SPOR - 27 Ağustos 2024 Salı 12:26

Altay’dan Ozan ve Deniz paylaşımı

A
A
A
Altay’dan Ozan ve Deniz paylaşımı

Altay’da aylar önce takıma geri dönen Deniz Kadah ve Ozan Evrim Özenç, ilk kez sosyal medyadan paylaşılan bir fotoğraf karesinde yer aldı. Böylece bu iki oyuncunun sözleşmesinde pürüz kalmadığının mesajı verildi.


TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altay, yeni sezon öncesinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Vali Kutlu Aktaş Tesislerinde sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez antrenman yapan siyah-beyazlılar, ilk maçında 1 Eylül Pazar günü Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda 24Erzincanspor’u konuk edecek.


İzmir ekibinin resmi sosyal medya hesabında yapılan bir paylaşım ise dikkatleri çekti. Aylar önce takıma katılan Deniz Kadah ve Ozan Evrim Özenç, bu zamana kadar herhangi bir antrenman paylaşımında yer almazken, şimdi ise iki oyuncu da çalışma yaptıkları sırada görüntülendi. Böylece 38 yaşındaki golcü Deniz ile 31 yaşındaki file bekçisi Ozan Evrim Özenç’in yeni sezonla birlikte takımın vazgeçilmez isimlerinden olması bekleniyor.


Öte yandan iki oyuncunun da uzun zamandır takımla çalışmalar sırasında görüntü vermesinin sebebinin ödeme sorunları olduğu biliniyordu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ (Düzeltme) Elazığ’da bir haftada 258 olay meydana geldi, 226 kişi yakalandı Elazığ’da son bir haftada meydana gelen 258 olaya karışan 226 kişi yakalandı. Elazığ Valiliği haftalık asayiş bültenini paylaştı. Buna göre 16-22 Eylül arasında meydana gelen 258 olayda 226 kişi yakalanırken, 8 şahıs tutuklandı. 12 şahsın ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. Asayiş uygulamalarında 64 bin 75 şahıs ve 23 bin 51 aracın kontrol edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Aranması olan 355 şahıs yakalanmış, 23 şahıs tutuklanmıştır. Kontrol edilen araçlardan 3 bin 759 araca toplam 7 milyon 490 bin 548 lira ceza işlem uygulanmış 237 araç trafikten men edilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda 5 adet tabanca, 1 adet tüfek, 66 adet fişek, 3 adet tabanca şarjörü, 2 adet el bombası fünyesi, 5 adet kesici alet, 1 adet av tüfeği namlusu, 8 adet dijital ve manuel kumpas, 1 adet dedektör, 1 adet torna makinesi, 1 adet ocak, 1 adet masa mengenesi, 12 adet muhtelif kazı malzemesi, 12 adet kaçak cep telefonu ele geçirilmiştir” denildi. Zehir tacirlerine yönelik yapılan çalışmalara da değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “2 kilo 523,54 gram esrar maddesi, 1,62 gram bonzai, 2,28 gram kokain, 38,89 gram metamfetamin, 582 adet uyuşturucu hap, 16 gram kenevir tohumu, 61 adet kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Kentte 33 trafik kazası meydana gelmiş 50 kişi yaralanmıştır. Bu süre zarfında kaybolan 11 şahıs, 1 adet bebek arabası ve 150 metre kablo bulunmuştur.”
