GÜNDEM - 11 Haziran 2024 Salı 10:16

İzmir Şehir Hastanesi, 8 ayda 2 milyondan fazla hastaya hizmet verdi

A
A
A

 İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 2 bin 60 yatak kapasitesiyle 8 ay önce hizmet vermeye başlayan İzmir Şehir Hastanesi, açıldığı günden bu tarafa 2 milyondan fazla hastaya tedavi hizmeti verdi.

Günde yaklaşık 14 bin hastanın hizmet aldığı, 400 ameliyatın yapıldığı dev sağlık kompleksi, sadece İzmir'in değil Ege Bölgesi'nin yükünü çekiyor.
İzmir ve Ege Bölgesi'nin en büyük sağlık kompleksi olan, tam 628 bin metrekare kapalı alana sahip İzmir Şehir Hastanesi, açıldığı 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren milyonlarca kişiye şifa dağıttı.
2 bin 60 yatak kapasiteli dev sağlık kompleksinde, 8 ayda 2 milyondan fazla hastaya tedavi hizmeti verilirken, hastanede 40 bin hastada yatarak tedavi edilerek taburcu edildi. İzmir Şehir Hastanesinin bu rakamları, hastanenin büyüklüğünü de ortaya koydu.

İzmir Şehir Hastanesi, 8 ayda 2 milyondan fazla hastaya hizmet verdi

Günde 400 ameliyat yapılıyor, 40 bin ameliyat yapıldı

İzmir Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gökalp, hastanenin 8 ayı geride bıraktığını söyledi. Prof. Dr. Orhan Gökalp, hastanede günde 400 ameliyatın yapıldığını ifade ederek, tüm birimlerin aktif olarak çalıştığını anlattı.
Gökalp, “Hastanemiz, açıldığı günden bu tarafa 2 milyondan fazla hastaya ayaktan tedavi hizmeti verdi. Bunun yaklaşık 250 bin tanesi acil tedavi niteliğindeydi. 40 bin tane hastamızda, hastanemize yatarak tedavi olup, şifayla taburcu edilmiştir. 2 bin 60 yatak kapasiteli hastanemizde, tüm yataklar şuanda aktif olarak hizmet veriyor. Bu yatakların 400'e yakını üçüncü basamak; yani oldukça donanımlı yoğun bakım yatağıdır ve yoğun bakım yataklarımızda tamamen dolu bir şekilde çalışmaktadır. Hastanemizde günde yaklaşık 400 tane ameliyat yapılıyor. Açıldığımız günden beri toplamda 40 bin civarında hastamızı ameliyat ettik” dedi.

İzmir Şehir Hastanesi, 8 ayda 2 milyondan fazla hastaya hizmet verdi

Hastalar geri çevrilmiyor: Günde 14 bin hasta muayene ediliyor

Günde 14 bin hastanın ayaktan tedavi edildiğini dile getiren Prof. Dr. Orhan Gökalp, bunların 11 bin tanesinin randevulu hasta olduğunu söyledi. Olabildiğince hastaların geri çevrilmediğini aktaran Orhan Gökalp, “Bu hastanenin tüm özellikli birimleri, Ege Bölgesi'ndeki her hastanede teker teker olan birimler. Şöyle örnek verebiliriz; bazı hastanelerimizde böbrek nakli yapılıyordur, başka bir hastanemizde karaciğer nakli yapılıyordur, bir hastanemizde radyasyon onkolojisi tedavisi verilirken, bu hastane Ege Bölgesi'nde tek olma özelliği taşıyor ve bütün hizmetleri verebilmektedir. Bunun için gerekli insan kaynağına ve tıbbi teçhizata sahibiz. En yakın zamanda nükleer tedavi başladıktan sonra, onkolojiyle ilgili dünya üzerinde yapılan tüm hizmetler bu hastanede yapılıyor hale gelecek” diye konuştu.

İzmir Şehir Hastanesi, 8 ayda 2 milyondan fazla hastaya hizmet verdi

"Personel sıkıntımız yok"

Hastanede personel sıkıntısının yaşanmadığının da altını çizen Prof. Dr. Orhan Gökalp, şöyle devam etti:

“Kamu tarafında yaklaşık 5 bin kişi, özel şirkette de bin 500 bin civarında çalışan var. Personel sıkıntımız yok. Şuanda hastanemizde yüzde 80'lerin üzerinde doluluk oranımız var. Özellikli birimler oldukça dolu. Onkolojiyle ilgili, organ nakli ile ilgili tüm yataklarımız dolu. Dönem dönem mevsimsel azalma olmakla birlikte, yüzde 80'nin üzerinde bir yataklarımızda doluluk mevcut. Özellikle organ nakli konusunda hastanemiz çok ileri seviyededir. Kalp nakli hariç tüm organ nakilleri tek bir merkezde, bir tek Ege Bölgesi'nde bizim hastanemizde yapılmaktadır. Çok yakın zamanda kalp nakline de başlayacağız. Bunun dışında duymayla ilgili bazı tetkikler sadece bizim hastanemizde yapılmaktadır. En önemli özelliği de bizim hastanemizin kanser tedavisinde çok ileri teknolojilere sahip olmasıdır. Bu anlamda gerçekten de Ege Bölgesi'nde tek hastane konumundayız.”

