GENEL - 21 Mart 2012 Çarşamba 16:37

İZMİR, BİR DÜNYA BULUŞMASINA EV SAHİPLİĞžİ YAPTI

A
A
A
İZMİR, BİR DÜNYA BULUŞMASINA EV SAHİPLİĞžİ YAPTI

İZFAŞ tarafından 21-24 Mart 2012 tarihleri arasında, İzmir Kültürpark`ta gerçekleştirilecek olan 18. MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, İsmet İnönü Sanat Merkezi`nde düzenlenen törenle başladı. Marble-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 42 ülke ve 38 ilden gelen 1163 katılımcıya ev sahipliği yaptı. Kum Sanatı Gösterisi beğenildi. Açılış konuşmalarını Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı Selahattin Onur, Ege Maden İhracatçıları
Birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürü Mehmet Hamdi Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Cahit Kıraç yaptı.
İZMİR`İN MORALİ BOZULMAYA ÇALIŞILIYOR
Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yer konusunda taleplere yetişemediklerini ve sektörün şikayetlerinin haklı olduğunu, Gaziemir`de yapılacak yeni fuar alanı ile de bu şikayetlerin son bulacağına işaret etti. Bu konuda kafaların karıştırıldığını dile getiren Kocaoğlu, şöyle konuştu: "İzmir`in morali bozulmaya çalışıyor. Öz evladımızı, mermer fuarını İzmir`de büyütüp geliştireceğiz. Geliştiriyoruz zaten. Türkiye`nin hem alan hem katılım olarak, hem de ekonomiye katkısı
olarak birinci fuar yapma yönünde emin adımlarla ilerliyoruz. Bize destek veren sektör temsilcilerinin hiçbir şüphesi olmasın. Kafa karıştırıcı söylemlerden sektörden ekmek yiyen arkadaşlarımız da uzak dursun. Bunu hepinizden İzmirliler, İZFAŞ adına, bugüne kadar bu fuara emeği geçmiş insanlar adına talep ediyorum."
Ayrıca, 2005 yılından bu yana yeni fuar alanı için yer arama, planlama, kamulaştırma ve projelendirme çalışmalarını yürüttüklerini ve tamamladıklarını da belirten Kocaoğlu, inşaat ihalesinin de 19 Nisan`da gerçekleştirileceğini söyledi. 19 Nisan`da yüklenicilerin fiyat tekliflerini vereceklerini anlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zarflarımız açılacak. Bundan sonra İzmirlilerin ve sektör temsilcilerinin yapacağı tek şey var, sağlıklı, işini bilen, iyi organize olmuş bir yüklenicinin kazanması için
dua etmek. Biz buraya kadar getirdik"
Sosyal donatı alanları ile birlikte fuarın cazibe merkezi olacağını da söyleyen Kocaoğlu, şunları söyledi: "Yeni fuar alanı bittiğinde dünyanın en büyük mermer fuarı izmir`de yapılacak. Sadece metrekare olarak değil ekonomik potansiyel olarak da dünyanın en büyüğü olmayı hedefliyoruz. Buna ulaşmamız için hiçbir engel yoktur"
Törende Konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç ise maden sektörü hakkında bilgi vererek dünyada mermere olan talebin sürekli arttığını, Türkiye`nin sahip olduğu potansiyeli daha etkin şekilde değerlendirilmesi için işlenmiş maden ihracatının artırılması gerektiğini söyledi.
42 ÜLKE, 38 İLDEN KATILIMCI
42 ülkeden 265 katılımcının bulunduğu fuara iştirak eden ülkeler şöyle: ABD, Almanya, Belçika, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Filistin, Finlandiya, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, KKTC, Kore, Makedonya, Mısır, Morityus, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Slovakya, Suriye, Tayvan, Tunus, Ukrayna ve Yunanistan.
Bu ülkelerden Belçika, Romanya, Ukrayna ve Slovakya ilk defa fuarda yer alacak.Katılımcı ülkeler sıralamasında ilk sırayı 87 katılımcı ile İtalya alıyor. İtalya`yı 33 firma ile Çin, 22 firma ile Hindistan, 18 firma ile ABD, 15 firma ile Almanya ve 13 firma ile İspanya izliyor.
