ASAYİŞ - 28 Eylül 2024 Cumartesi 11:58

Karaman’da silahlı çatışma: 1’i ağır 2 yaralı

A
A
A
Karaman’da silahlı çatışma: 1’i ağır 2 yaralı

Karaman’da husumetli iki gurup arasında çıkan silahlı çatışmada 1’i ağır 2 kişi yaralandı. Olaya karışarak kaçan 2 şüpheli ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.


Olay, Hürriyet Mahallesi Kuvayı Milliye Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, aralarında eskiye dayalı husumet olduğu ileri sürülen H.B.U. (22) ve M.T.D. (22), 70 ABC 134 plakalı motosikletle cadde üzerinde seyir halindeyken, husumetli oldukları M.Y. ve E.S’nin içinde bulunduğu 70 ABV 800 plakalı çekici araçla karşılaştı. Bir süre sonra taraflar arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada motosiklette bulunan H.B.U. ile M.T.D., vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralanırken M.Y. ve E.S. olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken, yaralı 2 kişi ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılarda M.T.D’nin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken, olay yeri inceleme ekibi de silahlı çatışmanın yaşandığı caddede boş kovan çalışması yaptı.


“2 şüpheli saklandıkları köy evinde yakalandı”


Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaydan sonra kaçan 2 şüpheliyi yakalaya bilmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda M.Y. ve E.S. isimli şüphelilerin merkeze bağlı Değirmenbaşı köyünde bir evde saklandığı tespit edildi. Köye giden ekipler 2 şüpheliyi saklandıkları evde kıs kıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 2 şüpheli daha sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.


