GENEL - 04 Temmuz 2023 Salı 13:30

Hedef güçlü kadın, güçlü Bayraklı

A
A
A
Hedef güçlü kadın, güçlü Bayraklı

Bayraklı Belediyesi, ’Geleceğini Kuran Genç Kadınlar’ projesine kabul edildi.

Bayraklı Belediyesi, ’Geleceğini Kuran Genç Kadınlar’ projesine kabul edildi. ‘Yine Etkiliyiz’ adıyla başvurulan proje çerçevesinde, istihdam ve eğitimde yer alamayan 100 kadına e-ticaret, kişisel gelişim ve ilgi alanlarına yönelik eğitim programları düzenlenecek, iş imkanı sağlanacak.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından desteklenen "Geleceğini Kuran Genç Kadınlar" hibe programına "Yine Etkiliyiz" adıyla katılan Bayraklı Belediyesi, ana başvurucu olduğu projede başarılı bulundu. Aziz Sancar Ar-Ge Müdürlüğü tarafından yürütülen ve kadınlar özelinde bir girişimcilik hareketi olarak değerlendirilen proje çerçevesinde, 18-29 yaş aralığındaki en az lise mezunu 100 genç kadının sosyo-ekonomik olarak güçlendirilmesi, e-ticaret ve kişisel gelişim konularında bilgi düzeylerinin artırılarak iş birliği yapılan firmalarda staj yapmaları sağlanacak.


Bu sayede katılımcıların kendine güvenlerinin artırılması ve kendi işlerini kurma veya mevcut iş fırsatlarını değerlendirmeleri amaçlandı. Projeye göre katılımcı 100 kadına 2 aylık eğitim programları düzenlenecek. 1 yıl boyunca sürecek projede kadınların ayrıca ilgi alanlarına göre bireysel yönlendirmelerle girişimcilik fikirlerinin geliştirilmesi de sağlanacak. Proje, S.S. Bayraklı Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Adil Kentler Derneği, İş Dünyasında Kadın Ağı Derneği (İDUKAD), Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (SİMKAD) ile ortaklaşa gerçekleştirilecek.


Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da, “Bayraklı’da gençlerimizin, kadınlarımızın ekonomik hayata katılımları, istihdamda yer almaları çok önemli. Bu konuda Bayraklı Belediyesi olarak her yıl açtığımız çeşitli hobi ve meslek kurslarıyla kadınlarımıza destek oluyoruz. Son olarak katıldığımız hibe programı ile de 100 genç kadının girişimcilik fikirlerini geliştirmeyi, iş birliği yaptığımız sivil toplum örgütleri ve firmalar aracılığıyla da çalışarak gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Yetişkin, görevi başındakileri unutmadı Ramazan Bayramı’nın ilk gününde görev başında olan personelleri unutmayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, gün boyu sokakların yanı sıra hastane, itfaiye ve belediye tesislerini de gezerek vatandaşlara şeker ikram edip bayramlarını kutladı. Ramazan Bayramı dolayısıyla saha faaliyetlerine hız kazandıran Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in ilk gün bayram mesaisi yoğun geçti. İlk önce bayramlaşma programı kapsamında resmi törene katılan Başkan Yetişkin, ardından hastanede tedavi gören vatandaşları ve sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Belediye personeli ve itfaiye ekipleriyle de bir araya gelerek emekleri için teşekkür eden Başkan Yetişkin, ziyaretlerinde birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bayramın, toplumsal dayanışmayı ve kardeşliği pekiştiren en önemli zamanlardan biri olduğunu söyleyen Başkan Yetişkin, tüm Aydınlılara huzurlu bir bayram diledi. Hastaları ve sağlık çalışanlarını unutmadı Güne hastaneleri ziyaret ederek devam eden Başkan Yetişkin, tedavi gören vatandaşlarla ve özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarıyla bayramlaştı. Hastalara acil şifalar dileyen Başkan Yetişkin, sağlık emekçilerinin fedakarlıklarını vurgulayarak, "Onların emeği paha biçilemez. Her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik" diyerek bayram şekeri ikram etti. Belediye çalışanları ile bayramlaştı Efeler halkına hizmet için görev yapan ve ’mesai arkadaşlarım’ dediği belediye personellerini de unutmayan Başkan Yetişkin, belediye işletmelerinde ve şantiyelerde çalışan personeli ziyaret etti. Bayram tatiline rağmen özveriyle çalışan personellere teşekkür eden Başkan Yetişkin, "Efeler için emek veren çalışma arkadaşımızın yanındayız. Onların çabası, ilçemizin gelişimi için çok kıymetli" ifadelerini kullandı. İtfaiye ekiplerini ziyaret etti Görevleri başında bayram geçiren itfaiye personelini de ziyaret eden Başkan Yetişkin, "Ateş savaşçılarımız, her an görevlerinin başında, canlarını ortaya koyarak vatandaşlarımızın güvenliğini sağlıyor. Hepsine minnettarız" diyerek itfaiye çalışanlarının bayramını kutladı. Bayramın ilk gününü yoğun bir programla geçiren Başkan Yetişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda işe Efeler halkına bir kez daha iyi bayramlar dileyerek, "Nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Bursa Başkan Bozbey’den bayramda çalışan ekiplere ziyaret Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ramazan Bayramı’nda görevinin başındaki Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından bilgi alan Başkan Bozbey, telsizle anons geçerek sahada mesaisini sürdüren çalışanların bayramını tebrik etti. BURULAŞ, Zabıta, İtfaiye ve Mezarlık Hizmetleri’nde Ramazan Bayramı’nda görev yapan çalışanlara bayram ziyaretinde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, görev başındaki personele bayram şekeri ikram etti. Başkan Mustafa Bozbey’e Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altınsoy ve daire başkanları eşlik etti. Görevi başındaki çalışanlardan yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Bozbey, Büyükşehir Belediyesi personelinin bayramda da özveriyle çalıştığını söyledi. Çalışanlara vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür eden Bozbey, "Bu Ramazan ayında kurum olarak iyi bir süreç yaşadık. Dayanışmanın, paylaşmanın güzelliklerini Ramazan ayı boyunca birçok yerde sergiledik ve hep birlikte yaşadık. Çalışma arkadaşlarımızın özverileri sayesinde önemli hizmetlerimiz oldu. Ben tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Bayramda ulaşımın ücretsiz olduğunu da hatırlatan Başkan Bozbey, "Şu anda ulaşım sistemimiz ücretsiz. Vatandaşlarımız bir yerden bir yere rahatlıkla gitsinler ve yakınlarına kolayca ulaşarak bayramlaşsınlar istiyoruz. Sizlerin sayesinde hemşehrilerimiz daha huzurla, daha güvenle ziyaretlerini gerçekleştirip evlerine dönmüş olacaklar" ifadelerini kullandı. Ziyaret sırasında Başkan Mustafa Bozbey, telsizle anons geçerek sahada çalışmalarını sürdüren personelin de Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.