ASAYİŞ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 11:41

Gece evinin önüne park ettiği otomobilini sabah dere yatağında buldu

A
A
A
Gece evinin önüne park ettiği otomobilini sabah dere yatağında buldu

Karaman’da işten geldikten sonra park ettiği otomobilini evinin önünde göremeyen sahibi, aracının dere yatağına uçtuğunu görünce hayrete düştü.


Olay, gece saatlerinde Urgan Mahallesi 1991. Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, gece işten gelen Hamdi Sümen, otomobilini park ettikten sonra uyumak için evine girdi. Sümen’in 70 EF 591 plakalı aracı gece yarısı bilinmeyen bir nedenle kendiliğinden hareket ederek yaklaşık 200 metre geri geri giderek dere yatağına uçtu. Arkadaşlarının kendisine telefon etmesi üzerine aracını kontrol etmek için dışarı çıkan Sümen, aracını evin önünde göremeyince dere yatağına doğru ilerledi ve aracının dere yatağında olduğunu görünce hayrete düştü. Hemen aracının yanına giden Sümen, aracında hiçbir hasar olmadığını görünce rahat bir nefes aldı. Dere yatağına uçan otomobil daha sonra çağrılan traktörle dereden çıkarıldı.



“Otomobilimin dere yatağında olduğunu arkadaşlarım söyledi”


Başına gelenleri gazetecilere anlatan Hamdi Sümen, “İşten geldikten sonra aracımı evin önüne park ettim sonra yemeğimi yedim ve duşumu aldım. Arkadaşlarım ‘Hamdi araban nerede?’ diye beni aradılar. Ben de ‘evin önünde’ dedim. Sonra bana arabamın dere yatağına uçtuğunu söylediler. Dışarı çıktım bir baktım harbiden benim araba dere yatağında dümdüz duruyor” diye konuştu.


Dere yatağına uçmasına rağmen aracında hasar olmadığını belirten Sümen, “Arabaya baktım sadece plakalığı kırılmış onun dışında hiçbir sorun yok. Araba yaklaşık 200 metre geri geri gelmiş vadiye düzgün bir şekilde inmiş. Arabanın indiği yere traktör bile inemez. Arabada herhangi bir sıkıntı yok Allah’a şükür. Arabayı traktörle çektik ve çekerken de bir sıkıntı olmadı” dedi.



Gece evinin önüne park ettiği otomobilini sabah dere yatağında buldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Enflasyonda düşüşle ekonomide öngörülebilirlik sağlanacağı gibi gelir dağılımı da olumlu yönde gelişecektir” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Enflasyonda düşüşle ekonomide öngörülebilirlik sağlanacağı gibi gelir dağılımı da olumlu yönde gelişecektir” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklanan Haziran ayı enflasyonu ilişkin açıklamalarda bulundu. Enflasyonda düşüş dönemi başladığını belirtilen açıklamada, “Enflasyonda düşüş dönemi başladı TÜFE, Haziran ayında piyasa beklentilerinin altında yüzde 1,64 oranında artmıştır. Aylık enflasyonun artış hızının yavaşlamasıyla birlikte yıllık enflasyon bir önceki aya kıyasla 3,8 puan azalarak yüzde 71,60 düzeyine gerilemiştir. Enflasyonun ana eğilimini yansıtan çekirdek enflasyon göstergelerindeki gerileme de fiyatlardaki artış eğiliminin zayıfladığını göstermektedir. Çalışanından emeklisine, sanayicisinden çiftçisine toplumun her kesiminden vatandaşımızın ortak arzusu enflasyon probleminin çözülmesidir. Temel hedefimiz vatandaşımızın öncelikli meselesi olan enflasyonu asgari seviyeye düşürmektir. Enflasyonda düşüşle ekonomide öngörülebilirlik sağlanacağı gibi gelir dağılımı da olumlu yönde gelişecektir. Bu hedef doğrultusunda enflasyonla mücadelede uyguladığımız para ve maliye politikaları sayesinde dezenflasyon sürecine girmiş bulunuyoruz. Yapısal reformlarla desteklediğimiz enflasyonla mücadele sürecinde büyüme, istihdam ve ihracat hedeflerimizi de gözetmeye devam edeceğiz. Kararlılıkla uyguladığımız ekonomik program ve ortaya koyduğumuz güçlü siyasi iradeyle yılın ikinci yarısında enflasyondaki azalmanın hızlanarak sürmesini bekliyoruz. 2026 yılında ise enflasyon oranını tekrar tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Dr. Ender Saraç’a, oğluna ‘cinsel istismar’ suçundan beraat Dr. Ender Saraç, 13 yaşındaki oğluna ‘cinsel istismar’ uyguladığı iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Doktor Mehmet Ender Saraç hakkında, Beşiktaş’ta 2017-2021 yılları arasında 13 yaşındaki oğlu M.S.’ye ‘cinsel istismar’ uyguladığı iddiasıyla açılan dava karara bağlandı. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Ender Saraç ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Ender Saraç’ın avukatı Altın Mimir, ‘’İddia makamının mütalaasına katılmıyoruz. Bu yargılamanın en büyük mağdurları müvekkilim ve müşterek çocuktur. Müvekkilim boşanma davası açtıktan hemen sonra ortaya delil oluşturmak için çocuk kullanılmıştır. Müvekkilim maddi ve manevi olarak çok mağdurdur. Bu iftiradan kurtulmasını ve hakkında beraat kararı verilmesini talep ederim’’ dedi. “Bir komploya kurban gittim” Son sözü sorulan sanık Ender Saraç, ‘’Ben bu suçu asla ve asla işlemedim. Bir komploya kurban gittim. Beraatımı talep ederim’’ ifadelerini kullandı. Beraatına hükmedildi Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ender Saraç’ın üzerine atılı suçun işlenmediğinin sabit olması gerekçesiyle beraatına karar verdi. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, mağdur M.S.’nin 5 Aralık 2023’de öğrenim gördüğü okul idaresinin tutmuş olduğu tutanakların polise bildirilmesiyle soruşturmaya başlandığı aktarıldı. Hazırlanan iddianamede, mağdur M.S.’nin şeref ve namusunu ilgilendiren bir konuda şüpheli Mehmet Ender Saraç’a iftira atmasını gerektirir ciddi bir neden bulunmaması, aralarında daha önceden husumet olmaması, mağdurun olayı okuldaki öğretmenlerine anlatmış olması, annenin sonradan olaya dahil olması ve öğretmenlerine açılan çocuğun ifadelerinin yönlendirme etkisinde olduğu ya da kurgudan ibaret olduğu ihtimalinin olmaması, bu gerekçeyle ise mağdurun ilk verdiği ifadenin samimi ve gerçeği yansıtır mahiyette olduğuna kanaat getirildiği kaydedildi. Hazırlanan iddianamede şüpheli Mehmet Ender Saraç’ın ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 12 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.