EĞİTİM - 25 Eylül 2022 Pazar 10:03

KOBİ dostu projeye TÜBİTAK’tan 450 bin TL destek

A
A
A
KOBİ dostu projeye TÜBİTAK’tan 450 bin TL destek

Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç.

Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Tuncay Ercan, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler’e (KOBİ) dijital çözümler sunan “KOBİTOT” projesi ile şirketleşmek üzere TÜBİTAK BİGG (Bireysel Genç Girişim) programından 450 bin TL geri ödemesiz destek almaya hak kazandı.


Doç. Dr. Ahmet Tuncay Ercan iklim değişikliği için mücadele kapsamında, Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı Yeşil Büyüme Çağrısı T-BİGGY 2022-1 dönemine başvurdu. Doç. Dr. Ercan, KOBİ’lere dijital çözümler sunan KOBİTOT projesi ile 450 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı. Ercan, Yaşar Üniversitesi’nde BİGG programı ile akademisyen olarak desteklenen ilk girişimci oldu.



T-BİGGY’de yüzde 50 başarı


BİGG Uygulayıcı Kuruluşları arasında yer alan Yaşar Üniversitesi, T-BİGGY ve ODTÜ Teknokent iş birliğiyle “Yeşil Dönüşüm için Sürdürülebilir Bir Yaşam” planlayan girişimcilere hibe desteği sağlayan bu program ile 2022’nin ilk döneminde destek alan girişimci istatistiği verilerine göre Türkiye ortalamasını geçerek yüzde 50 başarı elde etti.


Yaşar Üniversitesi Araştırma ve Yenilikçilikten Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller, Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey ve T-BİGGY Proje Yürütücüsü Begüm Merih, üniversite olarak programın geçtiğimiz dört döneminde gönderdikleri projelerden 17’sinin toplam 4 milyon 150 bin TL hibe desteği kazandığını kaydetti. T-BİGGY Uygulayıcı Kuruluşu olarak, özellikle pandemi döneminde önemi daha da anlaşılan yeşil çevre teması ile ilgili projeleri olan girişimcilerin başvurularını diğer dönemlerde de beklendiği ifade edildi.



T-BİGGY nedir?


BİGG, TÜBİTAK tarafından girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, ticari değeri yüksek ürün ve hizmetlere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerinin desteklenmesinin amaçlandığı 450 bin TL’ye kadar hibe imkânı sunan bir destek programıdır.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Hobi Bahçeleri için yıkım kararları devam ediyor Odunpazarı Belediyesi’nin ilçede imara aykırı yapılaşmaya karşı yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, Doğankaya Mahallesi’nde bulunan SS Eselit Organik Bahçe’ye ait izinsiz yapılar için yıkım kararı alındı. Eskişehir Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün belirttiği doğrultuda, Eskişehir İl Toprak Koruma Kurulu’nun aldığı karar gereği kaçak yapıların yıkımının yapılacağı duyuruldu. Belediye yetkilileri, 13 bin 848 Ada 1 parselde yer alan bu yapılar için toprak koruma kurulunun vermiş olduğu yasal süresinin tamamlandığını ve yapı sahiplerinin gerekli önlemleri almaması üzerine yıkım kararı alındığını açıkladı. 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun 21’inci maddesi uyarınca alınan kararla, yıkım işlemi 24 Ekim 2024 Perşembe günü saat 10.00’da Odunpazarı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılacağı öğrenildi. Eşyalar belirtilen süre içinde çıkarılmazsa depoya kaldırılacak Yıkım öncesinde yapı sahiplerinden taşınmazlardaki eşyalarını ve malzemelerini tahliye etmeleri talep edildi. Eşyaların belirtilen süre içinde çıkarılmaması durumunda ilgili eşyalar yasal yetkililerce yediemin depolarına kaldırılacağı belirtildi. Ayrıca yıkım esnasında oluşabilecek her türlü maddi ve manevi zarardan yapı sahiplerinin sorumlu tutulacağı aktarıldı. "Kaçak yapılara müsaade etmeyeceğiz" Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İzinsiz yapılaşmaya karşı yasal süreçlerimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Tarım alanlarının korunması ve çevrenin tahrip edilmemesi adına kaçak yapılara müsaade etmeyeceğiz” denildi.