ASAYİŞ - 23 Eylül 2024 Pazartesi 10:23

Çobana işkence eden iki genç kız adliyeye sevk edildi

A
A
A
Çobana işkence eden iki genç kız adliyeye sevk edildi

Kahramanmaraş’ta engelli çobana sopayla işkence yapan ve o anları çeken iki genç kız gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi.


Andırın ilçesi kırsalında engelli bir çobanı bir genç kızın sopa ile dövmesi, diğer genç kızın da bunu cep telefonu ile görüntüye alması sosyal medyada yayınlanınca Kahramanmaraş Valiliği konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, "22.09.2024 tarihinde bazı sosyal medya üzerinden Andırın ilçemizde N.Y. isimli vatandaşımızın darp edilmesiyle ilgili bir video paylaşılmıştır. Kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine sopa kullanmak suretiyle darp edilen N.Y. olay sonrası Andırın Devlet Hastanesinden darp raporu alarak kendisini darp ettiğini iddia ettiği M.G. ve S.G. isimli şahıslardan şikayetçi olmuştur. Darp eden şahıslar, mevcutlu olarak adliyeye sevk edilmiştir" denildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sabah izne ayrılacaktı gecesinde şehit oldu İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı şüphelisini yakalamaya çalışırken çıkan arbedede silahlı saldırıya uğrayan Polis Memuru Şeyda Yılmaz, şehit düştü. Yılmaz’ın, olaydan sonraki gün ailesinin yanına gitmek için 5 günlük izne çıkmaya hazırlandığı öğrenildi. Dün gece Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri, daha önce "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve firar eden zanlıyı yakalamak için çalışma yaptı. Yapılan çalışmada Y.E.Ç. Ihlamurkuyu Mahallesinde yakalandı. Şüpheli ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede şüphelinin açtığı ateş sonucu Polis Memuru Şeyda Yılmaz, başından ağır yaralandı. Acil olarak ameliyata alınan Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin Sivas kent merkezi Huzur Mahallesinde bulunan baba ocağı Türk Bayraklarıyla donatıldı. Şehit Yılmaz’ın yaklaşık 1 yıl önce göreve başladığı ve bir yıllık evli olduğu öğrenildi. Öte yandan Yılmaz’ın olaydan sonraki gün izne çıkıp Sivas’ta bulunan anne ve babasının yanına gitmeye hazırlandığı öğrenildi. Yılmaz, bugün ikindi namazını müteakiben memleketi Sivas’ta Ay Yıldız Camiinde kılınacak cenaze namazının arından Yukarı Tekke Polis Şehitliğine defnedilecek. “5 günlük bir izne gelecekti ama nasip olmadı” Sivas’ta ki komşu Mustafa Yaman, Yılmaz’ın olaydan sonraki gün 5 günlük bir izne çıkacağını ifade ederek, “Anne ve babaları gibi çocukları da çok iyilerdi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Kendi evladımız gibiydi. Elimizde büyüdü. Normal bir yaşantısı vardı. Kızımız şehit eden kişi 26 suçtan aranan bir kişi. Bu adam daha kaç kişi öldürecek ki bunu içeri alsınlar cezaevine koysunlar. 5 günlük bir izne gelecekti ama nasip olmadı” dedi.
Konya Başkan Altay: "Yeni kayıt yaptıran üniversite öğrencileri Konya’da toplu ulaşımı 10 gün ücretsiz kullanıyor" Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Türkiye’ye örnek çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın 5 üniversitesi ve 130 bini aşkın üniversite öğrencisiyle Türkiye’nin önemli öğrenci şehirleri arasında yer aldığını söyledi. 2024-2025 eğitim döneminde üniversite tercihini Konya’dan yana kullanarak bu yıl da şehre binlerce öğrencinin gelmesinden dolayı mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Altay, “Büyükşehir olarak Konya’mızı tercih eden üniversite öğrencilerimize yönelik birçok kolaylık sağlıyoruz. Bunlardan birisi de ilk 10 gün ücretsiz toplu ulaşım imkanı. Her sene olduğu gibi bu yıl da gençlerimiz üniversitelerinin kendilerine verdiği öğrenci kartlarını, ilk kullandıkları andan itibaren belediyemize ait otobüs ve tramvaylardan 10 gün süreyle ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ücretsiz abonman süresi dolduğunda öğrencilerimiz bayilerden veya e-dolum kanalıyla internetten yükleme yaparak indirimli öğrenci tarifesinden kullanıma devam edebiliyor. Öğrenci şehri Konya’mızda üniversiteli gençlerimizi en güzel şekilde ağırlamak ve onların hayatını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Toplu ulaşımda en uygun büyükşehir Başkan Altay, Konya’da öğrenciler için toplu ulaşım hizmetinin Türkiye’deki büyükşehirler arasında en uygun fiyatlarla yapıldığını hatırlatarak, tüm üniversite öğrencilerine yeni eğitim döneminde başarılar diledi. Konya Büyükşehir Belediyesi KONYAKART hizmetlerine ve toplu ulaşım hizmetlerinin detaylarına Akıllı “atus.konya.bel.tr” adreslerinden ya da Konya Mobil Uygulaması’ndan erişilebiliyor. KONYAKART ile aktarma hatlarında 60 dakika içerisinde yapılacak ikinci ve ilave seyahat ücretsiz olurken diğer hatlarda 60 dakika içerisinde yapılacak ikinci seyahat ise yüzde 40 indirimli olarak uygulanıyor.