Türkiye`nin doğaltaş çıkan her bölgesinden taş gelecek fuara, 868 yerli firma katılıyor. İllere göre dağılımı şöyle: Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir,Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak ve Yalova.
Fuara bu yıl ABD, Afganistan, Arjantin, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Bulgaristan, Fas, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tunus Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ortaokul öğrencilerinden TEKNOFEST’te birincilik Gökkuşağı Koleji, 2024 TEKNOFEST İnsanlık Yararı için Teknoloji Yarışması’nda başarıya imza attı. Öğrenciler, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın Afet Yönetimi Kategorisi’nde birinci oldu. Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan ve 788 bin 161 takım ve 1 miilyon630 bin yarışmacının katıldığı TEKNOFEST, yenilikçi projelerin ve genç yeteneklerin sergilendiği, teknoloji ve mühendislik alanında önemli bir platform. Bu yıl Afet Yönetimi Kategorisi’nde ortaokul öğrencileri arasında gerçekleşen kıyasıya rekabette; Gökkuşağı Koleji öğrencileri Fahri Demir Şentürk, Yusuf Ömer Demir ve Dora Doğan, öğretmenleri Yusuf Sezikli’nin koordinatörlüğünde birinci oldu. Proje, yapıların deprem direncini artırıp uzun ömürlülüğünü sağlamakla kalmayıp, hem yeni inşa edilen hem de mevcut binalarda uygulanabilir çözümler sunmasıyla öne çıktı. 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek ödül töreninde başarılarını kutlayacak öğrenciler Fahri Demir Şentürk, Dora Doğan ve Yusuf Ömer Demir; inovasyon ve mühendislik alanındaki yeteneklerini sergileyen etkileyici bir çalışma gerçekleştirerek “Depreme Karşı Beş Aşamalı Çözüm” projesiyle sanat, spor ve bilim alanlarındaki başarılarına bir yenisini ekledi. Kolejde haftada iki saat CAP programı çerçevesinde yapılan çalışmalarda öğrenciler, beyin fırtınası yaparak yeni fikirler ve projeler geliştirdiğini belirten Takım Koordinatörü Yusuf Sezikli, “Kinect ile kontrol edilen akıllı tahta, sınıf içi yapay zekâlı robotlar ve Python ile C# programlama diliyle geliştirdiğimiz projelerimiz devam ediyor. Projemizin geliştirilmesi, uzmanlarla yapılan görüşmeler ve üniversitelerdeki testlerle yaklaşık altı ay sürdü. Öğrencilerimizin projeleri, milli ve yerli özellikler taşıyarak depreme karşı ilk defa inşaatlarda kullanılacak esnek ve dayanıklı D40 malzemesi ile özel karışımlı beton üretimi noktasında önemli bir fark oluşturmayı amaçlıyor” dedi.
Samsun Bu çamurda şifa var: Binlerce hastaya çare oldu Kamu hastanelerinde uygulanan tıbbi çamur tedavisi, kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarına çare oluyor. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Peloidoterapi (Tıbbi Çamur) Ünitesi’nde kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları bulunan hastalar tıbbi çamur ile tedavi ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) karşıladığı, organik ve inorganik açıdan zengin olan tıbbi çamur ile şu ana kadar 3 bin 500 hasta şifa buldu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Polikliniği’nden randevu alan hastalar ilk olarak doktor muayenesinden geçiyor. Doktor tarafından tıbbi çamur tedavisine uygun görülen hastalara ortalama 40 ile 46 derece ısıtılmış, organik ve inorganik açıdan zengin tıbbi çamur sürülüyor. 