YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 15:27

ANİ`DE KAZI ÇALIŞMALARI TAMAMLANMADI

A
A
A
ANİ`DE KAZI ÇALIŞMALARI TAMAMLANMADI

Kars Valisi Ahmet Kara, Ani Harebeleri`nde çok sayıda tarihi değerlerin toprak altında olduğunu belirtti.
Ermenistan sınırında bulunan tarihi Ani Harabelerinin üzerinde dünyanın gözü olduğunu ifade eden Vali Ahmet Kara; ``Ani harabelerinde yer altında bulunan yüzlerce kalıntı var. Bu kalıntıların gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Türkiye-Ermenistan sınırında bulunan Ani harabelerinin üzerinde dünyanın gözü var`` dedi.
Geçen yıl Ani harabelerinde kazı yapılmadığına da dikkat çeken Vali Kara; ``Ani Harabelerinde önümüzdeki yıllarda kazılar biter, restorasyon çalışmaları da biterse güzel olur. Bizim derdimiz burada kazı bitmediği için restorasyon hızlanamıyor. Problemimiz bu. Kazı yapılmamış alanımız daha çok fazla. Yerin altında yüzlerce, binlerce kalıntı var daha. Bu kalıntılar ortaya çıkmadan restorasyona giremiyoruz. Yoksa restorasyon için paramızda var ama kazı da ne hikmetse bir türlü düzgün gitmedi. 2 yıldır doğru düzgün kazı heyeti de gelmedi`` diye konuştu.
Geçen yıl kazı yetkisinin Müze Müdürlüğü`nde olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Kara, şunaları söyledi:
``Geçen sene önce yetkiyi müze müdürüne verdiler. Sonra ne oldu ne bitti geçen sene de kazı olamadı. İnşallah bu sene kazı olur. Kazı yapıldıkça sona yaklaşıyor olacağız. Kazıdan eserler çıktıkça restorasyonda devam edecek. Ani kazı çalışmaları tamamlandıktan sonra daha da ilgi çekecek.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir TÜMADD Genel Başkanı Göçmen: "Kirli oyunlara karşı duruşumuz devam edecektir" Tüm Anadolu Diriliş Derneği (TÜMADD) Genel Başkanı Şevket Göçmen; Türkiye’de yaşanan terör olayları karşısında olmaya devam edeceğini söyledi. Seçim meydanlarında Türk Milleti’ne verilen sözlerin tutulması gerektiği inancını taşıdıklarını ifade eden Göçmen açıklamasında; "Türk Milleti’nin karşısında duran ve dış güçlerin maşası olan zihniyetlerin içeride de var olduğu açıkça görülmektedir. Seçim meydanlarında sözler verip, seçim sonrası meclis çatısı altında koltuklarını koruma derdine düşen siyasi liderler, aslında millete değil kendi çıkarlarına hizmet etmektedir" dedi. Göçmen açıklamasını şöyle sürdürdü; "Türk milleti; Kürdü, Alevisi, Çerkezi, Lazı ve Türkü ile bir bütündür. 40 yıldır verilen zarar, asla unutulmayacak ve bir gün hatırlatılacaktır. Dış güçlerin, özellikle Amerika ve İsrail’in maşası haline gelen Abdullah Öcalan ve teröristleri, yıllardır ülkemize saldırmakta, kız çocuklarımıza tecavüz etmekte, askerimize ve polisimize kurşun sıkmaktadır. Ancak, bu tasmalı teröristlerin başarılı olamayacağı aşikardır. Türk milliyetçileri ve ülkücüler olarak bu oyunlara hiçbir zaman ortak olmayacak, milletimizin birliğine ve dirliğine kasteden her türlü fitneye karşı duruşumuzu sürdüreceğiz. Türk milleti, bütün kimlikleriyle tek bir millettir ve bu gerçeği kimse değiştiremeyecektir."
Ankara Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: "Hiçbir güç ve maşaları bizi yolumuzdan döndüremeyecektir" Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Her türlü saldırı, eyleme, teröre karşı Cumhurbaşkanımızın, devletimizin, millet iradesinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hiçbir güç ve maşaları bizi yolumuzdan döndüremeyecektir" dedi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, yaptığı açıklamada TUSAŞ’a yapılan saldırının Türkiye’yi terör belası ile kıskaca alıp, istediklerini yaptırmak isteyen dış güçler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye’de terörün sona ermesinin konuşulmasından dahi rahatsız olanların bu saldırıyı gerçekleştirdiğini belirten Yazgan, “İçeriği veya hayata geçirilme ihtimali ayrı bir konu olan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörü bitirmeye matuf olarak TBMM’de yaptığı konuşmadan bile rahatsızlık duyanlar, kanlı