ASAYİŞ - 16 Temmuz 2024 Salı 17:11

Bergama’daki orman yangına havadan ve karadan müdahale

A
A
A
Bergama’daki orman yangına havadan ve karadan müdahale

İzmir’in Bergama ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.


Yangın, saat 15.16’da Kapukaya Mahallesi’ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Bölgeden dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine adrese intikal eden İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı; 8 uçak, 19 helikopter, 50 arazöz, 10 su ikmal aracı ve 4 dozer ile alevlere müdahale başladı. Ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Trendyol Süper Lig: Sivasspor: 0 - Eyüpspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında Sivasspor, sahasında Eyüpspor’a 1-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 73. dakikada sağ kanattan Tayfur Bingöl’ün ortasında ceza sahası içinde Thiam’ın kafa vuruşunda top direkten oyun alanına döndü. 84. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Samu Saiz’in vuruşunu kaleci Nikolic kornere çeldi. 89. dakikada ceza sahası sol çaprazdan Manaj’ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Berke topu kornere çeldi. Hakemler: Zorbay Küçük, Furkan Ürün, Mehmet Kısal Sivasspor: Nikolic, Murat Paluli, Charisis, Manaj, Pritchard (Moutoussammy dk 70), Samba Camara (Poungouras dk 81), Bieganski (Bekir Turaç Böke dk. 81), Emrah Başsan (Keita Balde 70), Radakovic, Sonko, Azizbek Yedekler: Ali Şaşal Vural, Özkan Yiğiter, Emre Gökay, Emirhan Başyiğit, Ziya Erdal, Muhammed Sinan Kaya Teknik Direktör: Bülent Uygun Eyüpspor: Berke Özer, Dos Santos, Robin Yalçın, Emre Akbaba (Samu Saiz dk. 72), Mame Thiam, Midtsjö, Ahmed Kutucu (Chatzigiovanis dk. 72), Melih Kabasakal, Umut Meraş (Tugay Kacar dk. 79), Caner Erkin (Tayfur Bingöl dk. 59), Bruno (Halil Akbunar dk. 59) Yedekler: Muhammet Birkan Tetik, Fethi Özer, Dorukhan Toköz, Sinan Gümüş, Svit Seslar, Teknik Direktör: Arda Turan Gol: Ahmed Kutucu (dk. 9) (Eyüpspor), Sarı kartlar: Ahmed Kutucu, Melih Kabasakal, Berke Özer (Eyüpspor), Samba Camara, Keita Balde (Sivasspor)
Iğdır Iğdır FK - Gençlerbirliği maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 3. haftasında Iğdır FK, konuk ettiği Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından teknik direktörler mücadeleyi değerlendirdi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Iğdır FK Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, “Yayın kuruluşundaki arkadaşların coğrafi bilgiye ihtiyacı var. Burada 17.00’de bu sıcakta maç oynamak çok zor. Erokspor ile oynanacak maçı da 16.00’ya almışlar. Bu çok zor şartlar burada sıcak bir iklim var. Bolu’da 21.45’te maç oynanıyor. Arada 10 derecelik bir fark var, burası daha sıcak. Bu konuda bir hassasiyet gösterelim. Rakibimiz iki haftadır kazanamıyor. İddialı bir takım kurmuş, hedefli bir takım. Burada daha önce oynadıkları iki maçın ötesinde bir oyun oynadılar. Tamamen kalabalık bir savunma ve kazanırız planı ile geldiler. Çok derin bir savunma yaptık, zorlandık. Bazı pozisyonlar bulduk, gole çevirebilirdik. Biraz önce arkadaşlar söylediler ben görmedim bir pozisyonun gol olduğunu hakemin çok erken düdük çaldığını söylediler. Iğdır FK doğru yolda ilerliyor. Yenmenin yollarını bulacağız. Bu problemleri de çözeceğiz” dedi. Recep Karatepe: "Hava şartları biraz zorluydu" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Recep Karatepe ise, “Bu yaz akşamında öncelikle rakip takımın oyuncularını, kendi oyuncularımızı, sahadaki hakemleri tebrik etmek istiyorum. 