(AKO-MD-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul ABD’de hayatını kaybeden Ahu Tuğba için Beyoğlu Atlas Sineması’nda tören düzenlendi ABD’de 1 Eylül’de hayatını kaybeden sinema oyuncusu Ahu Tuğba için ilk tören Beyoğlu Atlas Sineması’nda düzenlendi. Tuğba, Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek. Oyuncu Ahu Tuğba, ABD’de birlikte yaşadığı kızı Anjelik Calvin’in evinde 1 Eylül’de hayatını kaybetmişti. KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilen Tuğba’nın cenazesi, ABD’nin Miami eyaletinden kalkan uçakla dün saat 16.00 sıralarında İstanbul Havalimanı’na getirilmişti. Oyuncu Tuğba için Beyoğlu’nda bulunan Atlas Sineması’nda tören düzenlendi. Törene Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin, sinema oyuncusu Nuri Alço, Serpil Çakmaklı ve sanat camiasından çok sayıda isim katıldı. “Annemi kendi canımdan çok seviyorum” Törende konuşan Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin, “Allah katında görevimizi yerine getirmek için buradayız. Sinemaya 40 yılın üzerinde emek veren kız çocuğu düşünün. Koşulsuzca sinemayı seven, ülkesini seven bir kız çocuğu. Onun için buradayız. Annemi çok seviyorum” dedi. “Çok kuvvetli, yüreği kuvvetli, hiç korkmayan, yılmayan ve dini inançlarına bağlı bir arkadaşımdı” Oyuncu Nuri Alço ise, “Ne yazık ki böyle bir acı günde bir araya geldik. En son telefonda konuşmuştuk. Ev problemi vardı, kiracısını çıkarmıştı. Oranın düzeni için aradı. Onu konuşuyorduk gene üç defa aradı. Maalesef üçüncüsünde açtım ama çok değişik bir sesle bir ağlama sesi. Acı bir haber geldi, duydum. Tabii ki kendimizi o anda kaybettik. Ahu gerçekten çok kuvvetli, yüreği kuvvetli, hiç korkmayan, yılmayan ve dini inançlarına bağlı bir kız arkadaşımdı” diye konuştu. “Kendisine son görevimizi hep bir arada yapıyoruz” Törende Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ise yaptığı konuşmasında, “Kıymetli dostlarım ben 77 doğumluyum. Çok filmlerini izledik. Bir Belediye Başkanı olarak onu son yolculuğuna uğurlarken konuşma yapacağım aklıma gelmezdi. İlk yolculuğuna başladığı aslında, sanatını ilk icra ettiği Yeşilçam Beyoğlu. Dolayısıyla başladığı yerde bugün uğurlamak için bir aradayız. Dostlarını dinledim, birebir tanışamadım maalesef o da bizim eksikliğimiz. Türk toplumunu yıllarca sadece nezaketiyle ya da güzelliğiyle değil, bu karakteriyle de etkilemiş olduğunu dostlarından, siz kıymetli sanatçılardan bir kez daha dinlemiş oldum. Bugün zor bir andayız. Kendisine son görevimizi hep bir arada yapıyoruz. Bedenini toprağa sığdıracağız ancak sanatı, anıları, nezaketi gönlünde, yüreğinde yaşayacak diyorum. Başta kızı kıymetli Anjelik için ailesinin, sevenlerinin, Türk sinemamızın, Yeşilçam’ımızın ve Beyoğlu’muzun başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. Törenin ardından Ahu Tuğba, Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.
Ankara Palandöken: “Yüksek komisyon oranları enflasyonu tırmandırıyor” Enflasyondaki artışın bir nedeninin de bazı e-ticaret platformlarındaki yüksek komisyon oranları olduğuna dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “E-ticaretteki yüksek komisyon oranları fiyatları etkilediği gibi vatandaşın daha pahalıya ürün satın almasına neden oluyor ve enflasyonu körükleyen bir sebep olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla e-ticaret elbette çağdaşlık ama maliyetli bir çağdaşlık. Yani esnafın üründen kazanamadığı parayı arada bu hizmeti götüren kazanıyor. Bu hizmet yapılırken yüzde 16-18 gibi komisyon oranları yüzde 33-35’e çıkarıldı. Bu da vatandaşın aldığı emtialar üzerindeki fiyat artışını ve enflasyon körükleyen bir faktör oluyor” dedi. “Vatandaş e-ticarete entegre olmuş durumda” Enflasyonu düşürmek için e-ticaret komisyon oranlarına taban ve tavan uygulaması getirilmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Özellikle yeme içme sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlarımızın günümüz şartlarında e-ticaret olmadan ayakta kalması çok zor. Esnaf bu çağdaşlıktan yararlanmak istiyor çünkü bu hizmeti almasa ürünleri satamayacak hale gelecek. Vatandaş artık bu sisteme entegre olmuş vaziyette. Onların da artık bunu fırsat bilerek fiyatları yükseltmesi hem esnafın hem vatandaşın mağduriyetine neden oluyor. Bu komisyonlara bir taban ve tavan uygulaması oluşturulursa bu hizmeti getirmelerinde herkesin bildiği rakamlar olur. Hem enflasyonu düşürmek hem de esnaf ile vatandaşı rahatlamak için bu uygulamaya bir düzenleme getirilmesi şart” diye konuştu. “E-ticarete girmeyen esnafın ayakta kalması mümkün değil” E-ticarete girmeyen esnafın ayakta kalmasının mümkün olmadığını dile getiren Palandöken, “Benim ürünüm yüzde 10-12 daha pahalıya gelecek ama aynı şekilde bu rakamları bilerek yapacak. Yüzde 33-35’e varan komisyon oranları gerçekten sıkıntı oluşturuyor. Esnaf bu siteye girmek zorunda ama girdiği zaman da kendi kazancından çok başkaları kazanacak ondan sonra parasını bu firmalardan alınacak. Onun için yapılması gereken şey başında da söylediğim gibi tavan taban fiyatı belirlenecek ve herkesin bildiği bu ücretlerden ne kadar alınacağı tespit edilmiş olacak. Tabi arzu edenler bu sitelere rağbet gösterecek” şeklinde konuştu.