ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 01:15

Karaman’da takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

A
A
A
Karaman’da takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

Karaman’da kontrolden çıkan otomobilin şarampole takla atması sonucu sürücüsü yaralandı.


Kaza, gece saat 23.45 sıralarında Larende Mahallesi girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kılbasan köyünden Karaman’a gelmekte olan Mehmet Y. (34) yönetimindeki 70 AAS 855 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole takla attı. Kazada otomobil sürücüsü yaralanırken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla kaldırıldığı Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.


Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.



Karaman’da takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da Altın Karagöz heyecanı Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın 36’sı yarın başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Referans Holding’in ana sponsorluğunda Durmazlar Holding, SÜTAŞ, Hayat Hastanesi, Bursa Kültür AŞ, BURFAŞ, BURSA SU ve Kardelen Kestane Şekerlerinin destekleriyle gerçekleştirilen, 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, her yıl olduğu gibi bu yılda Atatürk Anıtı önünde saat 18.00’da yapılacak açılış konuşmaları ile başlayacak. Açılış töreni ardından yarışmaya katılan ülkelerin temsilcileri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BKSTV Başkanı Metin Atış’la birlikte güvercin uçurtarak dünyaya barış mesajı verecekler. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 62. Uluslararası Bursa Festivali’nin Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın Siudy Garrido Flamenko Topluluğu ile birlikte gerçekleştirdiği muhteşem açılışın ardından yine Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile dünyanın farklı ülkelerindeki kültürlerin Bursalılar buluşacağını söyledi. 23 ülkeden 720 dansçının yanı sıra 26 da Bursa’daki yerel halk dansları topluluklarının bir hafta boyunca Bursa’nın dört bir yanında Bursalılarla buluşacağını söyleyen Bozbey, “Uluslararası alanda ülkemizin dünyadaki tek etkinliği olan Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, geleneksel çizgisini koruyarak kendine özgü formatı ile yıllardır da devam etmesi kentimiz için büyük bir değer. Hemşerilerimi dünyaya barış mesajlarının verileceği organizasyona bekliyorum” dedi. BKSTV Başkanı Metin Atış, yarın Atatürk Anıtı önünde başlayacak kortejin ardından akşamda Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek gösterilerin saat 21.00’da başlayacağını hatırlatarak, “12 Temmuz’daki final öncesinde her akşam Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek olan gösterilerin yanı sıra ekipler 17 ilçede 6 gün boyunca Bursalılarla buluşacak. Etkinliğe katılmak isteyenler, BKSTV’nin sosyal medya hesaplarından bilgi alabilir. Bursalı kültür sanat dostlarımızı bekliyoruz” dedi. Dünyanın en prestijli halk dansları yarışması olarak nitelendirilen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın birincisi 5 bin Avro, ikincisi 3 bin Avro, üçüncüsü ise 2 bin Avro para ödülünün sahibi olacak. Mansiyon ödülüne layık görülecek iki ülke ekibi ise Bin Avro’luk para ödülü alacak. Koordinatörlüğü’nü Şinasi Pala’nın yaptığı yarışmanın jürisi Ahmet Turan Demirbağ, Abdürrahim Karademir, Andrea Vincze, Arman Nurmakhamatuly, Emil Pavlov, Ilkka Köngas, Nino Lauretta ve Özlem Kadirağa’dan oluşuyor.
