EĞİTİM - 05 Ekim 2024 Cumartesi 09:56

İzmir’de 48 yıllık öğretmene duygusal veda

A
A
A
İzmir’de 48 yıllık öğretmene duygusal veda

İzmir’de Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Halil Baykara, 48 yıllık meslek hayatına son 10 yıldır görev yaptığı Çiğli Fen Lisesinde öğrenci ve okul yönetiminin sürpriz töreniyle veda etti. Emekli öğretmen, meslektaşları ve öğrencileriyle tek tek vedalaşırken duygu dolu anlar yaşadı.



İlk görev yeri Sivas’ın ardından İzmir’de de çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapan Halil Baykara (65), geçen günlerde emekli oldu. Evli ve 2 çocuk babası Baykara, son 10 yıldır görev yaptığı Çiğli Fen Lisesi’nde okul yönetimi, öğretmen ve öğrenciler tarafından düzenlenen sürpriz uğurlamayla meslek hayatına veda etti. Uğurlamada öğrencilerden yoğun alkış alan Halil öğretmen, duygusal anlar yaşadı. Öğrenciler, ‘Halil Hoca’ tezahüratları yaparken, okul müdürü İbrahim Akkoyun tarafından Baykara’ya okul adına çiçek takdim edildi.


“Bütün öğretmen arkadaşlarıma böyle veda nasip olsun”


Öğrencilerin alkışları eşliğinde merdivenden aşağı inerken çok gururlandığını ifade eden Halil Baykara, “Büyük mutluluk verici bir şey. Habersizdim, o gün okula gittim ve son dersten sonra çocuklarla vedalaşmayı düşünüyordum. Çocuklar ‘zil çaldı’ deyince dışarıya çıktık. Öğretmenler, öğrenciler herkes koridorda toplanmıştı. Çok şaşırdım. Güzel bir andı, çok mutlu oldum. Beni güzel bir uğurlamayla gönderdiler. Bütün öğretmen arkadaşlarıma böyle veda nasip olsun. Güzel bir yolculuktu” dedi.


“Çocukları özleyeceğim”


Emekli olmaya alışacağını söyleyen Baykara, öğretmenlikten ayrılmanın çok kolay bir şey olmadığını ve çocukları özleyeceğini kaydetti.