35-36 derecelerde oynamak biraz zor. Belli dönemlerde oyunun temposu düştü çok istemediğim bir şey ama bunu çok zorlayamıyorsunuz, Çünkü gerçekten hava şartları biraz zorluydu. Iğdır’ı tebrik etmek lazım. Tesisleşme anlamında çok güzel bir zemini var. Umarım izleyenlere güzel keyifli bir maç izletmişizdir. Maçın geneline baktığımızda da oyunda mücadeleci bir takım savunmasına önem veriyoruz. Hücumdaki opsiyonlarımızı mümkün olduğunca yerine getirmeye çalışıyoruz. Karşı takım yeni yapılanmış, geçen yıl bu lige çıkmış daha önce bu ligde oynayan oyuncuları var. O anlamda ortada geçen bir oyundu. Oyun iki tarafa da dönebilirdi. Belki de oyunun hakkının beraberlik olduğunu söyleyebiliriz. Oyuncularımı kutluyorum mücadelelerinden dolayı” diye konuştu.
İstanbul Trendyol 1. Lig: Fatih Karagümrük: 0 - Manisa FK: 2 Trendyol 1. Lig’in 3. haftasında Fatih Karagümrük, sahasında karşılaştığı Manisa FK’ya 2-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 21. dakikada sol taraftan Camacho’nun pasında ceza yayında topla buluşan Adnan Uğur ceza sahası içi sol çaprazına şutunu çekti ancak meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı. 23. dakikada Kaan Kanak’ın sol taraftan ortasında penaltı noktasının solundan Ramirez’in şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 43. dakikada ceza sahası içi sol tarafında Oğuz Gürbulak son çizgiden pasını Ramirez’e aktardı. Ramirez altıpasın gerisinde hemen yanındaki Wriedt’e oynadı. Bu oyuncunun çıkardığı pasta Fofana’nın penaltı noktasının önünden vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-2 60. dakikada sağ taraftan Enes Kiprit’in arka direğe ortasında iyi yükselen Gameli’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin üzerinden az farkla dışarıya çıktı. 63. dakikada ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Osuji pasını sağ taraftaki Oğuz Kiprit’e bıraktı. Topu kontrol ederken ayağından açan Enes’in ceza sahası içi sağ tarafında son çizgiye yakın noktadan boş kaleye çektiği şutta meşin yuvarlak direkten döndü. Hakemler: Erdem Mertoğlu, Mehmet Şengül, Kadir Akıllı Fatih Karagümrük: Emre Bilgin, Paoletti, Yiğit Efe Demir, Djilobodji, Emir Tintiş (Çağtay Kurukalıp dk. 73), Tresor (Tarık Tuğyan dk. 56), Camacho (Baran Demiroğlu dk. 77), Adnan Uğur, Dovedan (Ömer Faruk Gümüş dk. 73), Ahmet Sivri (Göktan Gürpüz dk. 55), Wesley Yedekler: Furkan Bekleviç, Yiğit Fidan, Muhammed Mert, Talha Ülvan, Anıl Yiğit Çınar Teknik Direktör: Şenol Can Manisa FK: Alperen Uysal, Oktay Gürdal, Bartu Göçmen, Gameli, Kaan Kanak, Oğuz Gürbulak, Cissokho, Enes Kiprit (Diallo dk. 69), Ramirez (Kadir Kaan Yurdakul dk. 59), Fofana (Efe Taylan Altunkara dk. 80), Wriedt (Osuji dk. 59) Yedekler: Eren Karataş, Kerem Arık, Ada İbik, Umut Erdem, Birkan Yılmaz, Mustafa İnan Teknik Direktör: Çağdaş Çavuş Goller: Ramirez (dk. 23), Fofana (dk. 43) (Manisa FK) Sarı kart: Kaan Kanak (Manisa FK)