GÜNDEM - 25 Eylül 2024 Çarşamba 09:35

Şiddete maruz kalan çoban Nail’in hayatı yürek burktu

A
A
A
Şiddete maruz kalan çoban Nail’in hayatı yürek burktu

 Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi Çokak Mahallesi'nin kırsalında iki kız kardeşten biri tarafından sopayla dövülerek darp edilen çoban Nail'in hayatı yürek burktu.

Engelli kardeşleri ve annesi ile yaşamını sürdüren aile köylülerin yardımıyla hayatlarına devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta genç kız tarafından dövülen ve bir diğeri tarafından kameraya kaydedilen çoban Nail Yener'in hayatı yürek burkuyor. Genç kız tarafından sopayla şiddete maruz kalan Nail ailesi ile yaşamını sürdürüyor.

Şiddete maruz kalan çoban Nail’in hayatı yürek burktu

Nail'in babası 1995 yılında vefat etti. 78 yaşındaki anne Eşe, ağabeyleri Mehmet (53) ve Osman Yener (49) ile yaşam mücadelesi veren aile köylülerin yardımı ile hayata tutunuyor.

Şiddete maruz kalan çoban Nail’in hayatı yürek burktu

Yaşadığı travmayı atlatmaya çalışan Nail ise evde dinleniyor.
Şiddete maruz kalan çoban Nail, “Ben oturuyordum suçsuz yere dövdüler benden içki almamı istediler. Benim yaşlı bir annem var iki ağabeyim var üç kardeşiz garibanım kimseye zararımız yok” dedi.