İzmir Şehir Hastanesi, 8 ayda 2 milyondan fazla hastaya hizmet verdi

İzmir Şehir Hastanesi; Kadın Hastalıkları ve Doğum Acil Servisi, çocuk ile erişkin acil, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Kemik İliği Merkezi, Organ Nakli Merkezi, İnme Merkezi, Uyku Merkezi, Hiperbarik ve Oksijen Tedavi Merkezi, Tüp Bebek Merkezi, Yanık Ünitesi, Diyaliz Merkezi, Sigara Bırakma Polikliniği gibi özellikli birimleri bünyesinde bulunduruyor.
Hastanede aynı zamanda; 337 poliklinik, 54 ameliyathane, 374 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağının yanında 973 tek kişilik 321 de çift kişilik oda bulunuyor. 

Hakan Gözalan - Sinan Yeniçeri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi: Yollar dereye döndü, ev ve iş yerlerini su bastı Çorum’da akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur nedeniyle yollar dereye döndü, araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Uzun süre etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu, Sürücüler, yollarda biriken sular nedeniyle zor anlar yaşadı. Osmancık Köprüsü civarında bulunan bölgede su birikintisi iş yerlerine kadar geldi. Çevre esnafı yağmur sularının ev ve iş yerlerine girmemesi için büyük çaba harcadı. Şaban Cirlan isimli esnaf “Her yağmur yağdığında dükkanlarımıza su girmemesi için ellerimizde çek pasla adeta nöbet tutuyor, yağmur sularını kendimiz temizliyoruz. Mazgallar tıkanıyor, sular dükkanlarımıza doluyor. Yetkililer bu bölgeye mutlaka çözüm bulmalılar” şeklinde konuştu. Uzun süren yağış nedeniyle kentte bir çok cadde ve sokak da yükselen sular araçların geçmesine izin vermedi, bir çok araçta yollarda mahsur kaldı. Polis ekipleri sel sularının fazla olduğu bölgelerde tedbir alarak araçları alternatif yollar yönlendirdiler. Belediye ekipleri de su baskını olan ev ve işyerleri için seferber oldular. Yoğun sağanak yağışın gece yarısından sonra durmasının ardından sel suları çekildi, kentte hayat normale döndü. Sağanak yağış ilçelerde de etkili oldu Çorum’da akşam saatlerinde aniden bastıran ve gece yarısına kadar devam eden şiddetli yağmur, ilçelerde de etkili oldu. Sağanak yağış Osmancık ilçesinde elektrik kesintisine neden oldu. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrasın da ilçede elektrikler kesildi. İlçenin tamamını etkileyen yaklaşık 40 dakikalık elektrik kesintisi YEPAŞ ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrasın tekrar sona erdi. Sağanak yağış kentin kuzeyinde bulunan Laçin, Dodurga, Oğuzlar, Osmancık ve Kargı ilçelerinde de etkili oldu.
Düzce Düzce Valiliği’nden Düzcespor-Bursaspor açıklaması Düzcespor-Bursaspor maçında çıkan olaylarla ilgili Düzce Valiliği’nden açıklama yayınlandı. Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig açılış maçında Düzcespor, evinde Bursaspor’u ağırladı. Mücadele Bursaspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona ererken, Bursaspor taraftarlarının çıkardığı olaylar ile ilgili Düzce Valiliği’nden açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada 450 kontenjan verilen Bursaspor taraftarlarının şehre daha kalabalık geldiği belirtilen açıklamada, “07.09.2024 günü saat 16.00’da oynanan Düzcespor - Bursaspor müsabakasına kulüplerimizin ortak talebi doğrultusunda il Spor Güvenlik Kurulu kararı ile stadyum kapasitesinin %10’u oranında (450) misafir takim seyircisi için yer ayrılması kararlaştırılarak kulüplere bildirilmiştir. Ev sahibi kulüp tarafından (450) bilet tahsis edilmesine karşın müsabakayı izlemek için (1200) Bursaspor taraftarı stadyuma gelmiştir. Stadyumun misafir takım trübününün fiziki kapasitesi olan (450) seyircinin maç saati öncesinde kontrolleri yapılarak müsabakaya girişleri sağlanmıştır. Biletsiz ya da aynı seri numarasi içeren fotoğraf kartına basılmış taklit biletle stadyuma girmeye çalışan taraftarlara misafir takım trübününün dolduğu, stadyuma alınamayacakları defaten iletilmiştir. Ancak dışarda bulunan bazı taraftarların dış güvenlik bariyerini aşarak stada girme teşebbüsünde bulunmalar üzerine yaşanan arbede sırasında istenmeyen bazı olaylar meydana geldiği gözlemlemiştir. Yaşanan olayların çok yönlü olarak incelenmesi için idari tahkikata başlanılmış olup zor kullanma yetkisini aştığı değerlendirilen (1) personel görevden uzaklaştırılmıştır” denildi.
