ÇEVRE - 05 Ekim 2024 Cumartesi 11:13

Karaman’da kuş evleri ağaçlara yerleştirildi

A
A
A
Karaman’da kuş evleri ağaçlara yerleştirildi

Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen “Kuşaktan Kuşağa Öğrenme” projesi çerçevesinde hazırlanan kuş evleri, huzurevi sakinleriyle birlikte ağaçlara asıldı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Kuşaktan Kuşağa Öğrenme“ projesi çerçevesinde Karaman’da gençlik merkezi gönüllü gençleri, huzurevi sakinleri ve TOKİ Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan kuş evleri düzenlenen organizasyonla ağaçlara asıldı. Etkinliğe katılan huzurevi sakinleri ve gençler, kuş evlerini birlikte ağaçlara yerleştirirken doğa sevgisini ve sosyal dayanışmayı pekiştirdiler. Etkinlik boyunca gençler ve yaşlılar keyifli vakit geçirirken, kuşlara güvenli bir yuva sağlayarak anlamlı bir anıya imza attılar.


Huzurevi sakinleri, gençlerle birlikte böyle bir etkinliğe katılmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Kuşlara bir yuva yapmak, onları korumak, doğayı sevmek ve bu sevgiyi gençlerle paylaşmak harikaydı” diyerek duygularını ifade ettiler.


Etkinliğe katılan gençler ise, “Huzurevi sakinleriyle bir araya gelmek ve onlarla beraber kuş evleri yapmak bize farklı bir bakış açısı kazandırdı. Onların tecrübelerinden çok şey öğrendik” dediler.


Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu projeyle hem doğaya katkı sunuyoruz hem de kuşaklar arasında bilgi ve sevgi aktarımını sağlıyoruz. Gençlerimizin, büyüklerimizden öğrenmesi gereken çok şey var. Aynı zamanda doğa ve çevre bilinci de bu tür etkinliklerle güçleniyor. Bu anlamlı etkinlik sayesinde gençler ve yaşlılar arasındaki bağlar daha da kuvvetlenirken, doğaya olan sevgi ve saygı da pekiştirildi" dedi.



Karaman’da kuş evleri ağaçlara yerleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nebi Dede çorbası geleneği Yıldırım’da yaşatılıyor Yıldırım’a bağlı Hamamlıkızık köyünde asırlardır imece usulüyle devam eden ‘Nebi Dede Çorbası’ etkinliği bu yıl da gerçekleşti. Hamamlıkızık köyünü ziyaret ederek köy halkı ile bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, vatandaşlara köyün asırlık geleneği olan ‘Nebi Dede Çorbası’ndan ikram etti. Her sene kestane hasadı zamanında yapılan Nebi Dede Çorbası Günü, kestane hasadının bereketli olması, köy halkının ağaçtan düşme başta olmak üzere kaza ve musibetlerden korunması adına dua edilerek şifa niyetine yapılıyor. Hamamlıkızık köyünün manevi rehberlerinden Nebi Dede’nin başlattığı gelenek köy halkı tarafından sürdürülmeye devam ediyor. Köydeki her hanenin evinden getirdiği malzemelerle büyük kazanlar kurularak pişirilen çorba, köy halkına ve gelen misafirlere ikram ediliyor. Muhtarlık, kalkınma kooperatifi ve mahalle sakinlerinin katkılarıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Nebi Dede Çorbası etkinliğine katılan Başkan Oktay Yılmaz, bölgenin önemli bir değeri olan Nebi Dede Çorbası’nı hizmete açtıkları Hamamlıkızık Kadın Kooperatifi’nde yaşattıklarını ifade etti. Nebi Dede Çorbası Geleneğine Başkan Oktay Yılmaz’ın yanı sıra, Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Komando Yüzbaşı Osman Öztürk katıldı.
Kahramanmaraş Başkan Akpınar, “Mahallelerimizdeki yaşam kalitesini artırmak istiyoruz" Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, "Amacımız, mahallelerimizdeki yaşam kalitesini artırmak ve her bir vatandaşımızın huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamaktır. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda projelerimizi şekillendiriyoruz" dedi. Başkan Akpınar, Ulutaş Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda, mahalledeki sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi. Başkan Akpınar, mahalle halkının taleplerini yerinde dinleyerek, özellikle altyapı eksiklikleri, yol bakım ve onarım çalışmaları ile çevre düzenlemeleri gibi konuların öncelikli olarak ele alınacağını belirtti. Toplantıda ayrıca, sosyal alanların geliştirilmesi ve çocuklar ile gençlere yönelik projeler üzerinde duruldu. Vatandaşların taleplerini dikkatle dinleyen Başkan Akpınar, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin her zaman halkın yanında olduğunu ve sorunların çözümü için gerekli adımların hızla atılacağını vurguladı. Mahallede yapılacak olan altyapı çalışmaları ve sosyal projelerin kısa sürede hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Akpınar, "Amacımız, mahallelerimizdeki yaşam kalitesini artırmak ve her bir vatandaşımızın huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamaktır. Sizlerin talepleri doğrultusunda projelerimizi şekillendiriyoruz" dedi. Ulutaş Mahallesi’nde yapılan toplantıya yoğun katılım gösteren mahalle sakinleri, Başkan Akpınar’a taleplerini ileterek, sorunların çözümü noktasında belediyeye güvenlerini dile getirdiler.
İstanbul Esenyurt’ta 2 milyon liralık kasa hırsızlığı İstanbul Esenyurt’ta para transfer işlemlerinin de yapıldığı bir telefoncu dükkanını hedef alan hırsızlar, dakikalar içerisinde değeri yaklaşık 2 milyon lira olan döviz dolu kasayı çalıp kayıplara karıştı. Yaşanan anlar güvenli kamerası tarafından kaydedildi. Olay, sabaha karşı Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesi’nde bulunan yabancı uyruklu kişilere ait telefoncu ve para transfer merkezi olarak kullanılan bir iş yerinde yaşandı. İddiaya göre, iş yeri sahiplerini daha önce de ‘haraç’ yüzünden tehdit eden şahıslar, hafif ticari araçla iş yerine geldi. Şahıslar, levye ile açtıkları kepengi kırıp içeriye girip içerisinde değeri yaklaşık 2 milyon lira bulunan Euro ve Dolar dolu kasayı çalıp kayıplara karıştı. Komşuların telefonla aramaları ile haberi olan dükkan sahibi ise polise giderek şikayetçi oldu. İncelemelerini yapan polis şahısları yakalamak için çalışmalarına başladı. İş yeri çalışanı Feras Hamdan, “Gece 4 buçuk gibi arkadaşım aradı dükkana hırsız girdiğini söyledi. Görüntüleri izlediğimde ise tanıdığım kişilere benzettim. Esenyurt meydanında bir çete bunlar, insanlara gelip para istiyoruz, haraç istiyoruz diyorlar. Vermezsek bir de dükkanları vuruyorlar. Daha önce de gelip para istediler. Geçen ay geldiler. Polisi aradık biz de. Dün gece de gelip para vermediğimiz için kasayı çalıp gittiler. 35 bin 200 Euro, 11 bin dolar bir de 140 bin lira vardı içerisinde" dedi. Yaşanan anlar güvenlik kamerasında Yaşanan hırsızlık anları ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, şahısların araçla dükkan önüne yanaşmaları, kepengi levye ile kırıp içeri girmeleri ve kasayı aldıktan sonra kaçmaları yer aldı. Polis kaçan şüphelileri yakalamak için çalışmalara başladı.