SPOR - 05 Ekim 2024 Cumartesi 19:13

Stanimir Stoilov: "Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu"

A
A
A
Stanimir Stoilov: "Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu"

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Sivasspor karşısında güzel bir galibiyetin yanı sıra hak ettikleri 3 puanı aldıklarını söyledi.


Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Göztepe sahasında karşılaştığı Sivasspor’u 3-2 mağlup etti. Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Güzel bir galibiyet aldıklarını belirten Stoilov, "Kesinlikle hak ettiğimiz düşünüyorum. Geçen hafta son dakikalarda yediğimiz golle kaybetmiştik. Bu kez de son dakikalarda bulduğumuz golle maçı kazandık ama maça çok iyi başladık. 5 veya 6 farka kadar maçı getirebilirdik. Çok fazla pozisyon yakaladık fakat maalesef bunları değerlendiremedik. Rakibimizden bu dakikalarda gerçekten çok daha iyiydik. İkinci yarıdaysa 10-15 dakikalık hem konsantrasyon bir de öz güvenimizi kaybettiğimiz dakikalar oldu ve burada maalesef maç 2-2’ye geldi. Sonrasında yine gol fırsatları yakaladık fakat bunları kaçırdık. Son dakikadaysa bulduğumuz golle maçı kazandık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Biz genç bir takımız. Hatalarımızın üzerine çalışmaya kesinlikle de devam etmemiz gerekiyor. Defansif anlamda evet hatalar yaptık. Bunlarla ilgili önemli çalışmalar yapacağız ama aynı zamanda da hücumda 6-7 tane önemli gol kaçırdık. Burada da çalışmaya devam etmemiz gerekiyor ama belirttiğim gibi biz genç takımız bu oyuncuların uyum içerisinde beraber adaptasyon içerisinde çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Bununla ilgili sıkı çalışmaya devam edeceğiz. Defansta iki maçta şu anda bugünle beraber 6 gol yedik. Bu benim için bir hayal kırıklığı, böyle olmaması gerekiyor ama aynı zamanda önde fazla gol atıyoruz. Geçen hafta 3 gol, bugün 3 gol ama evinizde olsun ya da deplasmanda 3 gol attığınız zaman kesinlikle o maçı kazanmanız gerekir, kaybedemezsiniz. Maçın gerisine baktığınızda ben size bahsettiğim ikinci yarıdaki 10-15 dakika dışında oynanan oyundan memnunum. İlk yarı gerçekten çok iyi bir oyun sergilemiştik. Bu sezon en iyi oyunlarından biri olduğunu söyleyebilirim, o 10-15 dakikayı çıkartırsak" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: RAMS Başakşehir: 1 - Kayserispor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında RAMS Başakşehir sahasında karşılaştığı Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 53. dakikada Serdar Gürler’in sol taraftan savunma arkasına pasında kaleci Bilal ile karşı karşıya kalan Piatek’in vuruşunda top Bilal’in solundan ağlara gitti. 1-1 55. dakikada Deniz Türüç’ün sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Piatek’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kalenin üzerinden dışarıya gitti. 57. dakikada Serdar Gürler’in ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Bilal meşin yuvarlağı kornere çeldi. 59. dakikada Deniz Türüç’ün ceza sahası dışı sağ çaprazdan sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta kaleci Bilal, uzak köşeye giden topu son anda çeldi. Hakemler: Yasin Kol, Mehmet Salih Mazlum, Murat Temel RAMS Başakşehir: Muhammed Şengezer, Olivier Kemen, Hamza Güreler, Jerome Opoku, Lucas Lima, Berat Özcan (Onur Ergün dk. 46), Deniz Türüç (Ömer Faruk Beyaz dk. 88), Berkay Özcan (Matchoi Djalo dk. 82), Dimitris Pelkas (Joao Figueiredo dk. 68), Davidson (Serdar Gürler dk. 46), Krzysztof Piatek Yedekler: Deniz Dilmen, Philippe Keny, Miguel Crespo, Ousseynou Ba, Emre Kaplan Teknik Direktör: Çağdaş Atan Kayserispor: Bilal Bayazit, Gökhan Sazdağı, Mehdi Bourabia, Arif Kocaman, Lionel Carole (Hasan Ali Kaldırım dk. 85), Ali Karimi (Yaw Ackah dk. 75), Baran Gezek (Kartal Kayra Yılmaz dk. 85), Aylton Boa Morte, Miguel Cardoso (Nurettin Korkmaz dk. 84), Carlos Mane (Mehmet Eray Özbek dk. 68), Duckens Nazon Yedekler: Onurcan Piri, Stephane Bahoken, Ramazan Civelek, Batuhan Özgan, Taha Sarıarslan Teknik Sorumlu: Alper Kelkitli Goller: Carlos Mane (dk. 32) (Kayserispor) Krzysztof Piatek (dk. 53) (RAMS Başakşehir) Sarı kartlar: Lucas Lima (Başakşehir), Yaw Ackah (Kayserispor)
Antalya Altın Portakal kırmızı halıda şıklık yarışı Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin kırmızı halı geçişinde ünlüler şıklıkta birbirleriyle yarıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 61’nci kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde Cam Piramit Kongre Merkezi’nde kırmızı halı ve açılış galası gerçekleştirildi. Kırmızı halıda her sene olduğu gibi bu yıl da şıklık yarışı yaşandı. Görkemli geceye, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, usta sanatçı Perihan Savaş, Erdal Özyağcılar, Şerif Sezer, Menderes Samancılar, Mustafa Alobora, Selçuk Yöntem ve Mehmet Aslantuğ’un yanı sıra, festivalde yer alan filmlerin dünyaca ünlü yönetmenleri, oyuncular, Türk sinema ve televizyon dünyasının birbirinden ünlü yıldızları ile Antalyalı sinemaseverler katıldı. “Antalya’ya gelmek çok hoşumuza gidiyor” Kırmızı halı geçişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Festivalin Jüri Başkanı Yönetmen Ferzan Özpetek, “12 tane film izleyeceğiz, heyecanlıyız. Antalya’ya gelmek çok hoşumuza gidiyor, insanlarıyla birlikte her şey çok güzel. Burada olmaktan çok mutluyuz. İnşallah buradan yeni yönetmenler, yeni isimler çıkar” ifadelerini kullandı. “Antalya’da layıkıyla bir festival yaşayacağız” Jüri üyesi ünlü oyuncu İlker Kaleli, “Bu sene birlikte olmaktan çok heyecanlıyız. Duyduğumuza göre çok enteresan, çok ilginç bir seçki varmış. Önümüzdeki günlerde hepsini keyifle izleyeceğiz. Hiçbir sanat dalı baskı ve sipariş kabul etmez, sanat olmaktan çıkar propagandaya döner. Ne mutlu ki bu sene hiçbir gölge duymadık, hiçbir şeyin etkisi altında kalmadan Antalya’da layıkıyla bir festival yaşayacağız. Ülkemizin dört bir yanında aynı tatta yaşanmasını dileriz” dedi. Ünlü oyuncu Cihat Tamer ise en son 49’uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katıldığını açıklayarak, festivalin sinemaya, kültüre ve sanata hayat veren gençler sayesinde bir ömür yaşayacağını kaydetti. “Çok mutlu ve sevinçliyim” Usta oyuncu Perihan Savaş, geçen sene düzenlemeyen festivalden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Antalya Altın Portakal o kadar gelenekselleşti ki yapılması imkansızdı. Çok mutlu ve sevinçliyim” diye konuştu. “Festivaller, çok kıymetli bir iş yapıyor” Usta oyuncu Mehmet Aslantuğ ise, “Antalya bizim yıllar itibariyle hem yarışarak hem oyunculuğumuzun ilk çeyreğinde ikinci çeyreğinde bulunduğumuz hatırası büyük bir yer. Dünyada böyle yarım yüzyılı geride bırakmış bir festival çok nadir. Gelenekselleşmiş bir festivali ayakta tutmak çok büyük emek istiyor. Sinema sadece eğlence aracı değil, ülkenin kültürel iklimini, yazım dünyasını, dilini, üslubunu gelecek kuşaklara aktaran çok önemli bir hazine, kütüphane. O yüzden festivallerde buraya başka türlü bir aracılık ederek, çok kıymetli bir iş yapıyor” ifadelerini kullandı. Kırmızı halı geçişi sonrası, Sedef Avcı’nın sunumuyla Cam Piramit Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek açılış galasına geçildi.