(MP-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Limak Filarmoni Orkestrası başkentlilerle buluştu Limak Filarmoni Orkestrası, Türk halk müziğinin zengin repertuvarını senfonik düzenlemelerle başkent izleyicisiyle buluşturdu. Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde dün akşam gerçekleşen ’Murat Karahan ile Anadolu’nun Eşsiz Hazineleri’ konserinde binlerce izleyici, Anadolu’nun farklı yörelerinden seçilmiş türküleri dinledi. Konserden elde edilen gelir, Türkiye’nin Mühendis Kızları programı kapsamında kadın mühendislik öğrencilerinin eğitiminde kullanılacak. Limak Vakfı tarafından sanata destek amacıyla kurulan Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu’nun eşsiz türkülerini senfonik yorumla Ankara için çaldı. Her bölgeden seçilmiş eserlerden oluşan konserde Limak Filarmoni Orkestrası Sanat Yönetmeni ünlü tenor Murat Karahan solist olarak sahne alırken, orkestrayı dünyanın prestijli opera evlerinde orkestra şefi olarak görev alan İbrahim Yazıcı yönetti. Anadolu’nun kültürel derinliğini yansıtan ve halk müziğinin nadide örneklerinin yer aldığı konseri, 3 binin üzerinde seyircinin yanı sıra iş, bürokrasi, sanat ve medya dünyasından pek çok davetli izledi. Anadolu’nun kültür mirasına senfonik dokunuş Anadolu’nun zengin kültürel mirasını müzikseverlerle buluşturmayı amaçlayan konserde; Doğu Anadolu’dan Ege’ye, Karadeniz’den İç Anadolu’ya Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinin sembolleşmiş türküleri sanatseverlerle buluştu. Aşık Veysel, Neşet Ertaş gibi halk ozanlarının miras bıraktığı eserleri yeni bir yorumla binlerce izleyiciyle buluşturan Limak Filarmoni Orkestrası ve Murat Karahan, Uzun İnce Bir Yoldayım, Evlerinin Önü Mersin, Bahçada Yeşil Çınar, Neredesin Sen, Çayelinden Öteye gibi türkülerle, izleyicilerden alkış aldı. Halk müziği eserlerinin modern orkestrasyon eşliğinde senfonik tarzda yorumlandığı konserin tüm geliri mühendislik alanında kariyer yapmayı hedefleyen genç kadınlara burs, mentorluk ve eğitim destekleri sağlayan Türkiye’nin Mühendis Kızları programına aktarılacak.
Elazığ Elazığspor’dan SMS Kampanyası Nesine 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Çimentaş Elazığspor tarafından, “Haydi Elazığ bu sene bizim senemiz” sloganıyla SMS kampanyası başlatıldı. 31 maçlık yenilmezlik serisiyle yoluna doludizgin devam eden ve bu sezon Nesine 2. Lig Kırmızı Grupta 5 maçta 4 galibiyet elde ederek topladığı 13 puanla 3. sırada bulunan Elazığspor Kulübünde hafta sonu oynanacak olan Menemen FK mücadelesi öncesinde SMS kampanyası başlatıldı. Bu sezon şampiyonluk ipini göğüslemeyi hedefleyen Elazığspor Kulübü tarafından, “Haydi Elazığ bu sene bizim senemiz” sloganıyla başlatılan SMS kampanyası kapsamında taraftarlar, BAGIS yazarak bütün operatörlerden 2367’ye mesaj atabilecek ve bordo-beyazlı kulübe her SMS başı 100 lira bağışta bulunabilecek. Ünlü oyuncu Abdullah Şekeroğlu taraftarlarla buluşacak 6 Ekim Pazar günü Elazığ Atatürk Stadyumunda oynanacak olan Çimentaş Elazığspor-Menemen FK mücadelesi öncesinde ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Abdullah Şekeroğlu, taraftarlarla buluşacak. Mücadele öncesinde stadyumda tribünlere seslenecek olan Abdullah Şekeroğlu, SMS kampanyasına destek isteyecek. Öte yandan stadyumda SMS kampanyasının güncel rakamları skorboard’dan anlık olarak paylaşılacak. Elazığspor Kulübünden destek çağrısı yapıldı SMS kampanyası ile ilgili Elazığspor Kulübünden yapılan açıklamada, “Saygıdeğer Elazığspor camiası, 31 maçlık yenilmezlik serisiyle türüne futbol dünyasında türüne ender rastlanan 31 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan kulübümüze gelir sağlamak amacı ile ‘Haydi Elazığ bu sene bizim senemiz’ sloganıyla SMS kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Bordo-beyazlı temsilcimiz Elazığspor’a gönül vermiş bütün dinamikleri, il dışında yaşayan Elazığlıları, iş adamlarımızı, taraftarlarımızı, bütün hemşehrilerimizi SMS kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Bir SMS ücreti 100 lira olarak belirlenmiştir. Taraftarlarımız, SMS kampanyasına katılabilmek için telefonlarının mesaj bölümüne boşluk bırakıp BAGIS yazarak 2367’ye göndermeleri yeterli olacaktır. Kulübümüze destek olabilmek için bir kişi, çok sayıda mesaj gönderebilecektir. Kulübümüze destek olacak siz vefakâr taraftarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz” denildi.
Muğla Yalçın İnan parkına yeni düzenleme Covid-19 salgını döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının isimlerini ölümsüzleştirmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde yapılan Sağlık Emekçileri Heykelinin de içerisinde bulunduğu Yalçın İnan Parkı çevre ve geçiş yolu düzenlemesiyle yenileniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi 3 bin 140 metrekare alanda yenileme çalışmaları başlattı. Covid-19 salgınında fedakarca çalışan ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının hatırasını yaşatmak için yapılan Sağlık Emekçileri Heykelinin de içinde bulunduğu alandaki yeni proje ile 3 bin 140 metrekare alanın 1500 metrekaresi meydan ve yürüme alanı olurken 1640 metrekaresi de yeşil alan olarak kullanılmaya devam edecek. Ayrıca Sağlıkçılar Heykelinin sağına ve soluna unutulmaz doktor ve sağlıkçıların 8 heykeli yapılacak. İl merkezinde önemli bir konumda bulunan, günlük yaşamda yoğun kullanılan duraklara da yakın olması nedeni ile uğrak bir yer olan alan yenilenen yüzü ile kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacak. Alanın ‘Canlı bir kent’ unsuruna dönüştürülmesi için sosyo-kültürel ve görsel kimliği yeniden yorumlandı ve proje hazırlandı. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kentin kültürel dokusunu koruyan çalışmalara devam ettiklerini, yapılacak düzenlemenin amacının Covid-19 sırasında hayatını kaybeden sağlıkçıların heykellerini de bu bölgeye kazandırmak olduğunu belirtti. Geçiş güzergahı olan bölgeyi yeni bir anlayışla kente kazandırmak istediklerini söyleyen Başkan Aras, her yaştan insan için yeni, keyifli, aynı zamanda geçmişi yaşatan anlamlı bir mekanı kent kültürüne dahil edeceklerini belirtti.