Erzincan Erzincan’da 24 yıl 8 ay hapis cezası bulunan 12 şüpheli yakalandı Erzincan’da son 1 hafta içerisinde aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda toplam da 24 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 12 şüpheli yakalandı. Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; Erzincan İlamat İnfaz Bürosunca nitelikli cinsel saldırı suçundan 15 yıl hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten yaralama ve basit yaralama suçlarından 5 yıl 1 ay 25 gün hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten yaralama suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten yaralama suçundan 9 ay hapis cezası bulunan 1 şahıs, Erzincan Sulh Ceza Hakimliğince cinsel taciz suçundan ifadeye yönelik aranması bulunan 1 şahıs, Çayırlı İlamat ve İnfaz Bürosunca basit yaralama suçundan 1680 TL adli para cezası bulunan 1 şahıs, Bartın İlamat ve İnfaz Bürosunca trafik güvenliğini tehlikeye sokma 179/2 ve ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından 8 ay hapis cezası bulunan 1 şahıs, İstanbul Anadolu İcra İlamat Masasınca ailenin korunması kanununa muhalefet suçundan 3 gün hapis cezası bulunan 1 şahıs, İstanbul Anadolu 29. Asliye Ceza Mahkemesince kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan ifadeye yönelik aranması bulunan 1 şahıs, Ankara Asliye Ceza İlamat Masasınca basit yaralama suçundan güvenlik tedbiri cezası bulunan 1 şahıs, Gümüşhane 2.Asliye Ceza Mahkemesince kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan ifadeye yönelik aranması bulunan 1 şahıs, Antalya 1.Asliye Ceza Mahkemesince 5607 sayılı yasanın 3/18.maddesine muhalefet suçundan ifadeye yönelik aranması bulunan 1 şahıs, toplamda 24 yıl 8 ay 13 gün hapis cezası olan 6 şahıs, güvenlik tedbiri olan 1 şahıs, ifadeye yönelik 4 şahıs, adli para cezası olan 1 şahıs olmak üzere 12 şahıs emniyet müdürlüğünde tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
Erzurum Karayazı’nın ’Narin’leri Erzurum’da Erzurum’un Karayazı ilçesinde isimleri "Narin" soy isimleri ise farklı olan 6 öğrenci iş insanı Ferit Kaya tarafından getirildikleri kent merkezinde günlük yaşantılarından uzak bir gün geçirdi. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kongre binası gibi birçok tarihi eserleri gezen, AVM’lerdeki eğlence merkezlerine giden, alış-veriş yapan ve yemek yiyen Karayaz’nın Narin’leri, Diyarbakırlı adaşlarını isimlerinde yaşatacaklarını söyledi. Erzurumlu iş insanı Ferit Kaya, Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın (8) kaybolmasından bir hafta sonra canlı bulana veya yerini bildirene 2 milyon lira ödül vereceğini açıkladı. Kaya, Narin Güran’ın defnedildiği Tavşantepe Mahallesi’ndeki mezarına ziyaret etti ve ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Erzurum’un Karayazı ilçesinde doğup, büyüyen fakat yıllardır İstanbul’da turizm-inşaat sektöründe çalışan Ferit Kaya, Narin’in ölüm haberi ile herkes gibi çok üzüldüğünü söyledi. Diyarbakırlı Narin’i kurtaramadıklarını fakat geride kalan diğer çocuklara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Kaya, "Narin kızımızın mekanı cennet olsun. Ülkemizin başı sağ olsun. İnşallah bunu yapanlar, en yakın zamanda adalet karşısında hesabını verecektir. Narin’in kaybolduğunu duyduğumuzda ailece bir karar aldık. Bu kızımızı canlı bulana 2 milyon TL ödül vadettik. Ama maalesef sonu hüsran oldu. Narin’i kaybettik. Bundan sonra diğer çocuklarımıza sahip çıkmalıyız" diye konuştu. Yaklaşık 10 yıldır Erzurum’un özellikle kendisinin doğup büyüdüğü Karayazı ve çevre ilçelerindeki çocukların mutlu olması için her hafta 100’lük gruplar halinde minibüslerle Erzurum’a getirdiğini ifade eden Kaya, "Bu haftaki gezimizi sadece ismi Narin olanlara ayırdık. Toplam 6 Narin’e ulaşabildik. Öğretmenleri ile birlikte Erzurum’a gelip önce Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kongre binası, Yakutiye, Çifte minareli medrese, kale gibi tarihi yerleri gezip, canlarının istediklerini yiyip, tiyatro ve sinemadan sonra AVM’lerin oyun salonların saatlerce eğlenip akşamda evlerine götürüyoruz. Çocukların mutlu olması benim vazgeçilmezim" dedi. Geziye katılan çocuklar iş insanı Ferit Kaya’ya teşekkür ederek, "Narin arkadaşımıza çok üzülmüştük. Onu isimlerimizde yaşatacağız" dediler.