eylemlerini gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı. "Düşmanlarımız pusuda beklemekte ve her hamlemizi takip etmekte" Milli savunma hamlelerinin gerçekleştiği önemli kurumlardan TUSAŞ’a yönelik yapılan kanlı terör eyleminin Türkiye düşmanlarının her an pusuda beklediğinin göstergesi olduğuna dikkat çeken Yazgan, “Düşmanlarımız pusuda beklemekte ve her hamlemizi takip etmekte, ona göre stratejiler gerçekleştirmektedir. Bundan bir süre önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ’İsrail’in asıl hedefi Türkiye’ açıklamasının tesadüfi olmadığı da bir kez daha kanıtlanmıştır” dedi. Türkiye’nin içeride ve dışarıda terör belasıyla kuşatılmak ve bu şekilde şantajlara maruz bırakılmak istendiğini belirten Yazgan, “Ülkemiz üzerine plan yapanların hesap edemediği tek şey ise Çanakkale’de birlikte ölmeyi başarmış ecdadın torunları, aynı ruh ve heyecanla ülkesini savunacak, birlik ve beraberliğinden taviz vermeyecektir. ’Bir ölür, bin diriliriz’ sözünü anlamak için TUSAŞ’a gerçekleştirilen saldırı sonrası kurum çalışanlarının söylediği ‘Her zamankinden daha çok çalışacağız’ açıklamasına bakılmalıdır” dedi. "Hiçbir güç ve maşaları bizi yolumuzdan döndüremeyecektir" Türk milletinin milli iradenin ve idarenin teröre, şantaja, baskıya boyun eğmeyeceğini vurgulayan Yazgan, “Büyük ve güçlü Türkiye olarak başımız her zaman dik, alnımız açık, ülkemiz, milletimiz ve umudunu bize bağlamış mazlum coğrafyaların umudu olmaya, onların temsilcisi, sesi olmaya devam edeceğiz. Her türlü saldırı, eyleme, teröre karşı Cumhurbaşkanımızın, devletimizin, millet iradesinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hiçbir güç ve maşaları bizi yolumuzdan döndüremeyecektir” diyerek milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Ankara ’Türkiye Siber Vatan Programı’ Ankara’da başlıyor Ankara’da Ankara Kalkınma Ajansı ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle “Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği” kapsamında öğrencilere eğitim verilecek. Başarılı olarak yüz yüze eğitim almaya hak kazanan 40 öğrenci, siber güvenliğin alt temalarında daha derin ve teknik eğitim alacak. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla 2019 yılında Siber Vatan Programı başlatılmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ulusal hale getirilen programın Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı’na dönüştürülerek, ülke sathına yayılması sağlandı. Programla Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması için üniversite öğrencilerinin farkındalıklarını artırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek, eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek hedefleniyor. Ankara’da programa başvurular 10 Kasım Pazar günü saat 23.59’a kadar yapılacak. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda başvurusu kabul edilen öğrenciler, Siber Vatan Hackviser Platformu’na yönlendirilecek. Kabul sürecinin ardından öğrencilerin 15 günlük süre içerisinde çevrimiçi olarak platformdaki eğitim ve görevleri (linux, network eğitimi) tamamlamaları gerekiyor. Hackviser Platformu üzerinden görevleri eksiksiz tamamlayan öğrenciler sınava tabi tutulacak ve içlerinden başarılı olan 40 öğrenci yüz yüze eğitim almaya hak kazanacak. Öğrenciler, Gazi Üniversitesi’nde her biri 5’er gün süreceak olan CEH (beyaz şapkalı hacker) eğitimi, web güvenliği eğitimi ve tersine mühendislik eğitimi olmak üzere üç eğitime katılacak. Siber Vatan Programı’na dâhil olarak teknik eğitimlere ve uygulamalara katılan öğrenciler, siber güvenliğin alt temalarında daha derin ve teknik eğitimler için oluşturulan takımlara yönlendirilecek. Siber Vatan Bootcamp etkinliğinde 10 gün derin ve teknik eğitimler, görev ve uygulamalar, tersine mühendislik çalışmaları, senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalar yapılacak. Türkiye Siber Vatan Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.sibervatan.org/ adresinden ulaşılabilecek.