Burdur Kontrolden çıkan otomobil, refüjü aşarak karşı şeritten gelen otomobilin üzerine düştü: 2 ölü, 3 yaralı Burdur-Fethiye Karayolu’nda kontrolden çıkarak takla atan otomobilin karşı şeritten gelen başka bir otomobilin üzerine düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı. Kaza saat 21.30 sıralarında Burdur-Fethiye Karayolu Kuruçay mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Burdur’dan Fethiye istikametine seyir halinde olan Mehmet Peşen (18) idaresindeki 15 ACL 809 plakalı Tofaş marka otomobil, Kuruçay köyü çıkışına geldiği esnada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Refüjü aşan otomobil, taklalar atarak karşı şeritten gelen Ali Ç.(33) idaresindeki 15 DF 105 plakalı Volkswagen otomobilin üzerine düştü. Kazada Tofaş sürücüsü Mehmet Peşen ve araçta yolcu olarak bulunan Emir Özer(20) araçtan fırlayarak ağır yaralanırken, diğer araç sürücüsü Ali Ç. ve eşi Fatma Ç.(31) ve çocukları Duru Ç.(7) yaralandı. O esnada yolun kenarında bulunan ve kazayı gören İsmail Dinçer hemen araçların yanına gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesinin üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Mehmet Peşen ve Emir Özer’in hayatını kaybettiği belirlenirken itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla araçtan çıkarılan diğer araç sürücüsü Ali Ç., Fatma Ç. ve çocukları Duru Ç. ilk müdahalelerinin ardından ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Mehmet Peşen ve Emir Özer’in kaza haberini alıp olay yerine gelen yakınları gençlerin ölüm haberini alınca sinir krizi geçirirken, gençlerin cenazesi savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından otopsi yapılmak üzere Burdur Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü. Öte yandan Burdur Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan ve durumu ağır olan Ali Ç. buradan Isparta Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. "Hızla gelen arabanın sesini duydum bir baktım kafa kafaya çarpıştılar" Kaza anında yol kenarında bulunan işletmesinde temizlik yapan ve yardıma ilk koşan görgü tanığı İsmail Dinçer, “İşletmemde etrafı temizleyip Kuruçay tabelasının yanındaki bayrakların kontrolünü yaparken bir anda kavşaktan itibaren gürültülü bir ses geldi. Tahminimce saatte 150 kilometre civarı bir hızla gelen Tofaş otomobil, bir anda tam benim bulunduğum yerden 100 metre geride araç savrularak refüjü aşıp taklalar atarak karşı şeritteki arabaya çarptı. Olay yerinde ilk ben olduğum için hemen koşarak yanlarına gittim ve 112’yi aradım. İki aracın çarpıştığını, insanların savrulduğunu ölü olup olmadığını bilmediğimi ambulansın acele gelmesini istedim. Daha sonra araçların kontakları alıp stop ettim. Arabanın içinde kadın ve çocuk vardı yaralı onları çıkardım. Şoför ise sıkışmıştı ama bilinci açıktı. Görevliler gelene kadar trafik tedbirlerini aldım. İnsanlık görevi diyerek elimden geleni yapmaya çalıştım” dedi. "Aynı yerde sürekli kaza oluyor" Yıllardır kazanın olduğu bölgede işletmecilik yaptığını ve sürekli kazalara şahit olduğunu da söyleyen İsmail Dinçer, “Burada sürekli kaza oluyor Hatta bende dinlenme tesisimi kapatıp lastikçi veya oto kurtarıcı dükkanı açayım diye düşündüm. İlerdeki kavşaktan dönen araçlar yolun düz olduğunu görüp devamlı gaza basıyorlar ve burada da devamlı bu sıkıntı meydana geliyor” şeklinde konuştu. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.