ASAYİŞ - 10 Eylül 2024 Salı 17:42

İzmir’de uyuşturucu operasyonları: 100 şüpheliye işlem

A
A
A
İzmir’de uyuşturucu operasyonları: 100 şüpheliye işlem

İzmir’in Çeşme ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen 56 uyuşturucu operasyonunda 100 şüpheliye işlem yapıldı.


Çeşme Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, yaz döneminde ilçede torbacı olarak adlandırılan sokak satıcılarına yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdi. İlçe genelinde gerçekleştirilen 56 ayrı operasyonda 100 şüpheliye işlem yapıldı.


Operasyonlar sonucunda, 27 şüpheli tutuklanırken, 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Satışa hazır hale getirilen çeşitli uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen yüklü miktarda para da ele geçirildi.


Polis ekiplerinin uyuşturucuya karşı mücadelesi ve sokak satıcılarına yönelik operasyonların ise süreceği bildirildi.



İzmir’de uyuşturucu operasyonları: 100 şüpheliye işlem

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ortaokul öğrencilerinden TEKNOFEST’te birincilik Gökkuşağı Koleji, 2024 TEKNOFEST İnsanlık Yararı için Teknoloji Yarışması’nda başarıya imza attı. Öğrenciler, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın Afet Yönetimi Kategorisi’nde birinci oldu. Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan ve 788 bin 161 takım ve 1 miilyon630 bin yarışmacının katıldığı TEKNOFEST, yenilikçi projelerin ve genç yeteneklerin sergilendiği, teknoloji ve mühendislik alanında önemli bir platform. Bu yıl Afet Yönetimi Kategorisi’nde ortaokul öğrencileri arasında gerçekleşen kıyasıya rekabette; Gökkuşağı Koleji öğrencileri Fahri Demir Şentürk, Yusuf Ömer Demir ve Dora Doğan, öğretmenleri Yusuf Sezikli’nin koordinatörlüğünde birinci oldu. Proje, yapıların deprem direncini artırıp uzun ömürlülüğünü sağlamakla kalmayıp, hem yeni inşa edilen hem de mevcut binalarda uygulanabilir çözümler sunmasıyla öne çıktı. 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek ödül töreninde başarılarını kutlayacak öğrenciler Fahri Demir Şentürk, Dora Doğan ve Yusuf Ömer Demir; inovasyon ve mühendislik alanındaki yeteneklerini sergileyen etkileyici bir çalışma gerçekleştirerek “Depreme Karşı Beş Aşamalı Çözüm” projesiyle sanat, spor ve bilim alanlarındaki başarılarına bir yenisini ekledi. Kolejde haftada iki saat CAP programı çerçevesinde yapılan çalışmalarda öğrenciler, beyin fırtınası yaparak yeni fikirler ve projeler geliştirdiğini belirten Takım Koordinatörü Yusuf Sezikli, “Kinect ile kontrol edilen akıllı tahta, sınıf içi yapay zekâlı robotlar ve Python ile C# programlama diliyle geliştirdiğimiz projelerimiz devam ediyor. Projemizin geliştirilmesi, uzmanlarla yapılan görüşmeler ve üniversitelerdeki testlerle yaklaşık altı ay sürdü. Öğrencilerimizin projeleri, milli ve yerli özellikler taşıyarak depreme karşı ilk defa inşaatlarda kullanılacak esnek ve dayanıklı D40 malzemesi ile özel karışımlı beton üretimi noktasında önemli bir fark oluşturmayı amaçlıyor” dedi.
Samsun Bu çamurda şifa var: Binlerce hastaya çare oldu Kamu hastanelerinde uygulanan tıbbi çamur tedavisi, kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarına çare oluyor. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Peloidoterapi (Tıbbi Çamur) Ünitesi’nde kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları bulunan hastalar tıbbi çamur ile tedavi ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) karşıladığı, organik ve inorganik açıdan zengin olan tıbbi çamur ile şu ana kadar 3 bin 500 hasta şifa buldu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Polikliniği’nden randevu alan hastalar ilk olarak doktor muayenesinden geçiyor. Doktor tarafından tıbbi çamur tedavisine uygun görülen hastalara ortalama 40 ile 46 derece ısıtılmış, organik ve inorganik açıdan zengin tıbbi çamur sürülüyor. 