Bursa Büyükşehir personelinden sahil temizliği Bursa Büyükşehir Belediyesi personeli, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla Gemlik ilçesindeki Kumsaz Plajı’nda sahil temizliği yaptı. Bursa’nın daha yaşanabilir kent olması amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların çevre temizliği konusunda duyarlı olması için örnek bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü tarafından Gemlik Kumsaz Plajı’nda düzenlenen etkinlikte, belediye personeli ellerine çöp poşetlerini alarak sahildeki atıkları topladı. Belediye personelinin takdir toplayan çalışmasına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Hakan Tanrıöver de eşlik etti. Sahil temizliğinin ardından Mehmet Emin Direkçi, vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Yaz sezonunun bitmesiyle sahilleri tekrar elden geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, toplumda temiz çevre hassasiyetini arttırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi personeliyle birlikte sahil temizliği yaptıklarını belirtti. Etkinliğe bölge halkının da ilgi göstererek temizliğe katıldığını ifade eden Mehmet Emin Direkçi, “Yaz sezonunun bitmesiyle sahil bölgesini en ince detayına kadar tekrar elden geçiriyoruz. Eksik ve aksaklıkları gideriyoruz. Daha temiz çevre için belediye personelimizle birlikte de Kumsaz Plajı’nda temizlik yaptık. Daha sonra halkımızla buluşarak görüş ve düşüncelerini dinledik. Bursa aslında bir deniz kentidir. Sahillerimizi daha kullanılır hale getirmek istiyoruz. Turizme daha fazla katkısı olmasını arzuluyoruz. Mavi Bayrak sayısını da arttırmak için gerekli çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz. Bursa’yı hep birlikte güzelleştireceğiz” dedi.
Bartın 530 bin TL’lik vurguna polis darbesi Kendisini hakim, savcı ve polis olarak tanıtan şahısların Bartın’da yaşlı bir kadını dolandırarak, toplamda 530 bin TL değerinde para ve ziynet eşyasını alması üzerine polis harekete geçti. Yaklaşık 2 haftada 1013 kamera görüntüsü izleyen polis, her adımlarını planlayan 5 kişilik dolandırıcılık çetesini çökertti Bartın’da yaklaşık 2 hafta önce meydana gelen olan olayda Hendekyanı Mahallesi’nde ismi açıklanmayan bir kadın, kendisini savcı ve polis gibi tanıtan kişiler tarafından dolandırıldı. Telefonla aranan ve ismi terör örgütü üyelerinin yer aldığı bir soruşturma karıştığı ileri sürülen kadın, kişilerin yakalanabilmesi için 70 bin TL, 50 Euro, 21 adet çeyrek altın ve 2 adet altın bileziğin yer aldığı çantayı kapısına gelen kişiye verdi. Yaklaşık 530 bin TL değerindeki çantayı dolandırıcılara kaptırdığını anlayan kadının ihbarı üzerine ise Bartın polisi harekete geçti. Resmi ve sivil polis ekipleri, kadının verdiği eşkali Bartın’ın her yerinde aramaya başladı. Şahsa ulaşamayan ekipler bu kez ise şahsın tam eşkalini belirlemek için olay yerinde ve çevresindeki güvenlik kameralarını mercek altına aldı 1013 kamera izlendi Ekipler, dolandırıcı şahsın yaşlı kadından ziynet eşyası ile dolu çantasını aldığı anlara ait görüntüyü izlemesinin ardından sıkı bir takibe başladı. Yaklaşık iki hafta gibi bir süre içerisinde 1013 kamera görüntüsü izleyen ekipler, şahsın İstanbul’dan Bartın’a geldiğini tesit etti. Olay öncesi ve sonrasındaki tüm kameraları titizlikle inceleyen ekipler, 5 kişilik çeteyi adım adım takip etmeyi başardı. Otobüs ile geldi, kılık değiştirdi Şahsın otobüs ile geldiği Bartın’da öncelikle kılık, kıyafetini değiştirdiğini belirledi. Tişört, gözlük ve şapka alan şahsın, hemen ardından ise diğer şebeke üyelerinin telefonla oyaladığı mağdur kadının evinin yolunu tuttuğunu belirlendi. Olayın ardından ise Bartın’dan ticari taksi ile Zonguldak’a kaçan şahıs, buradan da bindiği başka bir ticari taksi ile İstanbul’a gitti. M.O’nun toplamda 4 kişiyle daha temas ettiğini tespit eden ekipler, çete üyelerinin Bartın’dan, Zonguldak, İstanbul ve Şanlıurfa’ya uzanan tüm trafiğini kıskaca aldı. Tüm yöntemleri deşifre edildi Ekipler izlediği toplam 1013 kamera görüntülerinde şüphelileri adım adım takip ederken, çetenin kullandığı yöntemleri de birer birer deşifre edildi. Her adımı planlanan dolandırıcılık olayında zanlıların sık sık kılık, kıyafet değiştirdiği tespit edilirken, şüphelilerin iz bırakmamak için kredi kartı yada banka hesabı yerine nakit para kullandığı, yakalanmamak için sık sık araç değiştirdiği ve şüpheleri üzerlerine çekmemek için ise şehirler arası yolculuklarda, ticari taksi, uçak ve otobüs ile yaptıkları da belirlendi. Gözaltına alınan 5 kişiden 2’si tutuklandı Ekipler, tüm zorluklara rağmen yürüttükleri çok sıkı bir çalışma ile ekipleri kıskıvrak yakaladı. Harekete geçen ekipler İstanbul ve Şanlıurfa’da yapılan eş zamanlı operasyonlarla toplam 5 kişi gözaltına alındı. Bartın’a getirilen şahıslar ifade ve işlemlerinin ardından adli makamlara çıkartıldı. Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan çantayı Bartın’dan İstanbul’a götüren M.O., ve çantayı İstanbul’da teslim alarak Şanlıurfa’ya götüren H.A tutuklanırken diğer 3 kişi ise denetimi serbestlik kararı ile serbest bırakıldı.