Kütahya Türkiye’nin en uzun kaydırağı Kütahya’da Türkiye’nin en uzun kaydırağı Kütahya’nın Gediz ilçesinde hizmete sunuldu. Gediz Murat Dağı Termal ve Kayak Merkezi’nde 260 metrelik Türkiye’nin en uzun renkli kaydırağı açıldı. Düzenlenen törende konuşan MHP’li Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, “Ülkemizin en uzun renkli kaydırağını ilçemize kazandırmanın gururunu duyuyorum. Murat dağımız, üzerindeki doğal güzelliklerinin altındaki kaynaklardan daha değerli olduğunu hepimize göstermektedir. Bu doğal güzelliklerin yanı sıra heyecan dolu bir yeniliği sizlere sunuyoruz. Gediz’in yarınına ve faydasına olacak yatırımları en doğru zamanda, en kısa sürede hayata geçirerek 12 ay süresince tercih edilecek harika bir alanı hizmete açıyoruz. İlçemizin turizm potansiyelinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Ülkemizin en uzun renkli kaydırağı tüm ziyaretçilerimizin aileleriyle birlikte keyifli ve adrenalin dolu anlar yaşayabileceği, güzel hatıralar biriktirebileceği bir tesis haline gelmiştir. Bu yatırımın hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, tesisin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, iklim değişikliğinden dolayı istenen mikarda kar yağmadığı dile getirdi. Renkli kaydırağın açılışı Müftü Sebahattin Turan’ın duası eşliğinde gerçekleştirildikten sonra MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel’in kayak yapması renkli görüntülere sahne oldu.
Aksaray Aksaray’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama Aksaray’da 2 ikamete uyuşturucu baskını yapan jandarma, çeşitli uyuşturucularla birlikte 3 şahsı yakaladı. Operasyon Aksaray’ın şehir merkezinde 2 ayrı adrese yönelik gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde çeşitli çalışmalar yapan İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri il merkezinde uyuşturucu imal ve ticareti yapıldığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesine H.T., S.D. ve M.E. isimli 3 şahsı takibe aldı. Bir süre yapılan teknik ve fiziksel takibin ardından yeterli delile ulaşan ekipler operasyon için düğmeye bastı. 2 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri 3 şüpheliyi de kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. ikametlerde yapılan aramalarda 150 ml sıvı amfetamin, 10 gram metamfetamin, 10 gram sentetik cannabinoid bonzai, 4 adet uyuşturucu hap ve 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Şahıslar hakkında yapılan sorgulamada, M.E. isimli şahsın “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak” suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlenirken, mahkemeye sevk edilen 3 şüpheliden S.D. ve M.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. H.T. isimli şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Erzurum Atatürk üniversitesinden 28 bilim insanı “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde yer aldı Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan ve dünya genelinde büyük bir prestije sahip olan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi, Eylül 2024 itibarıyla Elsevier veri tabanında yayımlandı. Söz konusu liste, kariyer boyu ve son yıl olmak üzere iki farklı kategoride açıklanırken, Atatürk Üniversitesinden 28 bilim insanı, “Son Yıl” bilim insanları listesine, 20 bilim insanı ise “Kariyer Boyu Etki” listesine girmeye hak kazandı. Türkiye genelinde ise 1518 araştırmacı “son