KÜLTÜR SANAT - 23 Temmuz 2024 Salı 13:39

Ünlü modeller Laleli’de boy gösterecek

A
A
A
Ünlü modeller Laleli’de boy gösterecek

Bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan geleneksel “Laleli Fashion Shopping Festival”, 5-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye’nin ünlü modelleri Demet Şener, Wilma Elles, Sezgi Sena Akay ve 50 yerli yabancı moda resitalinde boy gösterecek.


Animasyon gösterileri, defileler ve sürpriz etkinliklerin olacağı festivalin tanıtım toplantısı Laleli’de bir otelde gerçekleşti. “Laleli Modadır” sloganıyla gerçekleşecek etkinlikte 50’nin üzerinde firma bulunacak. Aynı zamanda Doğu Blokları, Türki Cumhuriyetleri, Afrika ve Avrupa’dan gelecek alım heyetleri Türk tekstilcileri ile buluşacak.



Türkiye’nin ünlü mankenleri defilede yeni sezon tekstil ürünlerini sergileyecek


Türkiye’nin ihracatına önemli katkılarının olması beklenen festivalde Türkiye’nin ünlü modelleri Demet Şener, Wilma Elles, Sezgi Sena Akay ve 50 yerli yabancı modelin katılacağı moda resitali gerçekleşecek. 2024 - 2025 yılının modası Laleli Fashion Shopping Festival’de ziyaretçilerle buluşacak.



Festivalin tanıtım toplantısında konuşan LASİAD Başkanı Giyasettin Eyüpkoca, “Ticaret hacmimizi yükseltmek, modayla anılan “Marka bir Laleli” oluşturabilmek, pazar ve müşteri yelpazemizi genişletebilmek, ürün ve hizmet bazında yenilikçiliğimizi gösterebilmek, iç ve dış pazardaki potansiyelimizi yükseltebilmek, dönemsel riske karşı kendimizi koruyabilmek amacımız. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz büyük değişimi sergileyebilmek, birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü yansıtabilmek, Laleli’mizin sesini dünyaya gür bir şekilde duyurabilmek için Laleli Fashion Shopping Festival’in 10’uncusunu düzenliyoruz. Festival, iç ve dış piyasadaki toptancılara yönelik, indirim fırsatlarının yanı sıra çeşitli etkinliklerle Doğu Blokları, Türki Cumhuriyetleri, Afrika ve Avrupa’dan gelecek misafirlere ve Türk tekstilcilerine ev sahipliği yapacak. Toptan ve perakende tekstil sektörüne hizmet veren Laleli, ülke ekonomisine destek vermeye devam ediyor. Sezon açılışıyla bölgemizin tek yürek olacağı, kalplerin Laleli için çarpacağı, bizleri anlatan, geleceğimizi umutlandıran bu festivali desteklemeliyiz. Laleli’nin tüm fertleri olarak birlik ve bütünlüğümüzü bir kez daha göstermeyi hedefliyoruz’’ dedi.