Şiddete maruz kalan çoban Nail’in hayatı yürek burktu

Halil Ulubey

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu OBB Başkanı Hilmi Güler, Speaking Club konuğu Ordu Büyükşehir Belediye(OBB) Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi’nde (ODÜ) bünyesinde öğrenim gören ve İngilizcesini geliştirmek isteyenlerin devam ettiği Speaking Club (Konuşma Kulübü) etkinliğine katıldı. Günlük İngilizce konuşmaların yanı sıra farklı konularda İngilizce sohbetlerin edildiği ve yabancı dil pratiğinin geliştirildiği Speaking Club’ın moderatörü bu kez Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler oldu. Başkan Güler, iki saat boyunca öğrencilerle İngilizce sohbet etti. Akıcı ve doyurucu İngilizcesiyle dikkat çeken Başkan Güler, öğrencilere Ordu’yu anlattı. Ordu’nun tarihi, turistik ve kültürel yönlerini anlattığı kadar yapılan hizmetleri anlatan Başkan Güler, iki saat boyunca öğrencilerle sohbet ederken onların sorularını cevaplandırdı. “Ortak çalışmalar yapalım” Etkinlik sonunda öğrencilere seslenen Başkan Güler, şöyle konuştu: “Ordu’da çok güzel çalışmaları birlikte yapabiliriz. Bu konuda Ordu Üniversitesi sizlere çok güzel fırsatlar sunduğunu biliyorum ancak bizlerin de desteği ile çok daha güzel çalışmaları birlikte yapabiliriz. Bu kapsamda artık bir hareketin olması lazım. Sizler bir adım atın, biz sizlere beş adım gelelim. Birlikte yapacağımız çalışmalarda ortadan bariyerleri kaldıralım. Engellere hiç gerek yok. Oturalım, konuşalım. Şehrimiz için, ülkemiz için neler yapabileceğimize karar verelim. Yapacağımız ortak çalışmaların İngilizce olmasına da gerek yok. Bizler aynı frekansı tutturduğumuzda bakışarak da anlaşabiliriz. Yapacağımız çalışmalarda sayının da önemi yok. Önemli olan nitelik. Bizim yapmamız gereken en önemli iş eski alışkanlıklardan kurtulmak ve bunları ortadan kaldırmak. Önce doğru bildiğimiz yanlışları düzelteceğiz. Bu akşam buradaki ortam ve sizlerin enerjisi bize büyük heyecan verdi. Siz gençlerin heyecanı ve yapabilecekleri beni mutlu etti. İnanıyorum ki kısa süre içinde tekrar bir araya geleceğiz.”
Eskişehir Koca çınarlara alzheimer anlatıldı Odunpazarı Belediyesi, Gültepe Mahallesi Üniversite Evleri’nde bulunan Koca Çınar Yaşam Merkezi, müdavimlerine Dünya Alzheimer Haftası nedeniyle, alzheimer semineri düzenledi. Alzheimer ile ilgili farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen seminerde, koca çınarlara alzheimerın tanımı ve aşamaları anlatıldı. Özlem Karaca tarafından verilen seminerde, alzheimer hastalığının geri dönüşü şimdilik mümkün olmayan bir ileri yaş hastalığı olduğu söylendi. Dünya nüfusu açısından sıklığına ve yaygınlığına bakıldığında genel topluma etkisi açısından önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayan Karaca, alzheimer hastalığının öncelikle bellek olmak üzere, tüm bilişsel fonksiyonları olumsuz etkilediğine dikkat çekti. “Alzheimer hastalığı, normal yaşlanmanın kaçınılmaz bir sonucu da değildir” Bu olumsuz etkilerin zamanla arttığına dikkat çeken Karaca, “İlerleyen yaşla birlikte, Alzheimer hastalığının görülme sıklığı artar ancak Alzheimer hastalığı, normal yaşlanmanın kaçınılmaz bir sonucu da değildir. Normal yaşlanma sürecinde beyinde yapısal bir takım değişiklikler olur ama bilişsel/zihinsel yetilerde belirgin bir kayıp söz konusu değildir. Alzheimer hastalığında ise, belirgin şekilde ‘yeni bilgileri öğrenme güçlüğü’ vardır. Bunun yanı sıra hastaların hemen hemen hepsi, zaman içinde, karar vermede güçlük, kelime bulma güçlüğü, aritmetik işlemlerde güçlük, kişilik ve davranış değişiklikleri, kaybolmalar, eskiden kolaylıkla yapabildiği işlevleri yapma güçlüğü gibi diğer bilişsel aktivite bozukluklarını da beraberinde göstermeye başlar” dedi. Seminerde, alzheimer hastalığının kesin tedavisinin olmadığını belirten Karaca, süreci yavaşlatmak ve bazı belirtilerin şiddetini azaltmanın mümkün olduğunu vurguladı. Karaca, koca çınarlara, çeşitli tavsiyelerde bulundu.
İzmir Karşıyaka, galibiyet serisini devam ettirme peşinde İzmir’in köklü kulüplerinden Karşıyaka, TFF 3. Lig 1. Grup’ta oynadığı son iki maçını kazanarak galibiyet serisini başlattı. TFF 3. Lig 1. Grup’ta yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Karşıyaka, lige etkili bir giriş yaparak bu iddiasını güçlendirdi. Ligin ilk haftasında Kırşehir FSK ile evinde berbere kalan Kaf-Kaf, daha sonra ikinci hafta mücadelesinde Bulvarspor’u deplasmanda 3-0 mağlup etmeyi başardı. Bu çıkışını sürdüren yeşil-kırmızılılar, geçtiğimiz hafta sonu oynanan müsabakada 23 Elazığ FK’yı iç sahada 2-0 mağlup ederek ilk 3 hafta itibarıyla 2 galibiyet 1 beraberliğe imza atarak 7 puan topladı. Böylece oynadığı son iki karşılaşmayı kazanan yeşil-kırmızılılar, galibiyet serisinin de fitilini ateşledi. Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın da oyuncularla yaptığı toplantıda rehavete kapılmadan ayaklarımızın yere sağlam basması gerekiyor dediği ve bu konuda uyarılarda bulunduğu ifade edildi. Akçay, istikrardan yana Karşıyaka’nın 65 yaşındaki Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, ligin ilk 3 haftasında defans hattında hiçbir değişikliğe gitmemesi dikkatleri çekti. Tecrübeli file bekçisi Hakan Canbazoğlu kalede yer alırken, defansın sağında ise Cenk Ahmet Alkılıç görev aldı. Stoperlerde Abdülkadir Öksüz ve İsmail oynarken, sol bekte ise altyapı patentli sol bek Ferdi yerini aldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşım ağını çevreci ve sürdürülebilir çözümlerle rahatlamak amacıyla bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için BALBİS Projesi’ni uygulamaya alıyor. Projenin ilk adımını Çağış Kampüsü’nde atan Büyükşehir Belediyesi, otobüs duraklarının yanlarına, üniversitelilerin bisikletlerini rahatlıkla park edebilecekleri alanlar oluşturdu. Kent içi ulaşımda çevreci ve sürdürülebilir çözümler üretmeye devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, BALBİS (Balıkesir Bisiklet Dostu Durak Projesi) projesini hayata geçiriyor. Kent genelinde bisiklet yollarının artırılarak vatandaşları bisiklet kullanımına teşvik etmeyi amaçlayan proje sayesinde; hem enerjiden tasarruf edilecek hem de karbon salınımı azaltılacak. Bir yandan da toplu taşımayı bisiklet dostu hale getirerek şehrin her noktasına kolay ulaşılabilir bir ulaşım ağı kurmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’in geleceğini, sürdürülebilir ulaşım politikaları ile şekillendiriyor. Kampüste bisiklet park alanları oluşturuldu Projenin ilk adımı olarak içerisinde bisiklet yolu bulunan Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü’nü belirleyen Büyükşehir Belediyesi, kampüste bulunan otobüs duraklarının yanlarına, üniversitelilerin bisikletlerini rahatlıkla park edebilecekleri alanlar oluşturdu. İlk olarak kampüs hattında başlayan bu uygulama zamanla şehrin geneline yayılacak. Bisiklet ulaşım ağının bir parçası olacak Şehir içi ulaşımda özel araç kullanımını azaltmak ve alternatif ulaşım sistemlerinin entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen yenilikçi bir proje olan BALBİS ile kısa mesafelerde bisiklet kullanımını teşvik edilecek. Toplu taşıma sistemine de kolay erişimi amaçlayan BALBİS Projesi kapsamında bisiklet kullanıcıları; toplu taşıma duraklarında güvenli bir şekilde bisikletlerini park edebilecek ve ulaşım ağının bir parçası olarak bisikletlerini çok modlu bir şekilde kullanabilecekler. Bu sayede şehir içinde daha fazla insan, kısa mesafeleri çevre dostu bir araç olan bisikletlerle katedebilecek.