yıllık” listede, 1172 bilim insanı ise “kariyer boyu” listede yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis’in katkılarıyla hazırlanan listede, bilim insanları 22 bilim alanı ve 174 alt alanda sınıflandırıldı. Araştırmada en az 5 makalesi olan bilim insanları için yüzdelik dilimler oluşturularak, bilimsel etki seviyeleri tespit edildi. Elsevier tarafından sağlanan ICSR Lab verileri ile Scopus’un kapsamlı veri tabanı bu önemli çalışmanın temelini oluşturdu. Rektör Hacımüftüoğlu: “Üniversitemiz, Dünya Akademik Camiasında Kendine Önemli Bir Yer Edinmiştir” Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversitenin bu başarısını değerlendirirken, Atatürk Üniversitesinin köklü bilimsel geleneğinin ve araştırma faaliyetlerine verdiği önemin bu tür başarıları beraberinde getirdiğini belirtti. Rektör Hacımüftüoğlu: “Akademik kadromuzun dünya çapında bilim insanları arasında yer alması, üniversitemizin vizyonuna ve bilimsel hedeflerine olan bağlılığının en somut göstergelerinden biridir. Bu tür başarılar, üniversitemizin sadece ulusal değil, uluslararası alanda da saygınlığını pekiştirmektedir” dedi. Hacımüftüoğlu, akademisyenlerin bilimsel çalışmalarına verdiği katkılar nedeniyle büyük gurur duyduğunu belirterek, üniversite yönetimi olarak her zaman araştırma, inovasyon ve bilgi üretimini destekleyen bir vizyonla hareket edeceklerini vurguladı. “Bu başarı, bilim insanlarımızın dünya bilim literatürüne yaptıkları katkının en önemli kanıtıdır. Üniversitemiz, bilimsel çalışmalarda uluslararası standartları yakalamış ve dünya akademik camiasında kendine önemli bir yer edinmiştir” diye konuşan Rektör Hacımüftüoğlu, bu başarının Atatürk Üniversitesinin bilimsel altyapısına ve akademik kadrosuna yapılan yatırımların bir sonucu olduğunun altını çizerek, bundan sonraki süreçte de üniversitenin araştırma ve inovasyon odaklı faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceğini belirtti. "Kariyer Boyu Etki" Kategorisinde Yer Alan Bilim İnsanları (Alfabetik Sırayla) Prof. Dr. Abdulkadir Cüneyt Aydın Prof. Dr. Ahmet Gürses Prof. Dr. Armağan Hayırlı Prof. Dr. Ekrem Kalkan Prof. Dr. Emine Malkoç Prof. Dr. Enes Şayan Prof. Dr. Ensar Oğuz Prof. Dr. Ertan Yıldırım Prof. Dr. Esabi Başaran Kurbanoğlu Prof. Dr. Fatih Öz Prof. Dr. Hakan Özer Prof. Dr. Halise İnci Gül Prof. Dr. Hasan Türkez Prof. Dr. İlhami Gülçin Prof. Dr. Kadir Bakırcı Prof. Dr. M. İrfan Aksu Prof. Dr. Murat Kurudirek Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp Prof. Dr. Semra Karaca Prof. Dr. Sezai Ercişli 2023 "Yıllık Etki" Kategorisinde Yer Alan Bilim İnsanları (Alfabetik Sırayla) Prof. Dr. Abdulkadir Cüneyt Aydın Prof. Dr. Abd. M. Abdelaty Hassıbelnaby Doç. Dr. Abdullah Emre Çağlar Prof. Dr. Ali Ahıskalıoğlu Prof. Dr. Armağan Hayırlı Prof. Dr. Ekrem Kalkan Doç. Dr. Erdem Şakar Prof. Dr. Ertan Yıldırım Doç. Dr. Esra Kavaz Prof. Dr. Fatih Öz Prof. Dr. Gonca Alak Prof. Dr. Güzin Kaban Prof. Dr. Halise İnci Gül Prof. Dr. Hasan Türkez Prof. Dr. Hayrunnisa Nadaroğlu Prof. Dr. İlhami Gülçin Prof. Dr. Kadir Bakırcı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz Doç. Dr. Mete Yağanoğlu Prof. Dr. Muhammed Atamanalp Prof. Dr. Murat Kurudirek Prof. Dr. Rabia Meryem Yılmaz Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp Doç. Dr. Sefa Küçükler Prof. Dr. Semra Karaca Prof. Dr. Serkan Yıldırım Prof. Dr. Sezai Ercişli Doç. Dr. Süreyya Oğuz Tümay