SPOR - 06 Nisan 2025 Pazar 10:31

Hem tasarımcı hem de başarılı bir su topu oyuncusu

A
A
A
Hem tasarımcı hem de başarılı bir su topu oyuncusu

10 yıldır su topu sporuyla uğraşan Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu Selina Çolak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın Su Topu Takımı’yla 4 yıl üst üste Kadın A Takım Su Topu Türkiye Şampiyonu oldu. Çolak daha sonra takımıyla birlikte, 2023 ve 2025 yılı Avrupa Ligi Challenger Cup Şampiyonu olma başarısına imza attı.



Üniversite eğitiminin büyük bir kısmını spor bursuyla devam ettiren Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu Selina Çolak, bir yandan da su topu sporunda başarılar kazanmaya devam ediyor. 2020’de katıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın Su Topu Takımı’yla birlikte dört yıl üst üste Türkiye şampiyonu olan Çolak, gelecekte kariyerine tasarımcı olarak devam ederken su topundan da vazgeçmemeyi hedefliyor. Su topunun kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu anlatan Selina Çolak, "Disiplin, takım ruhu ve azim gibi değerleri bu spor sayesinde öğrendim. 7 yaşında yüzmeyle başladığım spor hayatım, 14 yaşında su topuna yönelmemle yeni bir boyut kazandı. 2015 yılında İzmir’e gelerek Ege Üniversitesi’nin su topu takımı ESTİ’de antrenman yapmaya başladım ve burada önemli başarılar elde ettim. 2020’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Su Topu Takımı’na katıldım ve takımımla birlikte dört yıl üst üste Türkiye şampiyonu olduk. Bu başarı sayesinde Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandık ve 2023 ile 2025 yıllarında LEN European Challenger Cup’ı kazanarak Avrupa’da adımızdan söz ettirdik. Bir sonraki hedefimiz 2024-2025 sezonu Türkiye Şampiyonu olmak. Her antrenmanda kendimizi geliştirmek için disiplinli bir şekilde çalışıyor, her mücadelede zirveye ulaşmak için çaba gösteriyoruz" dedi.



"Bu spora azimle devam edeceğim"


Hem üniversite eğitimi hem sporu birlikte yürütmek için verdiği mücadeleden bahseden Çolak, şunları söyledi:


"Su topu sporunu ve akademik hayatımı bir arada yürütmek, özellikle de zihinsel ve fiziksel olarak zorlayıcı bir bölümde okurken, benim için büyük bir mücadele oldu. Eğitimimin büyük bir kısmını spor bursuyla karşıladım. 8 yıl boyunca milli sporcu olarak ülkemi temsil etmeme rağmen, mezun olabilmek için milli takımdan ayrılmak zorunda kaldım. Yeni mezun olarak gelecekteki hedefim, yurt dışında kendi alanımda çalışmak ve aynı zamanda spora devam etmek. Biliyorum, bu ikisini bir arada yürütmek zorlu bir süreç olacak. Ancak, doğru planlama ve azimle bu hedefe ulaşabileceğime inanıyorum."



Hem tasarımcı hem de başarılı bir su topu oyuncusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul merkezli 4 ildeki FETÖ operasyonunda 20 kişi tutuklandı FETÖ/PDY silahlı terör örgütü nedeniyle haklarında adli işlem, ihraç, cezaevi kaydı bulunan ve illegal yollardan yurtdışına çıkan şüphelilere maaş ödemesi yapılarak, SGK primleri ödenip emekli olmalarının sağlanması hedefiyle devleti zarara uğratan şüphelilere yönelik İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına 36 şüpheliden 20’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün güncel yapılanma faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda, haklarında adli işlem, ihraç, cezaevi kaydı bulunan şahısların SGK kaydı bulunduğu tespit etmişti. Şüphelilerle ilgili şirketin örgütle bağlantılı şahıslara iş imkanı sağladığı, liyakata göre değil, örgütsel konumuna göre pozisyonlarda çalışıldığı, şirket ortaklarının herhangi bir söz hakkının bulunmadığı, şirketin örgütsel talimatlarına göre sahiplerinin değiştiği ancak devreden ve devir alan şahısların hesap hareketlerinde herhangi bir para transferinin bulunmadığı, illegal yollardan yurtdışına çıkan şahıslara maaş ödemesi yapıldığı ve SGK primleri ödenerek emekli olmalarının sağlanması hedefiyle devletin zarara uğratıldığı ortaya çıkmıştı. HTS raporlarında iltisaklı şahıslarla ve geçmiş dönemde örgütün tepe yönetimi ile iletişim kayıtları bulunan, MASAK raporlarında örgütsel para transferleri bulunan, örgütün gizli haberleşme modeli ankesörlü hatlardan aranan, kripto haberleşme programı olan ByLock isimli programı kullanan, örgütün güdümündeki şirketlerde SGK kaydı bulunan ve güncel yapılanmada faaliyet yürüttükleri tespit edilen toplam 41 şüphelinin yakalanmasına yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 4 ilde sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonda 36 şüpheli gözaltına alınmıştı. 3 şahsın yurtdışında bulunduğu belirlenirken, 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenilmişti. Yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyal, yasaklı yayın, zincir marketlerden edinilen hediye kartları, 27 bin 440 euro, 128 bin 629 dolar, 452 bin 522 TL ve yaklaşık değeri 826 bin 413 TL olan altın olmak üzere toplam değeri 7 milyon 358 bin 559 TL olan para ve altınlara ise el konulmuştu. Yakalanan 36 şüpheliden 20’si emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüphelinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.