EĞİTİM - 21 Ekim 2024 Pazartesi 10:52

Ege Telsiz Takımı TEKNOFEST Akdeniz’den iki farklı ödülle döndü

A
A
A
Ege Telsiz Takımı TEKNOFEST Akdeniz’den iki farklı ödülle döndü

Ege Üniversitesi öğrenci ve mezunlarından oluşan Ege Telsiz Takımı, bugüne kadar birçok başarısının ardından TEKNOFEST Akdeniz’den de iki farklı ödülle döndü.


Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla milyonları bir araya getiren TEKNOFEST 2024 takım yarışmalarında, Ege Üniversitesinin bilim ve teknoloji ekipleri inovatif ve yenilikçi projeleri ile ödül almaya devam ediyor. Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST 2024 takım yarışmalarında Ege Üniversitesinin Ege Telsiz Takımı, “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmasında “En İyi Ticarileştirme Potansiyeli” prestij ödülünü kazanırken, TEKNOFEST’in Adana etabından da Türkiye Üçüncülüğü ödülü ile ayrıldı.


Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Telsiz Takımını makamında ağırlayarak tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlenen yarışmalarda önemli ödüller alan Üniversitemiz öğrencileri, bu başarılarını Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST 2024’te de sürdürdüler. Türkiye’den ve dünyadan havacılık, uzay ve teknoloji tutkunlarının buluştuğu TEKNOFEST Akdeniz’de Ege Telsiz Takımımız, İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmasında En İyi Ticarileştirme Potansiyeli ödülünün sahibi oldu. Ayrıca TEKNOFEST Adana etabından da Türkiye üçüncülüğü ile ödüllendirildi. Yenilikçi yöntemlerle geliştirdikleri projeleriyle ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna nitelikli katkı sunan takımımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.



“Çifte ödül aldık”


Takım kaptanı Özge Çetin, “Ege Telsiz Takımı olarak, 2021 yılından beri her türlü afet anında ve olağanüstü durumlarda; baz istasyonlarının çökmesi ile kullanılamaz hale gelen cep telefonlarımız üzerinden, GSM, hücresel veri veya wifi gerektirmeksizin kesintisiz şekilde haberleşebileceğiniz bir proje geliştiriyoruz. Bugüne dek 6 Türkiye derecesi, 1 prestij ödülü olmak üzere toplam 7 ödül kazandık. Son iki ödülümüzü, bu yıl TEKNOFEST kapsamında düzenlenen İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmasının 460.758 yarışmacı başvurusu arasından kategorimizde üçüncülüğe ve prestij ödülüne layık görülerek almak bizi daha da mutlu etti. Üzerinde yıllardır çalıştığımız ve patent başvurusunda da bulunduğumuz özgün proje fikrimiz Mikrotelsiz’i en kısa zamanda ürünleştirerek halkımızın ve Türk radyo amatörlerinin kullanımına sunmayı hedefliyoruz. Bir doğal felaket daha yaşanmadan önce hayatlara dokunabilmek için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.



Ege Telsiz Takımı TEKNOFEST Akdeniz’den iki farklı ödülle döndü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Enkazın kaldırılmasıyla binaların altında ortaya çıkan yapı merak uyandırdı HATAY (İHA) – Depremin yıktığı Hatay’da enkazın kaldırılmasıyla yerin yaklaşık 5 metre altında ortaya çıkan ve ibadethane olarak bilinen ‘Şapel’ olduğu düşünülen yapı merak uyandırdı. Vatandaşlarda hayranlık uyandıran yapı sağlamlığını korumasıyla dikkat çekti. Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Hatay, tarihi ve kültürel özellikleriyle biliniyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Antakya ilçesinde enkazın kaldırılmasıyla tarih gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Antakya ilçesi Ulucami Mahallesi’nde 2 katlı ahşap evlerin bulunduğu bölgede enkazın altında eski dönemlere ait tarihi yapılar çıktı. Yerin yaklaşık 5 metre altında bulunan ve merdivenle inip çıkılan yapının eski dönemlere ait ‘Şapel’ olarak adlandırılan Hristiyanların ibadethanesi olduğu düşünülüyor. Bölgede yürütülecek çalışmaların geçmişe ışık tutması ve tarihi yapının turizme kazandırılması bekleniyor. “Hatay’ın her yerinde tarihi yapılar ve eserler var” Tarih meraklısı Kemal Korkmaz, kentin tarihi yapısına ve medeniyetler şehri olduğuna dikkat çekerek, “Ben gezmeyi severim. Ben böyle tarihi yapıları keşfetmeyi severim. Burayı internette gördüm. Araştırdım ve nerede olduğunu buldum. Bulduğum gibi geldim ve harika yapıyı gördüm. Tarihi yapı çok güzel bir yer. Bu tarihi yapı sanki yeni yapılmış gibi duruyor. Depremden önce burada binalar vardı. Depremde binalar yıkıldı. Binaların enkazı kaldırıldıktan sonra altında bu tarihi yapı çıktı. Hatay’ın her yerinde tarihi yapılar ve eserler var. Bu yapılar keşfedilmeyi bekliyor. Umarım korunmaya alındıktan sonra turizme kazandırılır. Bu tarihi yapı çok sağlam duruyor sanki yeni yapılmış gibi görünüyor. Bu yapı yerin 6 metre altında duruyor” dedi. “Bu yapının üstünde burada oturan insanlar ve evler vardı” Deprem öncesi bölgede 2 katlı evler bulunduğunu ifade eden Gül Çakan, “Bu yapının üstünde burada oturan insanlar ve evler vardı. Burası tarihi yapıya benziyor. Burada daha önceden çok depremler yaşandı. Bu tarihi yapıda görüldüğü gibi evlerin üzerine evler kurulmuş. Buranın altından eski evler ve taş yapılar çıkıyor. Tek burası değil, şehrin her tarafında tarihi yapılar vardır. Burada en fazla 2 katlı evler vardı ve büyük binalar yoktu. Özellikle tarihi yapılar sadece bu bölgelerde var. Büyük binaların altında çıkmazlar eski Antakya’nın olduğu yerlerde çıkar” ifadelerini kullandı.