SPOR - 05 Ekim 2024 Cumartesi 17:05

Trendyol Süper Lig: Göztepe: 2 - Sivasspor: 0 (İlk yarı)

A
A
A
Trendyol Süper Lig: Göztepe: 2 - Sivasspor: 0 (İlk yarı)

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Göztepe, evinde Sivasspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi Göztepe’nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.



Maçtan dakikalar (İlk yarı)


6. dakikada Nazım’ın taç atışında ceza sahası sağ tarafında önce Juan, ardından Solet’in kafa vuruşunda top arka direğe açıldı. Romulo savunmanın arasından kafa topuna yükselerek topu sol direk dibinden ağlara gönderdi: 1-0.


10. dakikada Göztepe’de sağ tarafta topla buluşan Tijanic, Solet’e pasını verdi. Solet, rakiplerini geçerek ceza sahasına girdi ve sol ayağı ile yaptığı vuruşunda kalecinin müdahalesine rağmen top direk dibinden ağlara gitti. 2-0.


27. dakikada Sivasspor’da sağ kanatta Murat topu kontrol etti ve ceza sahası yayı sağ tarafına pasını aktardı. Rodrigues’in üzerinden atladığı topu tamamlayan Moutoussamy’nin vuruşunda kaleci Lis, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.


31. dakikada Sivasspor’da rakip yarı alanın ortalarından kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Pritchard’ın doğrudan kaleye vuruşunda kaleci Lis son anda topu kornere çeldi.


45+4. dakikada Sivasspor’da sağ kanatta Rodrigues ile Pritchard verkaç yaparak rakiplerinden sıyrıldılar. Son olarak ceza sahası sağında top ile buluşan Rodrigues, Helton’dan sıyrılamadı ve top kaleci Lis’te kaldı.



Hakemler: Ali Şansalan, Bahtiyar Birinci, Yusuf Bozdoğan


Göztepe: Mateusz Lis, Taha Altıkardeş, Heliton, İsmail Köybaşı, Nazım Sangare, Djalma Silva, Anthony Junior Dennis, David Tijanic, Isaac Solet Bomawoko, Juan, Romulo


Yedekler: Arda Özçimen, Koray Günter, Lasse Nielsen, Ogün Bayrak, Victor Hugo Gomes Silva, Kuryu Matsuki, Ahmed Ildız, İzzet Malak, Doğan Erdoğan, Datro Fofana


Teknik Direktör: Stanimir Stoilov


Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Uğur Çiftçi, Murat Paluli, Samba Camara, Uros Radakovic, Noah Sonko Sundberg, Charilaos Charisis, Samuel Moutoussamy, Garry Rodrigues, Keita Balde, Fode Koita (Alex Pritchard dk. 25)


Yedekler: Djordje Nikolic, Özkan Yiğiter, Emirhan Başyiğit, Ziya Erdal, Jan Bieganski, Turaç Böke, Azizbek Turgunboev, Queensy Menig, Mehmet Talha Şeker


Teknik Direktör: Bülent Uygun


Goller: Romulo (dk. 6) Isaac Solet (dk. 10) (Göztepe)


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Stanimir Stoilov: "Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu" Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Sivasspor karşısında güzel bir galibiyetin yanı sıra hak ettikleri 3 puanı aldıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Göztepe sahasında karşılaştığı Sivasspor’u 3-2 mağlup etti. Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Güzel bir galibiyet aldıklarını belirten Stoilov, "Kesinlikle hak ettiğimiz düşünüyorum. Geçen hafta son dakikalarda yediğimiz golle kaybetmiştik. Bu kez de son dakikalarda bulduğumuz golle maçı kazandık ama maça çok iyi başladık. 5 veya 6 farka kadar maçı getirebilirdik. Çok fazla pozisyon yakaladık fakat maalesef bunları değerlendiremedik. Rakibimizden bu dakikalarda gerçekten çok daha iyiydik. İkinci yarıdaysa 10-15 dakikalık hem konsantrasyon bir de öz güvenimizi kaybettiğimiz dakikalar oldu ve burada maalesef maç 2-2’ye geldi. Sonrasında yine gol fırsatları yakaladık fakat bunları kaçırdık. Son dakikadaysa bulduğumuz golle maçı kazandık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Biz genç bir takımız. Hatalarımızın üzerine çalışmaya kesinlikle de devam etmemiz gerekiyor. Defansif anlamda evet hatalar yaptık. Bunlarla ilgili önemli çalışmalar yapacağız ama aynı zamanda da hücumda 6-7 tane önemli gol kaçırdık. Burada da çalışmaya devam etmemiz gerekiyor ama belirttiğim gibi biz genç takımız bu oyuncuların uyum içerisinde beraber adaptasyon içerisinde çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Bununla ilgili sıkı çalışmaya devam edeceğiz. Defansta iki maçta şu anda bugünle beraber 6 gol yedik. Bu benim için bir hayal kırıklığı, böyle olmaması gerekiyor ama aynı zamanda önde fazla gol atıyoruz. Geçen hafta 3 gol, bugün 3 gol ama evinizde olsun ya da deplasmanda 3 gol attığınız zaman kesinlikle o maçı kazanmanız gerekir, kaybedemezsiniz. Maçın gerisine baktığınızda ben size bahsettiğim ikinci yarıdaki 10-15 dakika dışında oynanan oyundan memnunum. İlk yarı gerçekten çok iyi bir oyun sergilemiştik. Bu sezon en iyi oyunlarından biri olduğunu söyleyebilirim, o 10-15 dakikayı çıkartırsak" diye konuştu.
Ankara Bakan Göktaş’tan İstanbul’da öldürülen iki genç kızın ailelerine taziye ziyareti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Fatih’te surlardan atlayarak intihar eden şahsın öldürdüğü Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner’in ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. Bakan Göktaş, Edirnekapı’da surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik’in intihar etmeden önce Eyüpsultan ve Fatih’te öldürdüğü Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner’in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Beraberinde İstanbul Valisi Davut Gül ile ilk olarak Ayşenur Halil’in, ardından İkbal Uzuner’in Eyüpsultan’daki evine giden Göktaş, ailelerin acılarını paylaştı, onların yanında olduklarını vurguladı, başsağlığı dileklerini iletti. “İki genç kızımızın vahşice katledilmesi hepimizin ciğerini yaktı” Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri tarafından iki aileye de psikososyal destek verilmeye başlandığı öğrenildi. Bakan Göktaş, dün sosyal paylaşım sitesinden olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “İki genç kızımızın vahşice katledilmesi hepimizin ciğerini yaktı. Bakanlık olarak kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi amasız, fakatsız, sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz! Bu mücadelede yalnız olmadığımızı biliyoruz. Bugün ciğeri yanan herkes bizim yol arkadaşımızdır. Şiddetin yanında şiddeti doğuran sebepleri de ortadan kaldırmak ve kadın cinayetlerini engellemek için ilgili tüm kuruluşlarla iş birliği içinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.