GÜNDEM - 28 Ağustos 2024 Çarşamba 09:29

Tarlada kalan 300 ton kavun vatandaşa dağıtıldı

A
A
A
Tarlada kalan 300 ton kavun vatandaşa dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem çiftçilere hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla çiftçinin tarlada kalan kavun ve karpuzunu kooperatiflerden satın aldı. İki hafta sürecek dağıtımlar kapsamında 300 ton ürün 18 bin vatandaşa ulaştırılacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsaldaki üreticiye destekleri sürerken Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında önemli bir adım daha atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla çiftçinin tarlada kalan ürünlerinin kooperatiflerden satın alınarak kentteki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması kararı verildi. Büyükşehir, üreticinin satamadığı 300 ton kavun ve karpuzu yurttaşlara dağıtmaya başladı.


Kavun ve karpuzlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nce sosyal yardım takip sisteminde kayıtlı olan, sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaçlı olduğu belirlenen yaklaşık 18 bin vatandaşa dağıtılıyor.



Tarlada kalan 300 ton kavun vatandaşa dağıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, İmam Hatipli gençlere konuştu Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler; Kayseri’nin en başarılı liselerinden birisi olan Erciyes Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilgelik Atölyesi’nde ’21.Yüzyılda Genç Olmak’ konulu konferans vererek, 28 Şubat döneminde yaşanan sıkıntıları anlattı. Erciyes Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Bilgelik Atölyesi misafiri olarak katılan Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler; ’21. Yüzyılda Genç Olmak’ konulu söyleşide konuştu. 28 Şubat döneminde başörtülü olarak yaşadığı sıkıntıları, gazetecilik mesleğinde yaşadığı sorunları anlatan Milletvekili Böhürler, vesayet sisteminin o dönemde gençler arasında oluşturduğu sıkıntılardan bahsetti. Milletvekili Ayşe Böhürler, gençlerin rol model olarak kendilerine örnek alacakları şahsiyetleri çok dikkatli belirlemeleri, milletin değerlerine,kültürüne ve milli değerlere sahip çıkmaları gerekliliğinden de bahsetti. İmam Hatip Liseli gençlerin ilgiyle izlediği konferansta Milletvekili Böhürler, 21. yüzyıl gençlerinin zamanı iyi okumaları, teknolojik okur yazarlık düzeylerini geliştirmeleri gerektiği üzerinde durdu. Gençlerin geçmişte yaşanan sorunları unutmamaları, o sorunlardan dersler çıkarmaları gerektiğini hatırlatan Böhürler; geleceğin, sağlam geçmiş bilgisi ve kaliteli eğitimden geçtiğini vurgulayarak dil bilmenin, harita okumanın, dünya olaylarını takip etmenin gençler için çok önemli olduğunu, ülkeyi ileri taşıyacak olan gençlerin bu sorunluluklarını unutmamaları gerektiğini hatırlattı.
İstanbul Gaziosmanpaşa’da 16 yıllık kiracısını ‘kira ücreti’ tartışmasında öldüren sanığa 15 yıl 10 ay hapis cezası Gaziosmanpaşa’da 16 yıllık kiracısını ‘kira ücreti’ konusunda tartıştıkları sırada en az 7 el ateş ederek ölümüne neden olan sanık 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gaziosmanpaşa’da 18 Temmuz 2023’de 16 yıllık kiracısı Hüseyin Asar’ı kira ücreti ve dairenin tahliyesi konusunda tartıştıkları sırada en az 7 el ateş ederek ölümüne neden olan sanık Ertuğrul Öztunç’un yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 39.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ertuğrul Öztunç ve avukatı hazır bulundu. "Aile gibiydik, böyle tatsız bir olayın gerçekleşmiş olması nedeniyle pişmanım’’ Alınan savunmaların ardından son sözü sorulan sanık Öztunç, ‘’Biz bir aile gibiydik, böyle tatsız bir olayın gerçekleşmiş olması nedeniyle pişmanım. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Keşke mağduriyetimi koruyabilseydim’’ ifadelerini kullandı. 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ertuğrul Öztunç’u haksız tahrik altında ‘kasten öldürme’ suçundan 14 yıl 2 ay hapis, ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Toplamda 15 yıl 10 ay hapis cezası alan sanığın tutukluluk halinin de devamına hükmedildi. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, vefat eden Hüseyin Asar (43) ile şüpheli Ertuğrul Öztunç’un (37) aynı apartmanda yaşadıkları ve Asar’ın, şüpheli Öztunç’un 16 yıllık kiracısı olduğu aktarıldı.Tarafların arasında kira ücreti ve dairenin tahliye edilmesi konusunda zaman zaman tartışma yaşandığının belirtildiği iddianamede, olay günü de bu sebepten tartıştıkları, tartışma sırasında şüpheli Öztunç’un üzerindeki ruhsatsız silahla en az 7 el olmak üzere Asar’a ateş ederek olay yerinden kaçtığı, Asar’ın ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Ertuğrul Öztunç’un ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis, ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.