bölgelerde, bu rotaların her biri şu anda renk cümbüşüyle dolmuş durumda. Sonbahar, Sinop’un bence en güzel zamanı. Ayrıca, eğer biraz dikkatli bakarsanız, arkamızda balıkçı teknelerinin de renk cümbüşünü görebilirsiniz. Şu anda balıklarımız da avlanıyor, bu da Sinop’umuzun sonbahar turizmi için ne kadar uygun olduğunu gösteriyor. Misafirlerimiz için harika bir deneyim sunuyoruz” dedi.