YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 18:16

DEFTERDAR KISA`DAN REKTÖR AYDIN`A ZİYARET

A
A
A
DEFTERDAR KISA`DAN REKTÖR AYDIN`A ZİYARET

Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın’ı ziyaret etti.
Vergi Haftası nedeniyle ziyaretlerini sürdüren Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa ve beraberindeki heyet, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ı rektörlük binasında ziyaret ederek çiçek verdi. Hafta sebebiyle vergi bilincinin mükelleflerine aşılanması için çeşitli faaliyetlerinin bulunduğunu belirten Defterdar Yaşar Kısa, “Bu hafta en yüksek vergi ödeyen rekortmenlerimize törenimiz var. Bir liradan en yüksek vergi miktarına kadar tüm mükelleflerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, kendilerine gelen hizmetlerin başında verginin geldiğine dikkat çekerek, “Topluma hizmet uygulamalarından dikkate alınması gerekenlerden biri de budur. Devlet ve millet hizmetlerinin temel unsurlarının başında vergi gelir. Vergiyle alakalı her kademeden insanımızın bir şeyler öğrenmesi lazımdır. Vergisiyle övünmek insanlarımız haklı gururlarıdır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da deprem sonrası dışarıda kalanlar ateş başında ısınmaya çalıştı İstanbul’daki 6.2’lik depremin ardından vatandaşlar ikinci günde de parklarda çadırda kalmaya devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde soğuk havada çadırda kalan vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalıştı. İstanbul’da dün Silivri merkezli yaşanan 6,2’lik depremin ardından vatandaşlar çadırlarını alıp park ve bahçelerde konaklamaya devam etti. Depremin 2. gününde çadırda kalan vatandaşlarda azalma görülürken, çadırda kalmaya devam edenler ise gece saatlerinde ateş yakarak ısınmaya çalıştı. "Bir anda deprem olur diye korkuyoruz" Deprem sonrası, ailecek çadırda kaldıklarını söyleyen Emin Ali Yeşildağ, "Deprem anında evde uzanıyordum, kucağımda kardeşim vardı bir anda ev haliyle dışarı çıktım. 2 gündür buradayız, bütün sülalemiz burada bir anda deprem olur diye korkuyoruz. Binamızda çatlama var, bekliyoruz. Burada 1 hafta kadar kalmayı düşünüyoruz. Denilecek bir şey yok çadırda mecburi kalıyoruz. Bizim binalarımız yeni bina değil fakat yine de şükrediyoruz" dedi. "1999’da annem beni alıp dışarı koşmuş, bugün ben çocuğumu alıp koştum" Güvende olmadıklarını belirten Ahmet Aluç ise, "Ben depreme evde yakalandım. Eşim bana seslendi ben de çocuğumu alıp bir köşede bekledim. Deprem bitene kadar bekledim sonra hanımı ve çocuğu alıp dışarı çıktım. Akrabalarımızla burada buluştuk, çadır kurduk 2 gündür de burada bekliyoruz. 50 senelik binalarda kiracıyız, güvenliğimiz yok. Bunu 1999 Depremi’nde annem yaşadı kendini dışarı attı, beni yanına aldı. Bu depremde de ben çocuğumu aldım çadıra geldim. Aynı şeyleri yaşıyoruz" diye konuştu. "Burada kadar Ali dedim" Binalarında çatlak olduğunu söyleyen Ali Şahin, "Depreme evde telefonla konuşurken yakaladım. İlk anda olmaz diye düşündüm o kadar deprem oldu ki bu sefer olmaz diye ümitlendim. Sonra bina çatladı. Kendi kendime buraya kadarmış diye düşündüm. Ablamdaydık ve yeğenlerim vardı kendimi geçtim çocukları dışarı attım. Mahalleli de dışarı çıkmıştı ardından ailece sahile geldik. Depremin bitmesini bekliyoruz. İnşallah bu felaketler başımızdan gider" dedi.