20 ile 30 dakika süren uygulama sonrası, hastalar 10 ile 15 seans arası bu tedaviyi görüyor. "SGK karşılıyor" Tıbbi çamur ile ilgili bilgi veren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı Dr. Nur Gökçe Aydın, "Tıbbi çamur; dejeneratif eklem hastalıkları (kireçlenme), lomber diskopati (bel fıtığı) servikal diskopati (boyun fıtığı), fibromiyalji, bazı inflamatuar romatizmal hastalıklarda tendinit, bursit, karpal tünel sendromu, kronik bölgesel ağrılar gibi birçok kas eklem rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. En sık bel, boyun ve diz bölgelerine uygulama yapıyoruz. Bu tedaviyi almak için hastalarımızın Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Polikliniği’ne randevu alarak muayene olmaları gerekmektedir. Tedavi için uygun olan hastalara tedavi kartı hazırlanır ve randevu verilir. Randevu gününde gelen hastalara raporunu çıkarıp tedaviye başlıyoruz ve SGK bu tedaviyi karşılıyor” dedi. 10-15 seans Tedavide Afyon Sandıklı bölgesinden getirilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış, organik ve inorganik açıdan zengin çamuru kullandıklarını anlatan Dr. Nur Gökçe Aydın, "Bu çamurun içeriğinde humik asit, humin, lignin, hemiselüloz gibi maddeler bulunmaktadır. Biz bu tıbbi çamuru ısıtarak ortalama 40-46 dereceye getirdikten sonra sıcak olarak bölgesel uygulama yapıyoruz. Uygulama yaklaşık 20 dakika sürüyor ve hastalara 10 veya 15 seans olarak veriyoruz. Peloid tedavisi ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda hastalarda ağrıda azalma, fiziksel fonksiyonlarda düzelme, yaşam kalitesinde artma, ağrı kesici ilaç kullanım miktarında azalma olduğu gösterilmiştir. Tedavi ünitemizde dört sedyemiz bulunmakta ve günlük 36 hastaya tedavi uygulayabiliyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde romatizmal hastalıklar, kas ve eklem rahatsızlıkları sık görülmektedir. Bu sebeple çamur ünitemiz bölge halkı tarafından açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görmektedir" diye konuştu. Farklı sorunlarla hastaneye gelerek çamur tedavisi alan hastalar ise kireçlenme, kol ve bacaklarındaki ağrıların çamur tedavisi ile geçtiğini ifade ederek, kamu hastanesinde böyle bir imkanın sunulmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.
Bursa “Gürsu Maharetli Eller Çarşısı” üreten kadınları buluşturuyor Gürsulu ev hanımları, aldıkları eğitimler ve el becerileriyle oluşturdukları ürünleri, Gürsu Belediyesi Maharetli Eller Çarşısı’nda satışa sunuyor. Gürsu Belediyesi, kadınların ekonomik üretime katılmaları yönünde gerçekleştirdiği eğitim programları ve kursların yanında, ev hanımlarına özel oluşturduğu Maharetli Eller Çarşısı ile de kadınlara ürettiklerini satışa sunma imkanı sağlıyor. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsulu kadınların ekonomi alanında var olarak üretime katma değer sağlamaları amacıyla birçok eğitim ve mentörlük hizmeti sunuyoruz. Bu hizmetlerimizden faydalanan ev hanımlarının da ürünlerini Maharetli Eller Çarşımız’da satışa sunmaları hedefimize ulaştığımızı gösteriyor. E-ticaret, girişimcilik, proje üretme, kişisel gelişim ve daha birçok alanda gerçekleştirdiğimiz kurslar, seminerler ve eğitim programlarıyla Gürsulu kadınların ekonomide biz de varız demesine vesile olduk. Kadınların emeklerinin meyvelerini ortaya koydukları, el yapımı özel ürünlerin satıldığı Maharetli Eller Çarşımız’da alışveriş yapmaya tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi. Her Cuma kent parkta El yapımı çeyizlik ürünler, çantalar, çiniler, kıyafetler, takılar, yöresel tatlar, el yapımı tablolar ve resimler, hediyelik ürünler v.b. birçok el yapımı ürünlerin satışa sunulduğu Maharetli Eller Çarşısı, el emeğinin değerini bilen herkesi kadınlara destek olmaya bekliyor. 11 haftadır, her hafta Cuma günleri, Gürsu Kent Park’ta açık olan ve 48 stand bulunan Maharetli Eller Çarşısı, düzenlenen müzik serenatları, çocuk etkinlikleri ve çeşitli programlarla misafirlerini ağırlıyor.