GÜNDEM - 16 Mart 2025 Pazar 17:46

Kızılay Kars Şube Başkanı Kübra Hüryurt oldu

A
A
A
Kızılay Kars Şube Başkanı Kübra Hüryurt oldu

Kızılay Kars Şubesi Olağan Genel Kurulu Kars’ta Kızılay’a ait yerleşkede gerçekleştirildi.


Kızılay delegelerinin oy kullandığı Olağan Genel Kurulda, geçerli oyların tamamını alan Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kübra Hüryurt, Kızılay Kars Şube Başkanı seçildi.


Kübra Hüryurt, 157 yıllık Kızılay tarihinin Kars’taki ilk kadın başkanı olarak da tarihe geçti. Kızılay Kars Şubesi yerleşkesinde gerçekleşen olağan genel kurulda tek listeyle seçime giren Kübra Hüryurt, "Kızılay, sadece bir yardım kuruluşu değil, bu ülkenin vicdanıdır! Kriz anlarında umut, zor zamanlarda güven ve her daim iyiliğin en güçlü temsilcisidir. İşte bu sorumluluğun bilinciyle, Kızılay’ın misyonunu daha da ileriye taşımak için buradayız" dedi.


Genel kurulda konuşan Kübra Hüryurt sözlerini şöyle sürdürdü:


"Kızılay’ın 157 yıllık köklü geçmişini gururla taşırken, geleceğe daha sağlam adımlarla yürümek istiyoruz. Bugüne kadar yapılan güzel işleri daha da ileriye götürmek istiyoruz. Önümüzde büyük hedefler var. Bizler, sadece kriz anlarında değil, her zaman ve her şartta insanların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bizler, Kızılay’ın asil ruhunu yaşatan bir nesiliz. Burada bulunmamızın tek sebebi, insanlığa hizmet etmek ve mazlumun, muhtacın, düşkünün yanında olmaktır. Sizlerin desteğiyle, Kızılay’ı daha ileriye taşıyacağımıza yürekten inanıyorum".


Kızılay Kars Şube Başkanlığı’nı Sıddık Demir’den devralan Kübra Hüryurt, Demir’e Türk Kızılayı’na sunmuş olduğu değerli katkılardan dolayı plaket takdim etti. Kübra Hüryurt başkanlığındaki Kızılay Kars Şubesi Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: "Yücel Yücel, Coşkun Fahrioğlu, Müjgan Cengiz, Onur İbrahimoğlu, Metin İrenci, Sevilay Sel, Uğur Aydın, Pelin Günerhan, Sibel Polat, Alişan Ekinci".



