ASAYİŞ - 24 Ekim 2024 Perşembe 09:35

Minik Emir’in parmağı resepsiyon ziline sıkıştı

A
A
A
Minik Emir’in parmağı resepsiyon ziline sıkıştı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde ailesiyle gittiği otelde minik Emir’in parmağına sıkışan resepsiyon zilini itfaiye ekipleri çıkarttı.


İsmi Emir olduğu öğrenilen küçük çocuk ailesiyle birlikte tarihi ilçedeki otele gitti. Minik çocuğun parmağı oynadığı resepsiyon ziline sıkıştı. Çocuğu kurtarması için Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri çağırıldı.


İtfaiye ekipleri, dikkatli bir şekilde zili keserek miniğin parmağını kurtardı.



Minik Emir’in parmağı resepsiyon ziline sıkıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Pakistan’da el yazması ve nadir eserler kütüphanesini yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da Yazma Eserlerin Korunmasına Yönelik Program kapsamında 22 binden fazla el yazması eserin yer aldığı Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yeniledi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’nin arşiv bölümünde kompakt dolap sistemi, ışıklandırma ve iklimlendirme çalışmaları yapılarak, modern temizlik ekipmanları temin edildi ve kütüphane yazma eserlerin korunması için uygun hale getirildi. Kütaphanenin açılış töreni, Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Ali Erbaş, Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Mamud, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanı Dr. Nil Baydar, öğretim üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Erbaş, törende yaptığı konuşmada Pencap Üniversitesi’nin nadir el yazmaları koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, proje ile yazma eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesinin İslam medeniyetine ait bilinmeyen birçok eserin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud ise, 22 bin el yazması ile Pakistan’ın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını belirterek, projeyle eserlerin korunmasına verdikleri destek için TİKA’ya teşekkür etti.
Nevşehir Hasta oğullarının tedavisi için evlerini kiraya veren aile 1 yıldır dükkanda yaşıyor Nevşehir’de epilepsi hastası çocuklarının tedavisi için Ankara’ya taşınınca evlerini kiraya veren Çomak Ailesi, geri döndüklerinde kiracı evi boşaltmayınca dükkanda yaşamaya başladıklarını söyledi. Aile, kiracının çıkması için hukuk mücadelesi başlattı. Özel ihtiyaçlı çocuklarının tedavisi için Nevşehir’den Ankara’ya taşınan aile, Nevşehir’deki evlerini kiraya verdi. Çocuklarının Ankara’daki tedavisinin ardından tekrar Nevşehir’e dönmek zorunda kalan aile, iddiaya göre kiraya verdikleri evi kiracı boşaltmayınca dükkanda yaşamaya başladı. Anne Münire Çomak, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Oğlumun tedavisi için Ankara’ya gittik. Oğlumun tedavisi bittiği için tekrar Nevşehir’deki evimize taşınmak istiyoruz. Ankara’da oturduğumuz ev de satıldı. Bu nedenle oradaki evi boşaltmak zorunda kaldık. Buradaki kiracım hem evi boşaltmıyor hem de kirasını ödemiyor” dedi. "Dükkan köşelerinde yaşamak istemiyoruz" Yaklaşık bir yıldır dükkanda yaşadıklarını söyleyen Münire Çomak, “Ev kiraları çok yüksek olduğu için ev kiralayamıyoruz. Kiracımız evi boşaltmak için bizden para talep ediyor. Bazen 100 bin, bazen 50 bin istiyor. Artık dükkân köşelerinde yaşamak istemiyoruz. Biran önce kendi evimize taşınmak istiyoruz” dedi. Baba Selami Çomak da, “Biz parasında pulunda değiliz. Kiracımız zaten kirasını da ödemiyor. Biran önce evimizi tahliye etmesini istiyoruz” diye konuştu.