ASAYİŞ - 28 Ekim 2024 Pazartesi 12:57

Kahramanmaraş’taki orman yangını 4 gün sonra kontrol altına alındı

A
A
A
Kahramanmaraş’taki orman yangını 4 gün sonra kontrol altına alındı

Kahramanmaraş’ta sarp arazide çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan mücadelesi sonucu 4 gün sonra kontrol altına alındı.


Yangın, 4 gün önce sabah saatlerinde Onikişubat ilçesi Küçüksır Mahallesi’ndeki ormanlık arazide çıktı. İhbar üzerine bölgeye 3 helikopter, 40 kara aracı ve toplam 130 personel sevk edildi.


Sarp arazideki yangın, ekiplerin kara ve hava desteği ile 4 gün sonra kontrol altına alındı.


Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, ekiplerin hasar tespit çalışmaları sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da sahne alan Muazzez Ersoy hayranlarından tam not aldı İstanbul’da sahne alan nostalji müziğin kraliçesi Muazzez Ersoy hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Elbisesiyle de göz kamaştıran Ersoy; Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses gibi arabeskin önde gelen isimlerine ait okuduğu eserlerle geceye damgasını vurdu. Sevenleriyle olan özlemine İstanbul sahnesinde son veren Ersoy, geceye sesi ve performansı ile olduğu kadar şıklığı ile de damgasını vurdu. Baştan sona ışıltılı taşlarla işlenmiş özel tasarım saçaklı elbisesi, uyumlu ve zarif makyajı Ersoy, sevenlerinden tam not aldı. İlk kez sahne aldığı mekanı sevenleriyle tıka basa dolduran usta sanatçıyı izleyenler arasında yurt dışından ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen hayranları da vardı. Türk Sanat Müziğinin en nadide eserleriyle herkesi mest eden Muazzez Ersoy aynı zamanda arabesk eserlerde seslendirdi. Ünlü sanatçı; Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses gibi arabeskin önde gelen isimlerine ait okuduğu eserlerle misafirlerine tadı damaklarda kalan bir müzik şöleni yaşattı. Hatıran Yeter, Batsın Bu Dünya, Gülüm Benim, Seni Yazdım Kalbime gibi efsane şarkılarla tüm sevenlerini arabeske doyurdu. Ustalara selam niteliğindeki anların ardından Ersoy, "Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses gibi isimler bu ülkeye tekrar gelmeyecek. Ustalarımızın yeri Türk müziğinde her zaman ayrıdır, onlar bizim değerlilerimizdir" dedi.
Ankara ASALA’nın şehit ettiği diplomatlar dualarla anıldı ASALA terör örgütü tarafından şehit edilen Türk diplomatlar mezarları başında anıldı. İYİ Parti eski Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Gökşen Anıl Ulukuş ile beraberindeki heyet, ASALA terör örgütünün şehit ettiği diplomatları, Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki Dışişleri şehitliğinde andı. Şehitlerin ruhuna dua edilip, mezarlara karanfiller bırakıldıktan sonra grup adına bir basın açıklaması gerçekleştiren Akif Sarper, “Bugün arkadaşlarımızla birlikte terör saldırıları sonucu yitirmiş olduğumuz Dışişleri şehitlerimizi andık. Ermeni terör örgütlerinin 1973-1984 yılları arasında düzenlediği silahlı ve bombalı saldırılar sonucu 31’i diplomat 58 vatandaşımız şehit oldu. Hiçbirini unutmadık, unutturmayacağız” şeklinde konuştu. “ASALA terör örgütü, 1980’li yıllarda PKK ile de yakın iş birliği yürütmüştür” Sarper, Osmanlı Devleti döneminde yabancı devletlerin kışkırtmalarıyla Ermeni örgütlerinin ayrılıkçı hareketi kanlı ve saldırgan bir şekilde başlattığına değinerek, “1973’te Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ve Konsolos Bahadır Demir’i Santa Barbara’da şehit ederek, Taşnak ve Hınçak’tan sonra ASALA terörünü de başlattı. ASALA terör örgütü, 1980’li yıllarda PKK ile de yakın iş birliği yürütmüştür. PKK-ASALA terör örgütlerinin ismi yakın dönemde tekrar birlikte anılmaya başlamıştır” ifadelerini kullandı. “PKK-ASALA iş birliği 2016 yılında erişimine açılan CIA belgelerinde de yer almaktadır” ASALA ve PKK iş birliğine değinen Sarper, “Eski bir ASALA teröristi olan Minassian’ın Fransa’dan tarifeli uçakla Ermenistan’a, sonra da Karabağ’a Ermenistan saflarında savaşmak için gittiğini Fransız gazetesi ’Liberation’ gazetesi ilan etti. Basının da kamuoyuyla paylaştığı bu gerçekler, esasen şaşırtıcı değildir. PKK-ASALA iş birliğinin 2016 yılında erişimine açılan CIA belgelerinde de yer aldığını da hatırlatmak isterim” dedi. “Gerektiği takdirde taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız” ASALA’dan PKK’ya, DEAŞ’tan FETÖ’ye terörün her türlüsüne karşı güvenlik güçlerinin kahramanca mücadele ettiğini ifade eden Sarper, “Millet olarak bizler de güvenlik güçlerimizle omuz omuza, kalp kalbeyiz. Gerektiği takdirde taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız. Bizler terörün amaçlarına ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Korkutmak istediklerinde korkmayacağız. Sindirmek istediklerinde sinmeyeceğiz. Asla ve asla teslim olmayacağız. Onlar bölmek istedikçe biz birleşeceğiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi tekrar rahmet ve saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.