Festival programı ile ilgili de bilgi veren Eyüpkoca, ‘‘İlk olarak gündüz ticari stantların ziyaretleri gerçekleştirilecek ve ikinci olarak akşam görsel şovlarla defile açılışımız olacak. Misafirlerimizi oldukça renkli bir festival bekliyor. Pek çok alanda ülkemize hareket katacak bu organizasyonun parçası olduğumuz için mutluyuz. Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik sıkıntıları bu festival ile azaltıp herkese moral anlamında katkı sağlaması çok önemli ” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da insanların düşmesine sebep olan çukur onarıldı Osmangazi Belediyesi, yolda yürüyenlerin takılıp düşmesiyle gündeme gelen Hocaalizade Mahallesi Eceler Sokak’ta bulunan çukuru onardı. Çukurun onarılması başta bölge esnafı olmak üzere sokağı kullanan tüm vatandaşları memnun etti. Hocaalizade Mahallesi Eceler Sokak üzerinde yer alan küçük çukur, kendisinden büyük bir gündeme konu oldu. Yol üzerinde yürüyen bazı vatandaşlar, iki santimetre derinliğindeki çukuru fark etmeden basınca düştü. Özellikle yürürken telefonuyla ilgilenen vatandaşların düşme anına ait görüntüleri, sokak üzerinde yer alan bir esnafın güvenlik kamerası kaydetti. Bölge esnafının şikayeti üzerine anında harekete geçen Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çukuru onardı. Çukurun asfalt dökülerek onarılması, sokağı kullanan tüm vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. “Çukur anında onarıldı” Bölge esnaflarından Dursun Coşkun, yaptığı açıklamada, “Yol kenarında bulunan çukur, çok küçük olduğundan dolayı vatandaşlarımız tarafından fark edilmiyordu. Görmeden çukura basan kişilerden bazıları ayağını burkarken bazıları ise dengesini kaybederek düştü. Dükkanımın güvenlik kamerasının kaydettiği bu görüntüleri sosyal medyada paylaştık. Bazı medya kuruluşları tarafından haber yapıldı. Böyle bir sıkıntı yaşandığını gören Osmangazi Belediyesi ekipleri, hemen gelerek çukuru onardı. Şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a ve belediye ekiplerine çok teşekkür ediyorum” dedi. “Kaldırıma araçlar park etmeseydi düşme olayları yaşanmazdı” Bazı duyarsız vatandaşlar tarafından kaldırımlara otomobil park edildiğini, bu sebepten dolayı da insanların cadde üzerinde yürümek durumunda kaldığını sözlerine ekleyen Coşkun, “Vatandaşlar, park eden araçlar yüzünden kaldırımları kullanamıyor. Kaldırımlar boş olsa ve vatandaşlarımız rahat bir şekilde kaldırımlarda yürüyebilse bu düşmelerin hiç biri meydana gelmezdi. Vatandaşlarımız lütfen duyarlı olsunlar ve otomobillerini kaldırımlara park etmesinler” diye konuştu. Bir diğer bölge esnafı Ümit Acın da, çukurun onarılmasıyla birlikte yaşanan düşme olaylarının son bulduğunu ifade ederek, Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti.
Ankara Şehit Özel Harekat Müdürünün annesi: “Vatanımı kurtarmak için özel harekatçı olacağım derdi” 2019 yılında, Mardin’de teröristlere yönelik icra edilen operasyonda çıkan çatışma sonucu şehit olan Polis Özel Harekat Müdürü Tufan Kansuva, vefatının 5’nci yılında, Ankara’da kabrinde düzenlenen mevlitle anıldı. 7 Eylül 2019’da Mardin’in Ömerli ilçesi Haymana ve Kömürlü köylerinde düzenlenen JÖH ve PÖH ortak operasyonu sırasında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit edilen Mardin Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva’nın, şehadetinin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Mevlide şehidin ailesi, yakınları ve silah arkadaşları katıldı. “Acısı büyük ama gururu da çok büyük” 5 senedir şehidinin acısını içinde yaşadığını ama vatan uğruna şehit olduğu için gurur duyduğunu söyleyen anne Sebahat Kansuva, “Benim çocuğum emniyet müdürüydü. Şehitlik mertebesini her zaman istiyordu, Rabbim ona nasip etti. Acısı büyük ama gururu da çok büyük. Bunun için gururla şehidimizin mevlidini yapıyoruz” diye konuştu. “Vatanımı kurtarmak için özel harekatçı olacağım derdi” Oğlunun hayalinin hep polis olmak olduğunu dile getiren anne Kansuva, “Hiçbir şey böyle bir evlat acısını getiremez ne kardeş ne anne ne de baba. Evlat çok başkaymış. Çok büyük acı çektim. Küçük yaştan beri hep özel harekatçı olacağım diyordu. Çok zekiydi, öğretmenleri atom mühendisi olursun derdi ama yok derdi vatanımı kurtarmak için özel harekatçı olacağım derdi. Küçüklükten beri hep onu istedi, onunla geldi öyle de gitti yavrum” şeklinde konuştu.