İstanbul Erden Timur: “Galatasaray’ın sürdürülebilirliğine olan ihtiyacımızın önemli nüvelerinden biri birlik ve beraberlik” Galatasaray’ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda konuşma yapan Galatasaray eski Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, “Bizim getiriye, fona, Galatasaray’ın sürdürülebilirliğine olan ihtiyacımızın en önemli nüvelerden biri de birlik ve beraberlik. Geçtiğimiz 2 yılda bunu yansıttık ve başarılar da geldi. Florya’dan da inşallah en büyük getiriyi elde ederek bu şekilde devam eder diye düşünüyorum” dedi. Galatasaray’da gayrimenkul projeleri ve kulüp taşınmazları konusunda yetki isteme amacıyla düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sürüyor. Toplantıya katılan Galatasaray eski Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur da kürsüye çıkarak söz aldı. Timur yaptığı konuşmada, “Başkanımızla 2-3 gün önce mevcut yetkiyle ilgili bir araya geldik. İçerisinde olmaya fikri aşamasından itibaren gayret ettiğim bir proje ve projeler söz konusu. Bunun her şeyinin düşünülmüş, dört başı mahmur olması için çeşitli önergeler vardı. Buradaki esas nokta aslında dünyada da bir ilk olacak fona dönüşmesi. Temelde bu fikrin çıkmasının sebebi şuydu; borcumuzu kapatsak bile sürdürülebilirliği sağlamak için her sene negatif üretme potansiyelimiz olan rakamı karşılayacak kadar fona ihtiyacımız var. Fona ihtiyacımız var ve zarar edeceğimiz miktarı karşılaması lazım. Çıkacak rakamın önce borcu kapayacak sonra da fon oluşturacak şekilde olması lazımdı. O yüzden de blokeli hesap kısmı çok önemliydi” diye konuştu. “Galatasaray’ın sürdürülebilirliğine olan ihtiyacımızın önemli nüvelerinden biri birlik ve beraberlik” Florya projesini kulübün kendisinin yapması fikrinde olduğunu söyleyen Timur, “Ben kişisel olarak kendimiz yapmalıyız fikrindeyim. Bunun artıları eksileri muhakkak vardır. Bu işin Galatasaray’a en maksimum getiriyle sonuçlanabilmesi için belki yönetimimiz genel kuruldan sonra üst komisyon oluşturur. Geçmişte Riva için başkanımız yapmıştı. Neticede büyük uğraşlar verildi. Yıllar sonra Galatasaray kendi parasıyla bir yer satın aldı. Paranın blokede olması, getirisinin futbol dışı branşlara sağlanması koruyucu bir şey sağlıyor. Bizim getiriye, fona, Galatasaray’ın sürdürülebilirliğine olan ihtiyacımızın en önemli nüvelerden biri de birlik ve beraberlik. Geçtiğimiz 2 yılda bunu yansıttık ve başarılar da geldi. Florya’dan da inşallah en büyük getiriyi elde ederek bu şekilde devam eder diye düşünüyorum. Galatasaray’da 3 sene görev aldım, herkesten hakkını helal etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul Arabasını oyuncaklarla donatarak Filistinli çocuklar için farkındalık oluşturan vatandaş ilgi odağı oldu İstanbul Taksim’de Şerif Macit isimli vatandaş, arabasını Filistinli çocuklar için toplanan oyuncaklarla donatarak farkındalık oluşturdu. Çocukların ve ailelerinin ilgi odağı olan Şerif Macit, “Elimizden geldiğince bir hatırlatma yapmak istedik. Bu savaş, soykırım dursun. Hiçbir çocuk ölmesin” dedi. İstanbul Taksim’de arabasını Filistinli çocuklara farkındalık oluşturmak için oyuncaklarla donatan Şerif Macit, çocukların ve ailelerinin ilgi odağı oldu. Park halindeki oyuncaklarla donatılmış arabayı görenler oyuncaklardan paylarına düşeni aldı. “Elimdeki oyuncak Filistin’e gitmesi gerekirken benim elime geldi” Kendisine de oyuncak verilen Semih Can Çakır, ‘’Bu oyuncaklar Filistinli çocuklar için dağıtılmış ama nasip olmamış gitmesi. Buraya gelmiş, şimdi elimdeki oyuncak Filistin’e gitmesi gerekirken benim elime geldi. Ben de Filistin’e yardım amaçlı ben de bir tane aldım. Verdikleri için de teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu. “Hiçbir çocuk ölmesin, çocukların gülmeye ve oynamaya ihtiyacı var” Filistinli çocuklar için böyle bir etkinlik ve farkındalık yapmak istediklerini söyleyen Şerif Macit ise “Benim de bir tane 4 buçuk yaşında çocuğum var. Bir hasta olsa sabahlara kadar uyuyamıyoruz, endişe içinde oluyoruz. Empati yapamayız o insanlarla, binlerce çocuk katledildi çünkü İsrail’in soykırımında. Biz de bugün elimizden geldiğince bir hatırlatma yapmak istedik. Bu savaş, soykırım dursun. Hiçbir çocuk ölmesin, çocukların gülmeye ve oynamaya ihtiyacı var. Oyuncakların çoğunu Filistin’e göndermek için toplamıştık bir buçuk yıl önce ama kısmet olmadı. Bugün de o oyuncakları arabanın üzerine koyup onunla ilgili bir farkındalık oluşturmak istedik” ifadelerini kullandı.