20 ile 30 dakika süren uygulama sonrası, hastalar 10 ile 15 seans arası bu tedaviyi görüyor. "SGK karşılıyor" Tıbbi çamur ile ilgili bilgi veren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı Dr. Nur Gökçe Aydın, "Tıbbi çamur; dejeneratif eklem hastalıkları (kireçlenme), lomber diskopati (bel fıtığı) servikal diskopati (boyun fıtığı), fibromiyalji, bazı inflamatuar romatizmal hastalıklarda tendinit, bursit, karpal tünel sendromu, kronik bölgesel ağrılar gibi birçok kas eklem rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. En sık bel, boyun ve diz bölgelerine uygulama yapıyoruz. Bu tedaviyi almak için hastalarımızın Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Polikliniği’ne randevu alarak muayene olmaları gerekmektedir. Tedavi için uygun olan hastalara tedavi kartı hazırlanır ve randevu verilir. Randevu gününde gelen hastalara raporunu çıkarıp tedaviye başlıyoruz ve SGK bu tedaviyi karşılıyor” dedi. 10-15 seans Tedavide Afyon Sandıklı bölgesinden getirilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış, organik ve inorganik açıdan zengin çamuru kullandıklarını anlatan Dr. Nur Gökçe Aydın, "Bu çamurun içeriğinde humik asit, humin, lignin, hemiselüloz gibi maddeler bulunmaktadır. Biz bu tıbbi çamuru ısıtarak ortalama 40-46 dereceye getirdikten sonra sıcak olarak bölgesel uygulama yapıyoruz. Uygulama yaklaşık 20 dakika sürüyor ve hastalara 10 veya 15 seans olarak veriyoruz. Peloid tedavisi ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda hastalarda ağrıda azalma, fiziksel fonksiyonlarda düzelme, yaşam kalitesinde artma, ağrı kesici ilaç kullanım miktarında azalma olduğu gösterilmiştir. Tedavi ünitemizde dört sedyemiz bulunmakta ve günlük 36 hastaya tedavi uygulayabiliyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde romatizmal hastalıklar, kas ve eklem rahatsızlıkları sık görülmektedir. Bu sebeple çamur ünitemiz bölge halkı tarafından açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görmektedir" diye konuştu. Farklı sorunlarla hastaneye gelerek çamur tedavisi alan hastalar ise kireçlenme, kol ve bacaklarındaki ağrıların çamur tedavisi ile geçtiğini ifade ederek, kamu hastanesinde böyle bir imkanın sunulmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.
Bursa “Gürsu Maharetli Eller Çarşısı” üreten kadınları buluşturuyor Gürsulu ev hanımları, aldıkları eğitimler ve el becerileriyle oluşturdukları ürünleri, Gürsu Belediyesi Maharetli Eller Çarşısı’nda satışa sunuyor. Gürsu Belediyesi, kadınların ekonomik üretime katılmaları yönünde gerçekleştirdiği eğitim programları ve kursların yanında, ev hanımlarına özel oluşturduğu Maharetli Eller Çarşısı ile de kadınlara ürettiklerini satışa sunma imkanı sağlıyor. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsulu kadınların ekonomi alanında var olarak üretime katma değer sağlamaları amacıyla birçok eğitim ve mentörlük hizmeti sunuyoruz. Bu hizmetlerimizden faydalanan ev hanımlarının da ürünlerini Maharetli Eller Çarşımız’da satışa sunmaları hedefimize ulaştığımızı gösteriyor. E-ticaret, girişimcilik, proje üretme, kişisel gelişim ve daha birçok alanda gerçekleştirdiğimiz kurslar, seminerler ve eğitim programlarıyla Gürsulu kadınların ekonomide biz de varız demesine vesile olduk. Kadınların emeklerinin meyvelerini ortaya koydukları, el yapımı özel ürünlerin satıldığı Maharetli Eller Çarşımız’da alışveriş yapmaya tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi. Her Cuma kent parkta El yapımı çeyizlik ürünler, çantalar, çiniler, kıyafetler, takılar, yöresel tatlar, el yapımı tablolar ve resimler, hediyelik ürünler v.b. birçok el yapımı ürünlerin satışa sunulduğu Maharetli Eller Çarşısı, el emeğinin değerini bilen herkesi kadınlara destek olmaya bekliyor. 11 haftadır, her hafta Cuma günleri, Gürsu Kent Park’ta açık olan ve 48 stand bulunan Maharetli Eller Çarşısı, düzenlenen müzik serenatları, çocuk etkinlikleri ve çeşitli programlarla misafirlerini ağırlıyor.