Kızılay Kars Şube Başkanı Kübra Hüryurt oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum ‘Gastronomi şehri’ unvanıyla Unesco’ya girdi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tarihi şehir Erzurum’un UNESCO Yaratıcı Şehirler Ulusal Listesi’ne "Gastronomi Şehri" unvanıyla girdiğini açıkladı. Müceldili Konağı’nda şehrin sivil inisiyatif kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte sahur yapan Başkan Sekmen, burada yaptığı açıklamada, konuyla ilgili yapılan başvurunun değerlendirildiğini ve Erzurum’un UNESCO’nun listesine girdiğini ifade etti. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "Dadaş diyarı Erzurum’un yüzlerce yıllık mutfak kültürü, damaklarda iz bırakan eşsiz lezzetleri ve köklü gastronomi mirası, bugün artık uluslararası bir platformda hak ettiği değeri buldu. Erzurum’un tarihi kadar eski olan bu zengin sofra kültürünü dünya ile buluşturmanın onurunu yaşıyoruz. Bu başarının perde arkasında, gece gündüz demeden çalışan, şehrimize gönül veren, katkı sunan Gastronomi Şube Müdürlüğü’müz ve tüm kurumlarımızın yetkililerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler inanıyoruz ki; birlikten kuvvet doğar. El ele, gönül gönüle vererek Erzurum’umuzu her alanda daha yukarılara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim bu kutlu şehrin insanlarına her daim birlikte nice hayırlı işlerde buluşmayı nasip eylesin. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ulusal Listesi’ne ‘Gastronomi Şehri’ unvanıyla giren Erzurum’umuza bu özel başarı hayırlı ve uğurlu olsun." Asırlık lezzetlerimiz tescillendi Başkan Mehmet Sekmen, Türk mutfağının köşe taşı Erzurum’un asırlık lezzetlerinin artık tescillendiğini vurguladı. Sekmen, şöyle devam etti: "Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, kadim şehrimizin köklü ve zengin mutfak kültürünü korumak, geliştirmek ve dünya çapında tanıtmak amacıyla gastronomi alanında önemli projeler hayata geçiriyoruz. Bu çalışmalarımızın en önemli adımlarından biri olan UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 2025 başvurumuz, başarıyla sonuçlanmış ve şehrimiz UNESCO Yaratıcı Şehirler Ulusal Listesi’ne ‘Gastronomi Şehri Erzurum’ olarak dahil edilmiştir. Bu gurur verici gelişme, Erzurum’un eşsiz lezzetlerinin uluslararası düzeyde tescillendiğinin göstergesi olmuştur. Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Erzurum Gastronomi Merkezi, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizi kayıt altına alıyor; aynı zamanda genç şeflerimiz ve girişimcilerimiz için düzenlediğimiz eğitim atölyeleriyle mutfak sanatlarını geleceğe taşıyoruz. Şehrimizin damak tadını yaşatmak adına düzenlediğimiz tadım etkinlikleri, yemek yarışmaları ve halk günleriyle Erzurum’un kadim lezzetlerini hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerimizin tanıtımı amacıyla ulusal ve uluslararası gastronomi fuarlarında yer alıyor, Erzurum’a özgü cağ kebabı, kadayıf dolması, ayran aşı çorbası gibi tescilli lezzetlerimizi dünya sahnesine taşıyoruz. Bunun yanı sıra Atatürk Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediğimiz Gastronomi Turizmi Çalıştayı ile şehrimizin gastronomi değerlerini turizm sektörüyle entegre ederek, sektördeki tüm paydaşlarımızla birlikte Erzurum’un gastronomi vizyonunu şekillendiriyoruz. Mutfak kültürümüzün akademik anlamda da kayıt altına alınması adına yayımladığımız ‘Erzurum Mutfak Kültürü’ kitabımız, yüzyıllardır süregelen yemek geleneğimizi detaylı şekilde belgeleyerek araştırmacılara ve gastronomi meraklılarına kaynak teşkil ediyor."
Manisa Manisalı Oryantiring Sporcularından 6 madalya Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Uşak’ta düzenlenen Okul Sporları Küçükler ve Yıldızlar Oryantiring Grup Birinciliği Yarışmalarında Manisalı sporcular üstün performans sergileyerek toplamda 6 madalya kazandı. 14 ilden 361 sporcunun katıldığı yarışmalarda Manisa’yı 6 takım temsil etti. Sporcular takım ve bireysel kategorilerde gösterdikleri üstün performansla göz doldurdu. Yarışmalarda Küçük Erkekler takım kategorisinde Demirci Fatih Ortaokulu birinci oldu. Yıldız Kızlar takım kategorisinde Demirci Fatih Ortaokulu ikinci, Soma Altıntaş Ortaokulu ise üçüncü sırada yer aldı. Yıldız Erkekler takım kategorisinde ise Soma Altıntaş Ortaokulu üçüncülüğü elde etti. Küçük Kızlar bireysel yarışlarında Demirci Fatih Ortaokulu öğrencisi Elif Ece Korkmaz birinci oldu. Küçük Erkekler bireysel yarışlarında yine Demirci Fatih Ortaokulu öğrencisi Necati Tuğra Gökkaya üçüncü sırada yer aldı. Yıldız Kızlar bireysel yarışlarında Demirci Ziya Gökalp Nurettin Kelem Ortaokulu öğrencisi Zeynep Sena Özkara birincilik, Demirci Fatih Ortaokulu öğrencisi Medinenur Gökcan ise üçüncülük elde etti. Yıldız Erkekler bireysel yarışlarında Soma Altıntaş Ortaokulu öğrencisi Orçun Kılınç ikinci, Soma Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencisi Semih Bozbay ise üçüncü oldu. Bu sonuçlarla Manisa’dan 4 takım ve 3 bireysel sporcu, 15 Mayıs 2025’te Ankara’da düzenlenecek Türkiye Birinciliği Yarışmalarında mücadele etmeye hak kazandı. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, sporcuları ve antrenörleri tebrik ederek, Türkiye Finalleri’nde başarılar diledi. Öztürk, Manisalı sporcuların disiplinli çalışmalarıyla büyük bir azim gösterdiğini ve Türkiye Şampiyonası’nda da önemli dereceler elde edeceklerine inandığını belirtti.