EĞİTİM - 11 Kasım 2021 Perşembe 14:28

TED İzmir Koleji öğrencilerine uluslararası birincilik ödülü

A
A
A
TED İzmir Koleji öğrencilerine uluslararası birincilik ödülü

TED İzmir Koleji öğrencilerinin hazırlamış olduğu “The Dream of Plastic” (Plastiğin Rüyası) isimli kısa film, İngiltere’nin Glasgow şehrinde Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen kısa film yarışmasında dünya genelinde birinci oldu.

TED İzmir Koleji öğrencilerinin hazırlamış olduğu “The Dream of Plastic” (Plastiğin Rüyası) isimli kısa film, İngiltere’nin Glasgow şehrinde Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen kısa film yarışmasında dünya genelinde birinci oldu.


TED İzmir Kolejinin öğrencileri; Deniz Dağdelen, Doruk Üstündağ, Zeynep Somer, Candan Madioğlu ve Zeynep Selin Koçak, danışman öğretmenleri; Güliz Gez Kabasakal, Hazal İpekçi Özgel ve Onur Altunsaray ile birlikte “The Dream of Plastic” (Plastiğin Rüyası) isimli kısa film hazırladı.


Söz konusu hazırlanan kısa film, İngiltere’nin Glasgow şehrinde Birleşmiş Milletler (BM)’in İklim Değişikliği Konferansı (UN COP26) kapsamında düzenlediği “Ekosistemi Koruma ve Yenileme” konulu kısa film yarışmasına gönderildi. Öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı bu film, dünya genelinde birinci olarak büyük bir başarı yakaladı. İnsanların doğaya olan saygısını artırmak ve farkındalık oluşturmak için film hazırlayan yapımcı öğrenciler, İngiltere’nin Glasgow şehrinde düzenlenen İklim Değişikliği Konferansına davet edildi.


TED İzmir Koleji Okul Müdürü Mine Mavioğlu, “Bu projede insanların sürdürülebilir bir gelecek için fikirlerini geliştirebilmeleri ve gerçekleştirebilmeleri için bir araya gelen öğrencilerimiz ve onlara yol gösteren öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz" dedi.



Earthbeat projesinin amacı nedir?


Sanatın yadsınamaz gücünü kullanarak çevre sorunlarına dikkat çekmek ve insanlarda farkındalık oluşturabilmek adına oluşturulan projede, özellikle yeni nesile daha sağlıklı bir dünya bırakılması hedefleniyor. TED İzmir Koleji öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Plastiğin Rüyası” kısa filmi, insanlığın plastiğe olan hayranlığının nasıl bir kabusa dönüştüğünü ve bu kabustan nasıl kurtulabileceğimizi izleyenlere anlatıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turizm Komisyonu Kırkağaç ve Soma’nın turistik değerlerini inceledi Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, kentin turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarma hedefiyle Kırkağaç ve Soma ilçelerindeki tarihi ve kültürel zenginlikleri yerinde inceleyerek kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Turizm alanında kapsamlı bir yol haritası oluşturmayı hedefleyen Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez’i makamında ziyaret ederek ilçenin turizm değerleri hakkında bilgi aldı. Kırkağaç ziyaretine Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Başkanı Lütfi Akdağ’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve komisyon üyesi Erdinç Yavaşlı, Kırkağaç Belediye Başkan Yardımcısı Necdi Özkan, Başkan Danışmanı Ali Osman Kınık, komisyon üyeleri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Özcan Çetin katıldı. Kırkağaç’ın tarihi dokusuna yolculuk Kırkağaç Belediyesi ziyaretinin ardından komisyon üyeleri, dünyanın en yaşlı ağaçlarından birisi olan Anıt Zeytin Ağacı ve ilçenin tarihi dokusunu yansıtan eski Rum evlerini inceledi. Son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele döneminde Kırkağaç’a geldiğinde konakladığı ev ziyaret edildi. Kırkağaç ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Soma ilçesini ziyaret etti. Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’u makamında ziyaret ederek ilçenin turizm değerleri hakkında bilgi alındı. Soma ziyaretine, Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Başkanı Lütfi Akdağ’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve komisyon üyesi Erdinç Yavaşlı, Gülten Ezgi Tulaz, Mustafa Gül, Yasin Yalçın, Baha Özgen, Hüsnü Serdar Bozdemir, Savaş Aktepe ve Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Özcan Çetin’in katılımıyla Soma ilçesinin tarihi ve kültürel değerleri yerinde incelendi. Soma’nın maden ve kültür mirası Komisyon üyeleri ve Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’un da içinde bulunduğu heyet ile birlikte Emir Hıdır Bey Camii, Tarihi Hamam ve Bedesten’i gezerek bölgenin köklü geçmişine tanıklık etti. Kültür Evi ve Damgacı Camii ziyaretlerinin ardından, büyüleyici atmosferiyle ünlü Darkale Mahallesi’nde incelemelerde bulunuldu. Programın bir sonraki durağı ise, Soma’nın yenilikçi projelerinden Millet Bahçesi ve Maden Müzesi oldu. Akabinde komisyon üyeleri, Celal Bayar Üniversitesi Soma yerleşkesinde bulunan ve simüle edilmiş Yeraltı Eğitim Ocağı’nı gezerek maden sektörüne ilişkin önemli bilgileri yerinde dinledi. Son olarak, Turgutalp Mahallesi’nde bulunan havuzları ve Tarihi Değirmen’i ziyaretinin ardından Soma turu tamamlandı. Ziyaretle ilgili yapılan açıklamada, Soma’nın tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkmanın, aynı zamanda turizm potansiyelini geliştirmek için atılacak adımların önemine vurgu yapıldı. Bölgenin değerlerini daha fazla tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalara devam edileceği belirtildi.