ÇEVRE - 07 Mart 2025 Cuma 14:30

Akarca Sahil Yolu projesinde sona gelindi

A
A
A
Akarca Sahil Yolu projesinde sona gelindi

Seferihisar Belediyesinin Akarca Mahallesi’nde bulunan Balıkçı Barınağı bölgesinde gerçekleştirdiği "Sahil Yolu" projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor.


Her yıl on binlerce turist ağırlayan Seferihisar’da yaz sezonu hazırlıkları başladı. Akarca Sahil Yolu projesinde de sona gelindi. Seferihisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, Akarca sahil yolunda bin 500 metrekare kilit parke taş döşeme, dolgu çalışması, aydınlatma ışıklarının yenilenmesi, 10 adet bank ve kaldırım düzenlemeleri yapıldı.


Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "2025 senesinin hizmet yılı olacağını söylemiştik. Akarcalı hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz sahil yolu Akarca sakinlerinin aileleriyle birlikte yürüyüş yapabileceği, keyifle vakit geçirebileceği bir alan oldu. Hemşerilerimizden aldığımız motivasyonla yılmadan çalışıyor, ilçemizi hep birlikte güzelleştirmeye devam ediyoruz" dedi.



Akarca Sahil Yolu projesinde sona gelindi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Ankara-İzmir karayolunda ağır vasıta araçların geçişi yasaklandı Uşak Valisi Naci Aktaş, Ankara-İzmir karayolunda ağır tonajlı araçların geçişinin 31 Mart saat 01.00’e yasaklandığını açıkladı. Uşak Valisi Naci Aktaş, Ankara-İzmir karayolu üzerinde bulunan polis denetim noktasını ziyaret etti. Vali Aktaş, burada İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz’den Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında devam eden denetimler hakkında bilgi aldı. Bayram tedbirleri kapsamında hem asayiş hem de trafik düzenini sağlamak için ek tedbirlerin alındığı aktaran Vali Aktaş, "Tatil boyunca 747 uygulama noktasında toplamda 5 bin 84 jandarma ve emniyet personelimiz görev yapacak. Ramazan Bayramı tatili 9 gün fakat 12 günlük tedbir alınmış durumdadır. Tedbirlerimizi çarşamba gününden bu yana başlattık. Tatilin son gününe kadar da bu tedbirlerimiz devam edecek" dedi. Ankara-Uşak karayolunda yoğun trafik beklendiği için kamyon, tır, tanker ve ağır vasıta araçların belli saatlerde geçişin yasaklandığını dile getiren Vali Aktaş, "Burada trafiğin güvenli akışını sağlayabilmek için Ankara-İzmir istikametinde kamyon, çekici ve tanker vasfındaki ağır tonajlı araçların geçişine bugün saat 16.00’dan itibaren başlayarak pazar gecesi 01.00’e kadar izin verilmeyecek, yasaklanmıştır" dedi. Trafik denetimlerinin her zaman devam edeceğini aktaran Vali Aktaş, "Denetimlerimizin çokluğu çok ceza yazmak için değil. Denetimlerimizin çokluğu, ölümlü ve yaralanmalı kazaları en aza indirmek içindir" diye konuştu. Vali Aktaş, açıklamaların ardından Ankara-İzmir karayolunda yolculuk yapan sürücülerle ve yolcularla sohbet ederek trafik kuralların uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Öte yandan, Vali Aktaş daha sonra polis uygulama noktasında görevlilerle iftar yaptı.