Mersin Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Hatayspor, Mersin’de konuk ettiği Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 48. dakikada sağ köşe noktasından Bardhi’nin kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Dragus’un kafayla çevirdiği topu Banza kafayla ağlara gönderdi. 1-1 57. dakikada Dragus’un sol çaprazdan kaleye sert şutunda top yerden az farkla auta çıktı. 63. dakikada sağdan Ahmet Çörekçi’nin ortasına ceza sahası içinde yükselen Aboubakar’ın kafa şutunda top az farkla yandan auta çıktı. 69. dakikada Bardhi’nin kullandığı serbest vuruşta top kaleci Erce’de kaldı. 81. dakikada Aboubakar’ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Uğurcan topu yumruklayarak uzaklaştırdı. Hakemler: Kadir Sağlam, Serkan Olguncan, Suat Güz Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Kilama, Calvo Quesada, Cemali Sertel, Görkem Sağlam, Diack, Bamgboye (Stranberg dk. 73), Rui Pedro (Recep Burak Yılmaz dk. 65), Rivas (Fernandes dk. 65), Aboubakar Yedekler: Visar Bekaj, Jona Than Okoronkwo, Selimcan Temel, Kerim Alıcı, Ceangiz Demir, Oğuzhan Matur, Bilal Boutobba Teknik Direktör: Rıza Çalımbay Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Malheiro, Serdar Saatçi (Ali Şahin Yılmaz dk. 85), Mendy, Eren Elmalı, Lundstram, Okay Yokuşlu (Saracevic dk. 46), Edin Visca (Orsic dk. 73), Enis Bardhi (Umut Güneş dk. 73), Dragus, Simon Banza Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Ahmet Doğan Yıldırım, Borna Barisic, Salih Malkoçoğlu, Arif Boşluk, Engin Poyraz Efe Yıldırım Teknik Direktör: Şenol Güneş Goller: Görkem Sağlam (dk. 14) (Hatayspor), Banza (dk. 48) (Trabzonspor) Sarı kartlar: Kilama, Kamil Ahmet Çörekçi, Bamgboye, Recep Burak Yılmaz (Hatayspor), Lundstram, Serdar Saatçi, Banza, Eren Elmalı, Dragus, Ali Şahin Yılmaz (Trabzonspor)
İstanbul Trendyol 1. Lig: Fatih Karagümrük: 4 - Sakaryaspor: 0 Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda konuk ettiği Sakaryaspor’u 4-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 18. dakikada Fernando’dan topu kapan Daniel Johnson’un, ceza sahasına doğru topla ilerleyerek yay üzerinden yaptığı vuruşta top az farkla dışarı gitti. 22. dakikada Murat’ın sağ taraftan ortasında Emre Demir altıpastan kafayla çevirdi. Yakın mesafeden Mustafa Pektemek’in kafa vuruşunda kaleci Emre Bilgin topu çelmeyi başardı. Seken topu savunma uzaklaştırdı. 41. dakikada Çağtay’dan aldığı pasla ceza yayı önünde topla buluşan Göktan, bekletmeden ceza sahasına koşu yapan Wesley’e pasını aktardı. Wesley’in vuruşunda kaleci İsmail’in müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak filelere gitti. 1-0 51. dakikada Sakaryaspor’da Erdi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazından kısa düşen pasında topu kontrol eden Wesley, şutunu çekerken kaleci İsmail Çipe meşin yuvarlağı kornere çeldi. 54. dakikada sağ tarafta topla buluşan Lamkel Ze, ceza sahasına topu ortaladı. Kale önüne hareketlenen Camacho’nun altıpas önünden yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti. 2-0 73. dakikada Göktan’ın savunma arkasına pasında Lamkel topla ceza sahasına girdi. Kaleci İsmail’i de çalımlayan Lamkel meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. 3-0 75. dakikada hakeme itirazda bulunan Salih Dursun sarı kart gördü. Hakeme itirazını sürdüren Salih, hakem Ömer Faruk Turtay tarafından direkt kırmızı kart gördü. 86. dakikada Sakaryaspor savunmasında Kahraman Demirtaş’ın hatasında topu kapan Paoletti, ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu. 4-0 90+2. dakikada ceza sahasına giren Dylan Saint-Louis’in vuruşunda kaleci Emre, ayaklarıyla topu çelerken ikinci hamlede meşin yuvarlağın sahibi oldu. Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Kemal Elmas, Selahattin Altay Fatih Karagümrük: Emre Bilgin, Atakan Çankaya (Yiğit Efe Demir dk. 88), Berkay Dabanlı, Papy Djilobodji (Anıl Yiğit Çınar dk. 84), Çağtay Kurukalıp, Daniel Johnson (Flavio Paoletti dk. 77), Marius Tresor, Lamkel Ze (Nikola Dovedan dk. 77), Göktan Gürpüz (Adnan Uğur dk. 84), Camacho, Wesley Yedekler: Furkan Bekleviç, Emir Tintiş, Ahmet Sivri, Baran Demiroğlu, Ahmet Tarık Tuğyan Teknik Direktör: Şenol Can Sakaryaspor: İsmail Çipe, Cebrail Karayel, Salih Dursun, Erdi Dikmen, Bülent Uzun (Engin Can Aksoy dk. 84), Murat Cem Akpınar (Nsana Simon dk. 84), Rayan Aabid, Fernando, Emre Demir (Kahraman Demirtaş dk. 77), Mendy Mamadou (Muhammed Himmet Ertürk dk. 77), Mustafa Pektemek (Dylan Saint-Louis dk. 84) Yedekler: Yusuf Aklan, Volkan Eğri, Ennur Totre, Abdel Rashid Zagre, Ali Uğurhan Uğurlu Teknik Direktör: Mesut Bakkal Goller: Wesley (dk. 41), Camacho (dk. 54), Lamkel Ze (dk. 73), Paoletti (dk. 86) (Fatih Karagümrük) Kırmızı kart: Salih Dursun (dk. 75) (Sakaryaspor) Sarı kartlar: Çağtay Kurukalıp, Lamkel Ze (Fatih Karagümrük), Cebrail Karayel, Emre Demir (Sakaryaspor)