GÜNDEM - 24 Ekim 2024 Perşembe 12:52

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler BİOEXPO etkinliklerine katılacak

A
A
A
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler BİOEXPO etkinliklerine katılacak

Tıbbi Aromatik Bitkiler "Arge-Endüstri" ekosistemindeki potansiyel işbirliklerini hızlandırarak değere dönüştürmek amacıyla 23-25 Ekim tarihlerinde düzenlenen BIOEXPO TAB’24 etkinliklerine Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi de katılacak.


Türkiye’nin kozmetik, ilaç ve gıda takviyeleri sektörlerinde sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümü destekleyen etkinliklerde sempozyum, seminer, atölye ve proje yarışması, poster sergisi düzenlenecek. BIOEXPO TAB’24 Ekosistem buluşmaları ile ilgili alanlarda çalışan araştırmacılar, girişimciler, startuplar ve lisans, lisansüstü, doktora öğrencilerinin yenilikçi çözümler geliştirmeleri teşvik edilecek ve bu çözümler, farklı sektörlerin temsilcileri, kamu kurumları ve diğer ilgili aktörlerle buluşturularak işbirliklerinin tetiklenmesi sağlanacak.



“Tıbbi bitkilerin ve tıbbi bitki bahçelerinin farkındalığını artırmayı hedefliyoruz”


Biyolog Tuğçe Ağba Sevencan, “Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi olarak Bio Expo Yaşam Bilimleri Fuarında “Bir Tıbbi Bitki Bahçesi Kurmak” konulu 6 aşamalı bir eğitmen eğitimi düzenleyeceğiz. Bu eğitimlerle hedeflenen tıbbi bitkilerin ve tıbbi bitki bahçelerinin farkındalığını artırmak, önemini dinleyicilere iletebilmek. İlgilenenleri 23-25 Ekim tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezine bekliyoruz” dedi.


Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi ekibi Dr. Murat Dinçer Çekin, Ziraat Yüksek Mühendisi Merve Zengin Tınmaz, Dr. Biyolog Tuğçe Ağba Sevencan, Bahçe Ziraati Teknikeri Mehmet Ali Altıokka, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Mehmet Şirin Yalvaç Organik Tarım Teknikeri Emrah Kurtoğlu “Bir Tıbbi Bitki Bahçesi Kurmak” konusunu ele alacak. 25 Ekim Cuma günü saat 11.00 - 16.40 arası gerçekleştirilecek katılım sertifikalı sempozyuma ön kayıt zorunluluğu bulunuyor.



Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler BİOEXPO etkinliklerine katılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Türkiye’nin en büyük şantiyesinde binlerce işçi çalışıyor Asrın felaketi sonrasında Türkiye’nin en büyük şantiyesinin kurulduğu Adıyaman’ın İndere bölgesinde 855 blokta 16 bin 467 konutun inşası sürüyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde süren konutların yapımında toplam bin 900 şantiyede 153 bin işçi çalışıyor. Depremin en fazla etkilediği illerden birisi olan Adıyaman’da da konutların yapımı tüm hızıyla sürüyor. Toplam 5 Milyon 200 bin metrekareden daha fazla alanda inşaat çalışmalarının sürdüğü kentteki İndere Bölgesi’nde binlerce işçi gece gündüz çalışıyor. Türkiye’nin en büyük şantiyesi olan İndere bölgesinde, farklı illerden gelen işçiler depremzedelerin evlerine yerleşmesi için çalışıyor. "Gece gündüz durmadan çalışıyoruz" Evleri bitirmek ve depremzedelere teslim etmek için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren işçilerden Cengiz Akar, “Diyarbakır Bismil’den 9 ay önce buraya çalışmaya geldim. Şu an alçı sıva işi yapıyoruz. Gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Evimizden uzağız özlem var. Ama sırf onlar için çalışmaya gayret ediyoruz. Bir an önce evlerine kavuşsunlar diye çalışıyoruz” dedi. "Depremzedeler bir an önce evlerine kavuşsun diye çalışıyoruz" Harun Akar isimli bir diğer işçi de “Ben Van’dan geldim, 7 aydır buradayım. Burada çalışıyorum. Depremzedeler biran önce evlerine kavuşsun diye gece gündüz çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Isı yalıtım dış cephe. Özlem, hasret desen var. Ne yapacağız elimizden geleni yapıyoruz. Depremzedeler bir an önce evlerine kavuşsun diye biz de bu fedakarlığı yapıyoruz” sözlerini kullandı. "İndere Bölgesi 5 milyon 200 bin metrekare ile Türkiye’nin en büyük şantiyesi" Emlak konut Uzman Yardımcısı Polat Yerlikaya ise “Adıyaman’ın İndere Bölgesi’nde 5 milyon 200 bin metrekare ile Türkiye’nin en büyük şantiyesinde şu an çalışmalarımız hızla devam ediyor. Gece gündüz demeden bir an evvel deprem konutlarını vermek için buradaki arkadaşlar canla başla çalışmaya devam ediyor” diye konuştu.
Malatya Yeşilyurt Belediyesi ve Kızılay’dan kan bağışı kampanyası Yeşilyurt Belediyesi, kan bağışını teşvik etmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Türk Kızılay’ı ile iş birliği yaparak anlamlı bir etkinliğe imza attı. Yeşilyurt Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Biriminde gerçekleştirilen bağış kampanyasına, belediye çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Toplumsal dayanışma ruhuna güç katacak etkinlikler düzenleyip, bu yönde faaliyetlerde bulunan kamu, kurum, sivil toplum ve meslek örgütleriyle işbirliğiyle anlamlı organizasyonlarda buluşmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa bir çalışmaya imza attı. Yeşilyurt Belediye İş Sağlığı ve Güvenliği Biriminde hazırlanan bölümde gün boyu kan bağışı alındı. Türk Kızılay’ı yetkilileri kan bağışında bulunmak isteyen personellere ve vatandaşlara yardımcı oldu. Kan bağışı stoklarının yeterli seviyeye getirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi amacıyla kurulan kan bağışı ünitesini ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kan bağışının hayat kurtardığını ifade ederken, çalışma arkadaşlarına gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti. Türk Kızılay’ı ile işbirliğiyle gerçekleşen etkinliğin amacının kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak ve düzenli kan bağışçısı sayısını artırmak olduğunu söyleyen Başkan Geçit, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediklerinden bahsederken, tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabileceğini belirten Başkan Geçit, “Kan bağışına dikkat çekmek adına Kızılay Kan Merkezi ile ortak bir çalışmaya imza attık. Bu tür kampanyalar, yalnızca kan ihtiyacını karşılamakla kalmıyor; aynı zamanda toplumumuzda dayanışma ruhunu artırıyor. Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Tek kaynağı insan olan kan, bir gün bize veya bir yakınımıza lazım olabilir. Kızılay’ımız da hem yurt içinde hem de yırt dışında bu konuda çok güzel faaliyetler gösteriyor. Onların elini güçlü tutmak adına her zaman onlara destek olmalıyız. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta toplumsal dayanışmayı artırmak adına bu tür etkinliklere sınırsız destek veriyoruz. Kan bağışında bulunarak duyarlı ve hassas bir davranış sergileyen mesai arkadaşlarımıza ve hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Unutmayalım ki kan, en önemli hayati ihtiyaçtır. Kan vererek hem ihtiyaç sahibi insanlara faydalı oluyoruz, hem de sağlığımızın korunması adına önemli bir adım atmış oluyoruz. Kan vermek insan sağlığı için çok önemlidir. Kan bağışı yapmak hayat kurtarır” diye konuştu.
Hakkari Başkan Çiçek ve Müdür Çetin öğrencilerle bir araya geldi Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Çayan Çiçek, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin’le beraber Büyükçiftlik İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti. Atandığı günden beri her fırsatta okulları gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin’in bu haftaki rotası Büyükçiftlik beldesi oldu. Beldeye giden İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin, Şube Müdürü Adem Özmen’le beraber ilk olarak Başkan Çayan Çiçek’i makamında ziyaret etti. Burada bir süre oturan Müdür Çetin, daha sonra Başkan Çiçek’in eşliğinde Büyükçiftlik İlk ve Ortaokuluna geçtiler. Başkan Çiçek, Müdür Çetin’le beraber okul bahçesinde incelemeler yaparak Okul Müdürü Sedat Yiğit’ten bilgi aldı. İnceleme sonrası Başkan Çiçek ve Müdür Çetin sınıfları dolaşarak öğrencilerle konuştular. Öğrencilerle okul ve eğitim hakkında konuşan Müdür Çetin, hepsine başarılar diledi. Öğrencilere hitaben konuşan Başkan Çiçek ise “Yeter ki beldemizin öğrencileri okusun, biz de belediye olarak tüm imkanlarımızla onların yanlarındayız. Biz eğitime büyük önem veriyoruz ve tüm öğrencilerimizin başarısına katkı sağlamak için onlara destek olacağız. Beldemizin geleceği için çalışacağız” dedi. Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen Müdür Çetin ve Başkan Çiçek, ardından okuldan ayrıldılar.