ASAYİŞ - 24 Ekim 2024 Perşembe 09:11

İzmir’de yangın anında korkutan patlama kamerada

A
A
A

İzmir’in Buca ilçesinde bir evde çıkan yangında tüp patlaması meydana geldi. O anlar bir cep telefonu kamerası tarafından kaydedilirken, patlama sonrası vatandaşların korkuyla kaçması da görüntülerde yer aldı.

Yangın gece saatlerinde ilçeye bağlı Kaynaklar Mahallesi 2114 sokakta bulunan bir müstakil evde çıktı. Alevleri ve dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bu esnada vatandaşlar yangını izlerken bu esnada yanan evde bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte alevler metrelerce yükselirken vatandaşlar büyük panik yaşadı.

O anlar kamerada

Tüpten kaynaklandığı düşünülen patlama anı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntüde patlama sesini duyan vatandaşların korkuyla kaçtığı ve alevlerin metrelerce yükseldiği anlar yer aldı.

İtfaiye müdahalesiyle söndürüldü

Patlamanın hemen ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken jandarma da bölgedeki güvenliği sağlamak için önlem aldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Evde maddi hasarın meydana geldiği ve yaralananın olmadığı yangının çıkış sebebini belirlemek için başlatılan inceleme sürüyor.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ’Türkiye Siber Vatan Programı’ Ankara’da başlıyor Ankara’da Ankara Kalkınma Ajansı ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle “Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği” kapsamında öğrencilere eğitim verilecek. Başarılı olarak yüz yüze eğitim almaya hak kazanan 40 öğrenci, siber güvenliğin alt temalarında daha derin ve teknik eğitim alacak. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla 2019 yılında Siber Vatan Programı başlatılmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ulusal hale getirilen programın Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı’na dönüştürülerek, ülke sathına yayılması sağlandı. Programla Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması için üniversite öğrencilerinin farkındalıklarını artırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek, eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek hedefleniyor. Ankara’da programa başvurular 10 Kasım Pazar günü saat 23.59’a kadar yapılacak. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda başvurusu kabul edilen öğrenciler, Siber Vatan Hackviser Platformu’na yönlendirilecek. Kabul sürecinin ardından öğrencilerin 15 günlük süre içerisinde çevrimiçi olarak platformdaki eğitim ve görevleri (linux, network eğitimi) tamamlamaları gerekiyor. Hackviser Platformu üzerinden görevleri eksiksiz tamamlayan öğrenciler sınava tabi tutulacak ve içlerinden başarılı olan 40 öğrenci yüz yüze eğitim almaya hak kazanacak. Öğrenciler, Gazi Üniversitesi’nde her biri 5’er gün süreceak olan CEH (beyaz şapkalı hacker) eğitimi, web güvenliği eğitimi ve tersine mühendislik eğitimi olmak üzere üç eğitime katılacak. Siber Vatan Programı’na dâhil olarak teknik eğitimlere ve uygulamalara katılan öğrenciler, siber güvenliğin alt temalarında daha derin ve teknik eğitimler için oluşturulan takımlara yönlendirilecek. Siber Vatan Bootcamp etkinliğinde 10 gün derin ve teknik eğitimler, görev ve uygulamalar, tersine mühendislik çalışmaları, senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalar yapılacak. Türkiye Siber Vatan Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.sibervatan.org/ adresinden ulaşılabilecek.
İzmir Göztepe’nin iç saha karnesi dikkat çekiyor Göztepe, Trendyol Süper Lig’de oynadığı 4 iç saha maçında 3 galibiyet alırken sadece 1 beraberlik aldı. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, bu sezon iç sahada sergilediği performansla dikkat çekiyor. Taraftarının önünde şu ana kadar 4 maça çıkan sarı-kırmızılılar, yenilgi yüzü görmezken 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Göztepe, Bodrum FK’yı 2-0, Kayserispor’u 3-0 ve Sivasspor’u da 3-2’lik skorla geçmeyi başardı. Bu süreçte sadece 4 gol yiyen İzmir ekibi, 2 maçta ise kalesini gole kapattı. Sarı-kırmızılılar, 26 Ekim Cumartesi günü oynayacağı Trabzonspor maçında da rakibini mağlup ederek hem taraftarının önündeki yenilmezlik serisini devam ettirmeyi hem de Gürsel Aksel Stadyumu’nda üst üste 4. galibiyetini almayı hedefliyor. İç sahada sadece bir kez geriye düştü Bu sezon Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynadığı maçlarda şu ana kadar sadece Fenerbahçe maçında 2-0 geriye düşen sarı-kırmızılılar, ikinci devre maçı 2-2’ye getirerek müsabakadan 1 puan almayı başardı. İzmir ekibi, diğer kazandığı maçlar olan Bodrum FK, Kayserispor ve Sivasspor karşılaşmalarında ise geriye düşmedi ve bu üç karşılaşmanın ilk yarılarını 2-0 önde tamamladı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu 3 maçta da 3 puan almayı bildi. Öte yandan Göztepe, evinde topladığı 10 puanla Galatasaray (13) ve Beşiktaş’tan (12) sonra Eyüpspor (10) ile birlikte bu alanda ligin en başarılı takımı konumunda bulunuyor. Romulo, iç sahadaki 3 maçta gol attı Göztepe’nin Brezilyalı forveti Romulo, bu sezon şu ana kadar 4 gole imza atarken bu gollerin 3’ünü Gürsel Aksel Stadyumu’nda atmayı başardı. Romulo’nun, 26 Ekim Cumartesi günü oynanacak Trabzonspor maçında da en tehlikeli isim olması bekleniyor. 22 yaşındaki oyuncu, tüm maçlara 11’de başlayıp 4 gol, 1 asistlik katkı verdi.
Kocaeli Minikler trafik kurallarını öğreniyor Kocaeli’de hizmet veren ve çocuklara gerçek trafik ortamını sunan Trafik Eğitim Parkı’nda yeni dönem eğitimleri başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimler devam ediyor. 2022 yılında hizmete açılan park, Marmara bölgesinin en büyük Trafik Eğitim Parkı olma özelliğini taşıyor. Kamu kurumlarının eğitim ihtiyaçlarına cevap veren parkta 2024-2025 eğitim öğretim döneminde 7 bin 500 öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor. Çocuklara gerçek trafik ortamını sunan Trafik Eğitim Parkı’nda levhalar, trafik ışıkları, yol çizgileri ve trafiğe dair birçok donanım bulunuyor. 2022 yılından bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda 18 bin 138 öğrenciye eğitim verildi. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde ise 7 bin 500 öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor. Teorik Eğitim ve Parkur Eğitimi olarak 2 farklı eğitim alan öğrenciler, eğitim sonunda sertifika alarak trafik gönüllüsü olmaya hak kazanıyor. Eğitimler Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli eğitmen personeller tarafından veriliyor. Trafik Eğitim Parkı’nda Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı doğrultusunda ilkokul 4. sınıflara eğitim veriliyor. Eğitimlerde trafikte uyulması gereken kurallar öncelikli olarak öğretiliyor. Emniyet kemeri kullanımı, yaya önceliği, toplu taşıma kullanımı, trafik işaretleri ve anlamları, takip mesafesi, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın tehlikesi, yaya geçidi ve trafik lambalarının önemi gibi konular işleniyor. Teorik eğitimin ardından pratik eğitime geçiliyor. Çocuklar teorik eğitimlerde öğrendikleri bilgileri trafik pistinde uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor. Eğitim sonunda katılımcı sertifikası alan çocuklara ikramlıklar, şapka ve kırmızı düdük hediye ediliyor.