ASAYİŞ - 27 Mart 2025 Perşembe 11:07

Dikili’de 2025’te göçmen kaçakçılığı sıfıra indi

A
A
A
Dikili’de 2025’te göçmen kaçakçılığı sıfıra indi

Dikili Kaymakamı Cevat Gün, 2025 yılı itibarı ile ilçedeki göçmen kaçakçılığı faaliyetinin sıfıra indiğini açıkladı.


Dikili Kaymakamı Cevat Gün, ilçede göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen başarılı mücadeleye dair açıklamalarda bulundu. Kaymakam Gün, 2025 yılı itibariyle ilçedeki göçmen kaçakçılığı olaylarının tamamen son bulduğunu belirterek, "Hiçbir göçmen Midilli’ye, ilçemizden 2025 yılı itibariyle geçiş yapamadı. Bu, uygulama noktalarımız sayesinde elde ettiğimiz önemli bir başarıdır" dedi.


Kaymakam Gün, ilçedeki güvenlik önlemleri ve uygulama noktalarına da değindi. Uygulama noktalarının, sadece göçmen kaçakçılığıyla değil, aynı zamanda hırsızlık ve uyuşturucu gibi diğer asayiş olaylarının da minimuma inmesini sağladığını belirtti. Ayrıca, alınan tedbirlerin vatandaşların huzuru için olduğunu vurgulayan Kaymakam Gün, personellerin nazik bir şekilde kimlik kontrolleri yaptığını ve bu süreçte vatandaşların anlayış göstermesini istedi. Kolluk kuvvetlerinin özverili çalışmalarına da dikkat çeken Gün, "Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik personelimize teşekkür ediyorum. Onların gayretleri sonucunda bu başarıyı elde ettik" dedi.



Aile Destek Merkezi müjdesi


Kaymakam Gün, ilçeye kazandırılacak Aile Destek Merkezi projesi hakkında da müjdeli bir haber verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından kabul edilen proje, hastanenin yeni binasına taşındıktan sonra eski binasında hayata geçirilecek.



Mesleki eğitim ve İzmir modeli


İzmir Valiliği’nin "Eğitimde İzmir Modeli" projesi kapsamında, Kaymakam Gün, mesleki eğitimin önemine değindi. Proje, mesleki eğitim merkezlerinin güçlendirilmesini hedefliyor. Kaymakam, her öğrencinin üniversiteye gitmesinin gerekmediğini, mesleki eğitimin de büyük bir değer taşıdığını belirtti. Mesleki eğitim merkezlerinin öğrencilerin hem eğitim alıp hem de çalışarak para kazandığı okullar olduğunu söyledi.



Dikili Organize Tarım Bölgesi projesi


Kaymakam Gün, Dikili Organize Tarım Bölgesi hakkında da bilgi verdi. Bölge, jeotermal enerji kullanılarak kuruluyor ve Dünya Bankası fonlarıyla desteklenen proje, ilçeye büyük katkı sağlayacak.



’İyilik Hareketi’ projesi


Dikili’de başlatılan İyilik Hareketi projesi, toplumda iyilik ve güzellikleri yaymayı hedefliyor. Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı, esnaf ve meslek eğitimi merkezlerinin işbirliğiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet veriliyor. Kaymakam Gün, esnafın katkısıyla projenin daha anlamlı hale geldiğini belirtti.



Halkla buluşma toplantıları


Son olarak, halkla buluşma toplantıları hakkında bilgi veren Kaymakam Gün, her ay mahallelerde düzenlenen toplantılarla vatandaşların taleplerini dinlediklerini ve işbirliğini güçlendirdiklerini söyledi. Ramazan dolayısıyla bu ay bir ara verdiklerini, ancak devam edeceklerini belirtti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türk Telekom teknolojisi kütüphanelerle buluşuyor Türk Telekom, Kütüphane Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, 81 ilde bin 200’e yakın kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamladığını duyururken, görme engelli bireyler için Telefon Kütüphanesi uygulamasıyla 50 kategoride 4 binden fazla erişilebilir sesli içerik sunduğunu belirtti. Deprem bölgesinde sınavlara hazırlanan öğrenciler için hayata geçirilen "100. Yıl Kütüphaneleri"ni modern dijital çözümleriyle destekleyen Türk Telekom, 6 ilde 12 kütüphanede afet sonrası eğitim süreçlerine katkı sunarak gençlerin geleceğe hazırlanmasına yardımcı oluyor. Türk Telekom, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Teknoloji bilgi birikimini hayatın her alanına taşıyan Türk Telekom, Türkiye’nin kültürel mirasının dijitalleştirilmesine katkı sunuyor. Türk Telekom, Türkiye’nin 81 ilinde bin 200’e yakın kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamlarken, başta teknoloji ve kültür sanatı harmanladığı Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere ören yerleri, kültür merkezleri ve kütüphanelerde sağladığı WiFi hizmeti ile ziyaretçilere yüksek hızda erişim imkânı sunuyor. Dijital eğitim çözümleriyle geleceğe hazırlanıyorlar Türk Telekom ve iştiraki Sebit ile Kızılay’ın iş birliğinde ilk adımı Hatay’da atılan ve ardından Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Gaziantep’te kurulan 100. Yıl Kütüphaneleri’nden yaklaşık 70 bin öğrenci yararlanırken yıl sonuna kadar kütüphane sayısının 20’ye ulaşması hedefleniyor. Deprem bölgesinde LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler için geleneksel kütüphane anlayışını modern dijital çözümlerle destekleyen Türk Telekom, sınıflara fiber altyapı ve teknoloji desteğinin yanında, eğitim alanında öncü çalışmalar gerçekleştiren iştiraki Sebit’in ürünlerini sunuyor. Bölgede sınavlara hazırlanan öğrenciler, Sebit’in dijital ve basılı eğitim çözümleri ile konu tekrarı yapabiliyor ve ilgili konulara yönelik testler çözebiliyorlar. Bugüne kadar kütüphanede sınavlara hazırlanan öğrenciler büyük başarı elde ederek tıp, hukuk ve diş hekimliği gibi bölümlere yerleşti. Yapılan açıklamaya göre; Türk Telekom, kütüphanelerdeki dijital dönüşüm projelerinin yanı sıra, görme engelliler için hayata geçirdiği Telefon Kütüphanesi uygulamasıyla engelleri kaldırarak bilgiye erişimi kolaylaştırıyor. 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliğiyle geliştirilen ve Türkiye’nin ilk telefonda sesli kitap hizmeti olan telefon kütüphanesi uygulaması 50’den fazla kategoride 4 binden fazla esere, güncel haberlere ve betimlemeli tablolara sesli şekilde erişim imkânı sağlıyor. Telefon Kütüphanesi’nin içinde yer alan ‘Para Tanıma’ ve ‘İlaç Barkodu Tanıma’ özellikleri ise görme engellilerin hayatını kolaylaştırıyor. Türk Telekom tarafından gönüllülerin kitap seslendirmesini kolaylaştırmak üzere geliştirilen Kitaplara Ses uygulaması ile de görme engellilerin daha fazla sesli kitaba ulaşmaları sağlanıyor.